home decor: refresh your library

5/02/2014


Pokud si potrpíte na detaily jako já, určitě se vám bude líbit pár rychlých a jednoduchých tipů, jak si vylepšit svou knihovnu. Jak už jsem se zmiňovala předtím v instaweeku, tuhle krásnou knihovnu mi vyrobil přítel. A mně jako perfekcionistovi to nedalo, musela jsem si jí něčím pěkným vyzdobit. Protože máme v ložnici skoro všechen nábytek v bílé, mám díky tomu možnost pohrát si s barvami doplňků a dekorací.


K osvěžení vaší knihovny, poličky atd. vám bude stačit hezký dekorační papír, balící papír na dárky nebo papírové tapety. Já si vybrala kombinaci bílé s modrou, použila jsem jak vzorované tapety, tak i jednobarevné se strukturou. Tapeta s potiskem se skvěle hodí k zarámování do ozdobného rámečku. Takhle se dají využít i zbytky pěkných tkanin s potiskem, které barevně ladí. Stačí je pořádně vyžehlit a pokud jsou mírně průsvitné, tak je podložte světlým tvrdším papírem. Tapety jsem použila i jako nový obal pro knížky, které sice mají poutavý obsah, ale barevně se k sobě vůbec nehodily. Stačí si obkreslit tvar knížky na podklad. Vystřihnout růžky pro zahnutí. Boční růžky zastrčte mezi vazbu a obal. Ostatní okraje přehněte přes desky, složte do rohů a spoje slepte lepidlem. Zatěžkejte něčím těžším, dokud lepidlo nezaschne. Líbí se vám tenhle jednoduchý a efektní způsob?


You Might Also Like

9 komentářů

  1. Ahoj, jake je Tve jmeno na instagramu?:) Nenasla jsem Te! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ahoj, zatim ho mám jen soukromě, proto jsem přidávám jen instaweeky, ale určitě si brzo založím i pro můj blog :)

      Vymazat
  2. Přítel je teda šikula, krásná knihovna. A moc se mi líbí jak to v ní máš sladěné :)

    OdpovědětVymazat
  3. Super nápad, vypadá to moc pěkně. Tvůj muž je fakt šikula. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Je to sice krásně sladěné, zvlášť ten kytičkovaný papír je krásný. Ale trochu je mi líto těch knížek, podle mě jsou pěkné tak jak jsou...

    OdpovědětVymazat
  5. Opravdu krásná knihovna a výborný nápad, ty přebaly na knihy! Působí to harmonicky. Určitě vyzkouším!

    OdpovědětVymazat

Like us on Facebook

Flickr Images