currant cake

9/11/2014


Prodlužte si, nebo alespoň připomeňte babí léto s tímhle skvělým a jednoduchým rybízovým koláčem. Sama nemusím recepty s kynutým těstem, které neumím, takže to jde i bez. Navíc jemně nakyslá chuť jde skvěle dohromady se sladkým korpusem.
Na jeho přípravu budete potřebovat: 200 g polohrubé mouky, 100 g másla, 250 g měkkého tvarohu, 100 moučkového cukru, 4 vejce, 1 prášek do pečiva a cca 300 g čerstvého rybízu.
Z bílku si vyšlehejte tuhý sníh, mouku smíchejte s práškem do pečiva, změklé máslo utřete s tvarohem a žloutky zase s cukrem. Mouku postupně přimíchejte ke žloutkům a tvarohu a jako poslední přidejte sníh a vypracujte ze směsi těsto. Těsto rozprostřete do vymazané koláčové formy a poklaďte jeho povrch rybízem. Pečte ho v předehřáté troubě na 160 stupňů dozlatova. Otestujte špejlí, zda je těsto propečené i zespoda. Podávejte ho klidně ještě za tepla s vanilkovou zmrzlinou nebo zakysanou smetanou. Já si ho po ránu vychutnávala s šálkem čerstvé kávy. Dobrou chuť.

You Might Also Like

4 komentářů

  1. Recept vypadá skvěle, já sice rybíz nemám moc ráda, na mě je kyselý až moc, ale určitě není problém použít nějaké jiné ovoce :)

    Lucieswlife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    2. jasně, klidně borůvky nebo maliny, ale radši čerstvé, jinak by se těsto moc rozmočilo...

      Vymazat
  2. O můj... to vypadá krásně! Recept si musím někde uložit a určitě ho brzy vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat

Like us on Facebook

Flickr Images