summer must have: denim shorts

5/28/2014

1) HM, 2) Lindex

S létem přichází nejenom festivalová sezóna, ale i sezóna šortek. Džínové šortky jsou do horkých dnů nepostradatelné. Jsou stejně univerzální jako džíny a mnohem praktičtější než sukně. Donedávna jsem měla jen jedny jediné, které jsem nosila. Teď k nim přibyly ještě jedny tmavé prošoupané z HM a super bílé z Lindexu. Oboje hodně unosím a nezapomenu si je přibalit do kufru na dovolenou.


Džínové šortky přímo vybízejí ke kombinování. Variací je nespočet. Já při nošení uplatňuji jednoduché pravidlo. Čím jsou šortky kratší, tím rovnější boty nazuji. Naopak k delší délce se hodí sandálky nebo lodičky. Třeba k boyfriend střihu nad kolena jsou sandálky skvělou volbou. Jedny takové si musím taky pořídit. Sháním je ve středně modré a budu je nosit s černým ramínkovým topem a bílou kabelkou. 
Pokud chcete kraťasy povýšit na chic kousek ve vaší skříni, noste je se sakem, bílou blůzou nebo koženým křivákem a stylovými botami. Mně osobně se nejvíc líbí právě kombinace s bílou košilí nebo obyčejným jednobarevným tričkem. Je to ženské a přitom jednoduché. Nebo zkuste denim na denim. Nejlépe vypadá, spojíte dohromady různé odstíny modré a doplníte něčím kontrastním, třeba kotníčkovými botami. Skvěle vypadají džínové šortky i s pruhovaným tričkem nebo kostkovanou košilí. Pokud nemůžete najít v obchodech ty pravé, koukněte se u sebe v šatníku. Máte hezké džíny, které už tolik nenosíte. Tak je ustřihněte. Neexistuje nic jednoduššího. Co vy a džínové šortky, nosíte a s čím nejradši?

1) HM, 2) Topshop, 3) Zara 


You Might Also Like

4 komentářů

  1. Ty bílé jsou skvělé. Já je až tolik nenosím, ale mám jedny džíny připravené právě na šortky a přemyšlím, jestli krátké nebo spíš delší...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty bílé jsou super, chystám je vzít s džínovou košilí :) Určitě zkus nejdřív delší, zkrátit je můžeš vždycky.

      Vymazat
  2. Ty jsou krásné. Taky bych chtěla nějaké další. Všude jsou teď ty, ze kterých leze půlka zadku a to nemám ráda :)

    OdpovědětVymazat
  3. jeej tie riflové z HM mám aj ja ;) sú super

    OdpovědětVymazat

Like us on Facebook

Flickr Images