Vienna tips

5/19/2014


Cesta, ubytování
Do Vídně jsme se vydali autem. Vzhledem k tomu, že jsme jeli ve čtyřech, to byla nejvýhodnější volba. Pokud nezvolíte auto, vyjde vás dobře i cesta busem se Student Agency. Pokud nemáte emisní známku, nechte své auto zaparkované na P+R parkovišti, kterých je v okolí hned několik a vždy jsou poblíž stanic metra. Parkovné vás vyjde na 3 Eura na den.
Ubytování jsme sehnali opět přes Airbnb. Raději si pronajmeme celý byt, než se ubytovat v hotelu. Preferujeme domácí pohodlí. Ubytovali jsme se u moc milé slečny na Margaretestrasse. Vybírala jsem lokalitu, která nebude daleko od centra města a zároveň bude blízko MHD. Po městě jsme se pohybovali buď pěšky nebo využívali městskou dopravu. Koupili jsme si jízdenky na dva dny, vyjdou kolem 13 Eur.

Nákupy
Nebyla by to pořádná cesta, kdybych si něčím neudělala radost. Měli jsme v plánu navštívit designérský outlet Pandorf. Od Vídně je vzdálený zhruba půl hodiny cesty. Jezdí sem i pravidelné linky busů. My se sem vydali ve všední den, dala jsem na doporučení, protože o víkendu tu bývá dost lidí. V Pandorfu najdete komplex obchodů seřazených do uliček, které můžete v klidu procházet a objevovat. Jsou tu jak dražší značky jako Gucci, Burberry, Armani, Karl Lagerfeld, tak i ty levnější jako Mango, 7 For All Mankind (doporučuji na džíny), Salamander a Gant. Já jsem byla hlavně zvědavá na Pradu. Vzhledem k cenám kabelek se sem ale vyplatí zajet tehdy, když mají sezóní slevy. U Michaela Korse nakoupíte za příznivější ceny. Co jsem si odtud odnesla já. Super psaníčko Liebeskind, které jsem vám už ukazovala. Pak dvě rtěnky od Mac a tělovou podprsenku od Schiesseru, kterou jsem už nutně potřebovala. Je to nejlepší značka na basic prádlo vůbec. Je strašně příjemná na nošení a velmi kvalitní. Jednu mám doma již několik let a stále vypadá dobře.
Co se týče nákupů přímo ve Vídni, tak zajděte do Mariahilferstrasse v centru, kde najdete značky jako HM, Zara nebo Forever 21. Ceny jsou stejné nebo o něco dražší než u nás. Nadšení zde budou asi mužské polovičky, protože je ve Vídni mnohem větší výběr pánského oblečení a hlavně pak obuvi. V okolí Michalského náměstí pak najdete designérské obchody např. Valentino, v ulici Tuchlauben pak Miu Miu butik nebo LV. Jestli se vám nezalíbilo nic v Pandorfu, tak zkuste ve Vídni najít obchod Silvia Milano na Schwertagasse 4, kde objevíte starší kousky od Korse, Prady, Chanelu a dalších značek za outletové  ceny. Nákupní centra ve Vídni nehledejte, moc jich tu není. Jedno menší stojí přímo nad stanicí Vien Mitte, ale příliš obchodů tu nenajdete. Vydejte se radši autem do nákupního centra v Gerasdorfu, kde mají Primark a další značky.


