Portobello burger

8/21/2014


Donedávna jsem ani netušila, co to jsou žampiony Portobello. Jaká škoda, protože jsou vážně vynikající. Mají masitou chuť a jsou skvělé ať už je zapečete jen tak se sýrem a bylinkami nebo si z něj uděláte vege burger.
Na jeho přípravu budete potřebovat: Portobello žampiony, burger housku, červenou cibuli, fetu, majonézu, tandoori masalu, pepř, anglickou hořčici, rukolu, sůl, pepř a olivový olej.
Nejprve si připravte všechny přísady, ať pak můžete burger podávat za tepla. Smíchejte majonézu s masalou a pepřem. Nakrájejte feta sýr na tenké plátky a červenou cibuli na kolečka. Rukolu propláchněte a osušte. Žampiony zbavte nožiček a očistěte je. Pokapejte olivovým olejem, rozmažte ho prsty dovnitř klobouku. V pánvi rozpalte olivový olej a pečte na něm cibuli, po chvilce přidejte i Portobello. Cibulku smažte, až změkne a zesklovatí. Žampión smažte cca 4 minuty z každé strany. Osolte a opepřete ho. Hotový je, až když jím lehce projede vidlička. Vyjměte z pánve houby i cibuli a krátce opečte vnitřní strany rozkrojené housky. Spodní stranu housky potřete hořčicí a ochucenou majonézou. Na ni rozprostřete pečenou cibulku a plátky fety. Na fetu přijde jako další Portobello a navrch lístky čerstvé rukoly. Jako bonus jsem ještě horní stranu housky potřela domácím bazalkovým pestem. 
Podávejte s pokrájenou zeleninou nebo čerstvým salátem. Je to vážně dobrota a trumfne i ten nejlepší hovězí burger.

You Might Also Like

3 komentářů

Like us on Facebook

Flickr Images