cabbage salad with miniburgers

11/01/2014


Mé vegetariánské období vystřídalo paleo stravování. Což u mě ale není žádnou novinkou, protože maso a zeleninu jím pořád. Jestli si i vy chcete dopřát k obědu vyvážené jídlo, bude se vám hodit tento jednoduchý recept na zelný salát s pečenými miniburgery.
Na přípravu salátu: budete potřebovat: 1/4 bílého zelí, 1/4 červeného zelí, 3 mrkve, hrst rozinek, citrón, bílý jogurt, 1 lžíci majonézy, sůl, pepř
Na miniburgery: 350 g kvalitního mletého hovězího masa (max. 10% tuku), 1 vejce, celozrnná strouhanka (z tmavého pečiva nebo rozdrcených sucharů), 1/2 lžičky sladké papriky, 1/2 lžičky tandoori masaly, čerstvě mletý pepř, 1 utřený stroužek česneku, sůl a hrst nasekané čerstvé petrželky.
Mrkev a zelí nasekejte na co nejtenčí proužky, přidejte rozinky, pokapejte citrónem, smíchejte s jogurtem a majonézou. Dle chuti opepřete. Nechte salát vychladit, než si připravíte burgery.
Mleté maso smíchejte v míse s vejcem, česnekem, kořením, solí, petrželkou a strouhankou. Důkladně promíchejte prsty, hmota by se neměla příliš lepit. Předehřejte si troubu na 180 stupňů. V ruce vytvarujte miniburgery a přendejte je na pečící papír na plech. Pokapejte je olivovým olejem a pečte, až budou dohněda. Pečené burgery jsou zdravější variantou oproti smaženým, navíc jsou vážně dobré a šťavnaté Nechte si chutnat :)

You Might Also Like

1 komentářů

Like us on Facebook

Flickr Images