Jídlo, restaurace
Jídlo jsme řešili podle toho, kde jsme v tu danou chvíli byli. S pomocí Forsquaeru jsme si vždycky našli nějaké dobré místo na posezení. Snídani jsme řešili ještě na pokoji rovnou do postele. Nejsem zrovna ten typ, co musí vstávat hodně brzo, když nemusím. Na kávu jsme si zašli buď do Starbucksu nebo určitě vyzkoušejte kavárnu v hotelu Sacher, nezapomeňte si k ní objednat kousek Sachr dortu, který mají výtečný. Díky aplikaci v mobilu jsme opět vyzkoušeli italskou restauraci Vapiano. Už jsem jí navštívila ve Frankfurtu a Budapešti. Podle mě připravují nejlepší pastu, ale za ochutnání určitě stojí i jejich saláty a pizzy, vše čerstvě připravené. Pokud budete ve Vídni v sobotu, udělejte si dopoledne čas na Naschmarkt. Vyhlášený trh s čerstvými surovinami. Najdete tu opravdu vše od zeleniny, ovoce, pečiva, koření, sladkého ale i ryb a mořských plodů. My se zastavili u jedné z restaurací, která se specializuje na mořské ryby a dali si u nich výbornou  Bouillabaissu. Kromě ní můžete ale ochutnat, krevety, mušle a ústřice. V sobotu se zde koná i bleší trh. Prodejci nabízejí hodně starožitností, ale i oblečení, dekorace a bytové doplňky. Obrňte se trpělivostí, bývá tu hodně lidí. Jeden večer jsme se zašli podívat do městského parku, musíte ho vidět, je krásný. Ten den se tu konali trhy s místními dobrotami. Všude stály stánky s víny, likéry, domácími sýry, uzeninami a pečivem. Protože nám vyhládlo, nakoupili jsme od každého něco a ustlali si přímo na trávě. Piknikovali jsme až do setmění.  Nechtělo se nám na byt tak brzo, takže jsme se cestou do naší ulice zastavili v malém klubu Zweitbester na náš oblíbený Aperol. Přes den funguje i jako restaurace. 


Byli jste ve Vídni? Co byste mi ještě doporučili, jaké máte tipy třeba na místní kluby. A co příště nevynechat?

You Might Also Like

4 komentářů

  1. Já ve Vídni studuju už čtyři roky a je to úplně skvělé město :)) Dobré kluby najdeš většinou na Schwedenplatz (např. Kaktus) a potom je skvělý klub Medusa u Kärntner Strasse na Neuer Markt, ten vážně doporučuji, jsou tam sice vyšší ceny, ale kvalita a prostředí tomu odpovídá :) Potom také určitě Sky bar & restaurant přímo na Kärntner Strasse nad obchodním domem Steffl, odkud je krásný výhled na město a Stephansdom :) ještě bych doporučila restauraci Kornat také u Schwedenplatz, tam připravují hlavně různé druhy ryb atd. :)
    P.S. Příště bych se taky nejdřív podívala, jak se názvy všech ulic píší např. Marienhilfestrasse je ve skutečnosti Mariahilferstrasse, ale tak to jsou detaily :D

    OdpovědětVymazat
  2. Vídeň miluju. Děkuju za tipy :) Až bude volněji v práci, plánujeme tam vyrazit :)

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné fotky, Vídeň je nádherná, moje nejmilejší město. Strávila jsem tam půl roku a vždycky se budu ráda vracet :)

    Jen bych dodala, že ve Vídni nákupní centra jsou - třeba Donau Zentrum je vážně obrovské, asi největší kde jsem kdy byla. Pak je tam i menší Millenium city, odkud je ale krásný výhled na Donauinsel, velké Shopping centrum Nord, kde je i Primark (ale to už je z centra dál, musí se i autobusem), pak ještě Gasometer, a menší Stadion, který je přímo u zastávky autobusů Stduent Agency, což se hodí při čekání :)
    A z barů musím doporučit Sally´s, irský bar se zajímavým interiérem (a nejlepšími cidery nebo drinky za sympatické dvě a půl eura) u Schwedenplatzu na Judengasse, kde je oblast které se říká "Bermudský trojúhelník", která je známá velkým množstvím barů a klubů :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super tipy, díky. Až se sem podívám příště, tak už budu vědět, co nevynechat :)

      Vymazat

Like us on Facebook

Flickr Images