Barcelona photo diary

11/15/2014


Když je prodloužený víkend, mám konečně čas pustit se do věcí, na které zatím nedošlo. Jako jsou fotky z dovolené, které jsem doteď nestihla publikovat, natož se jimi prokousat a nějaké vybrat. To šero a pochmurno venku mě láká vrátit se na místa, jako je tohle...Barcelona. Má první zkušenost se Španělskem. Kdo by si pomyslel, že v září tam už není takové horko, pěkně by se mýlil. Mě z 15 stupňového počasí probralo skoro tropické podnebí. 

Letěli jsme nízkonákladovým letem s Vuelingem, což je španělská společnost. Na rozdíl od Ryanairu si nemusíte všechny tašky, batohy a kabelky cpát do deseti kilového kufru, ale v klidu je můžete mít mimo. Nikdo extra nekontroluje váhové limity, což je o něco příjemnější, zvlášť když s sebou berete dva notebooky a zrcadlovku.

Ubytování jsme jako tradičně vyřešili přes Airbnb. Z letiště nám jel přímý autobus rovnou do centra na Plaza Cataluña, odkud jsme to měli necelých pět minut k našemu pokoji.  Díky poloze v centru Barcelony jsme skoro všude chodily pěšky, autobus jsme využili za ty necelé tři dny jen párkrát. Jinak pokud si budete platit jízdenky přímo v buse, tak mějte menší bankovky max. do 10 Euro.

Z památek jsme stihli asi to nejhlavnější, ale rozhodně ne všechno, a proto se sem ještě někdy ráda podívám. Určitě nevynechejte  baziliku  de la Sagrada Família, je monumentální, a proto ani doteď není dostavěná. Pokud se budete chtít podívat dovnitř, objednejte si vstupenku dopředu přes internet, jinak si vystojíte pěkně dlouhou frontu. To samé platí i o Güellově praku. My dostali super nápad vyšlápnout si ho hezky pěšky až nahoru z centra. Vy to určitě nezkoušejte, pokud nebudete mít pohodlnou obuv na dlouhé chození. Co se mě z památek líbilo nejvíc, tak určitě Casa Batló a Casa la Pedrera a večerní procházka po pobřeží nebo magická fontána.

Jídlo jsme řešili během pobíhání po městě a památkách. Jedno ráno nás zachránil na snídani Starbucks, protože všude tou dobou měli o víkendu ještě zavřeno. Další dny jsme raději snídali pro jistotu na bytě. Jinak jsme chodily na tapas na různá místa, moc se nám líbilo v My Way, kde výborně vaří a mají skvělá domácí vína i super obsluhu a také v malém bistru a vinárně Brutal kousek poblíž. Musíte se zajít podívat do centrálního tržiště de Sant Joseph, kde seženete úplně všechno od zeleniny, ovoce, smoothies, koření, sladkostí, ale i čerstvé ryby a plody moře. Na jednom z rohů tržnice objevíte neskutečný rybí bar Central, připravují zde vše čerstvé a přímo před vašima očima. My neodolali a ochutnali skvělé ústřice, gambas a pražmu, prostě dokonalost chutí. Doporučuju používat TripAdvisor, kde můžete najít tipy jak na restaurace, ale i zajímavosti, památky či jiná místa.

Nákupy jsem si nenechala ujít, zvlášť když je Španělsko domovem takových značek, jako Mango a Zara. Ceny jsou tu o něco levnější než u nás, záleží vždy u daného kusu. Sportovní boty si raději kupte u nás. Skoro na každém rohu v centru najdete Bershku, Stradivarius, Carpisu, Custo Barcelona, Massimo Dutti nebo Parfois. Pokud se vydáte ulicí Passeig de Grácia potkáte můj oblíbený COS, kde seženete kvalitní a stylové věci. Nepřehlédněte ani &Other Stories, který u nás není a já si jejich věci, hlavně boty doslova zamilovala. Nakoukněte do obchodních center El Corte Inglés, kde najdete pod jednou střechou spoustu značek, přes módu, doplňky, obuv, kosmetiku, nebo i elektroniku, věci do domácnosti či potraviny. Na Carrer de Muntaner najdete obchod španělské značky Bimba y Lola, jejich kabelky jsem ale objevila i v El Corte Inglés. Žádnou jsem si sice nepřivezla, za to příště asi neodolám...


V teplotách, které jsme v ty dny měli, jsme nemohla nosit nic jiného než šortky s něčím lehkým a vzdušným. Proto jsem do kufru zabalila své DIY síťované tílko, večer stačilo přehodit jen košili a bylo mi příjemně. Kombinace bílé barvy a světlého denimu mi přijde jako ideální a na dovolenou do tepla prostě patří. Šortky jsem nosila celé léto, jstaly se mými nejoblíbenějšími. Díky boyfriend střihu jsou na chození strašně pohodlné. Najít v centru nějaké klidné místo byl skoro nadlidský úkol, všude okolo nás bylo sice spoustu hezkých  míst k focení, ale s tím i davy místních a turistů. Musím při další návštěvě zapátrat víc. Snad jsem těmi fotkami trochu zahřála a navnadila. Mám  totiž v zásobě spoustu dalšího materiálu, tentokrát z Kanárských ostrovů, ale o tom zase příště :)


You Might Also Like

5 komentářů

  1. Nádherné fotky! Barcelona mě hrozně láká, snad se jí někdy brzy dočkám! A moc chválím outfit, vypadáš naprosto božsky <3
    Dom by Dom

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné fotky a krásná Barcelona!:)
    Taky jsem tam byla letos poprvé, ale dost uvažuji o tom, že příští léto se tam podívám znovu:)

    OdpovědětVymazat
  3. Krásný článek! Byla jsem tam před deseti lety. Outfit se mi líbí! Mám ráda léto. To mne nic nebolí :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Bracelonu ti moc zavidim !!

    Zvu tě ke mě na giveaway : YOKO NGUYEN BLOG

    OdpovědětVymazat
  5. Pekny clanek! Do Barcelony bych se znovu rada podivala. :)

    OdpovědětVymazat

Like us on Facebook

Flickr Images