shopping tips

6/20/2014


Všude v obchodech i na internetu teď začínají slevy letních kolekcí, a proto jsem dala dohromady pár tipů, kterými se řídím při nakupování ve slevách. On ten výhodný nákup vypadá sice lákavě, ale asi nechceme, aby tyhle slevové úlovky byly za chvíli na dně skříně...
Udělejte si přehled
Rozhlédněte se po své šatně, ve skříních a udělejte si souhrn, co vše vůbec máte. Poznamenejte si klíčové kousky, které vám v garderóbě chybí. Takové, které se hodí stylově k ostatním a budou se dobře kombinovat s dalšími kousky.
Objevte internet
Než se střemhlav vrhnete do nákupního šílenství, mrkněte se nejdřív na webové stránky svých oblíbených obchodů, zda-li tam ten vysněný top, sako, apod. najdete. Já používám i vyhledávání přes Polyvore, kde si zadám, co chci najít a max. cenu, kterou jsem ochotná akceptovat. Zjistíte tak, kde váš hledaný kus mají a můžete si ověřit dostupnost přímo na prodejně. Některé obchody umožňují rezervaci i zlevněného oblečení, Využijte toho, půjdete tak najisto a nikdo vám daný kus nevyfoukne před očima :)
Načasování
Vyhněte se nákupům přímo po práci. Většina lidí dostane podobný nápad a davy vás můžou tak odradit, že se nákupům budete chtít raději co nejrychleji vyhnout. Naplánujte si cestu do obchodů hned ráno po otevření. Budete mít výhodu, že oblečení bude na stojanech a regálech srovnané, doplněné o velikosti a máte tak největší přehled. 
Investujte
Nekupujte ve slevách trendové věci, které vás za chvíli omrzí. Takové skončí přesně na dně skříně. Raději vybírejte mezi oblečením, které opravdu unosíte. Budujte si základy šatníku a stylu. Investujte do věcí, které jsou perfektně ušité a z kvalitních materiálů. Takové, které byste si před slevou kvůli ceně určitě nekoupili. Nejraději koukám ve slevách na boty a kabelky. Často teď brouzdám na stránkách The Outnet, kde najdete designérské kousky za outletové ceny. Každý den přidávají zboží a díky tomu, že se jedná o evropský obchod, připlatíte si akorát 10 £ za poštovné. 
Nechte si čas na rozmyšlenou
Když už si oblečení zkoušíte přímo v obchodě, nechte si nákup chvíli rozmyslet. Přemýšlejte, jak často ho budete nosit. Skládejte v hlavě outfity. Čím víc jich s danou věcí dáte dohromady, tím víc palců pro nákup. Nekupujte si nic jen pro to, že se to teď nosí má to každý. Nechoďte s davem.
Správné míry
Ať už kupujete boty nebo džíny, musí vám sedět. Udělejte v kabince pohyby, které běžně děláte. Sedněte si, shýbněte se, projděte se. Využijte zpětná zrcadla a prohlédněte se i zezadu. Oblečení vás nemá škrtit, ani nikde odstávat. Nesnáším, když mi topy odstávají v průramcích, nebo kalhoty, které se krčí v rozkroku, sukně, co se při chůzi soukají nahoru, mohla bych takhle dál pokračovat...Nekupujte nic, co vám nesedí perfektně, jedině za předpokladu, že si oblečení necháte upravit u švadleny přesně na míru. Zkontrolujte švy, zda se nikde nerozjíždejí nebo nepárají. Pokud se bojíte, že se oděv bude rychle mačkat, udělejte rychlý test. Vemte kus látky do ruky a zmáčkněte na moment v dlani. Pokud zůstane látka zmačkaná, nechte ho radši viset na ramínku. Zmuchlané šaty nikdy nebudou vypadat dobře...
Důvěřuj, ale prověřuj
Pokud si úlovek přinesete domů, raději z něj hned nesundávejte cedulky s cenou a nestříhejte vnitřní štítky. Nemuselo by se vám to vyplatit. Ať už jste si koupily lodičky, sukni, sako či kalhoty, zkuste si je doma ještě jednou a hlavně v klidu. V obuvi je dobré nějakou chvíli chodit, jedině tak poznáte, že vás nebude nikde dřít. To samé platí i o oblečení, doma navíc můžete nový kousek ozkoušet s ostatními věcmi, se kterými ho chcete kombinovat. Pokud si nákup rozmyslíte, můžete jej vrátit. Při nejhorším, vám prodejce umožní oblečení za něco vyměnit.
Co ulovit
Za mě rozhodně kožené kabelky a obuv, která se ve slevách vyplatí kupovat. Pak věci, které hodně unosíte a základy šatníku. Dobře sedící džíny, saka, košile, ramínkové topy, pouzdrové sukně, sportovní oblečení a tenisky, sluneční brýle...




You Might Also Like

2 komentářů

Like us on Facebook

Flickr Images