paleo banana pancakes

11/21/2014


Krásnou neděli všem...co si takhle ke snídani dopřát palačinky s čokoládovým krémem, ze kterých nebudete mít černé svědomí? Jeden velmi jednoduchý recept na paelo verzi zvládnete během chvilky. Stačí mít v zásobě 2 banány, jedno vejce, mletou skořici, jedlou sodu, na krém 1 zralé a měkké avokádo, neslazené kakao, med a pekanové ořechy na ozdobu.
Na palačinky rozmačkejte mačkadlem nebo vidličkou dva zralejší banány, přidejte metlou rozšlehané vejce, důkladně promíchejte, přisypte špetku skořice a na špičku lžičky jedlou sodu. Promícheje a nechte chvilku stát stranou, než si připravíte krém. Změklé avokádo rozmixujte do krémové konzistence, přidejte dvě lžíce kakaa a kdo chce, dle chuti med, nebo doporučuji datlový sirup. Pokud bude krém příliš hutný, nařeďte ho trochou vody. 
Palačinky buď můžete péct na pánvi, tak jak jste zvyklí, nebo v troubě na pečícím papíře. Mně se na pánvi totiž rychle připalovaly, tak jsem si předehřála troubu na 170 stupňů, těsto jsem přelila na pečící papír a pekla dozlatova, pak jsem je otočila na druhou stranu už jen na chvilku, než byly palačinky zcela hotové. Servírujte je s čokoládovým krémem, pekanovými ořechy a můžete je ještě posypat  hořkou čokoládou. Jsou naprosto vynikající, doufám, že vám budou chutnat stejně dobře :)

You Might Also Like

8 komentářů

  1. Mňam :-)
    Určitě vyzkouším :-)

    OdpovědětVymazat
  2. palacinky z trouby jsem nikdy nemela ..to musim zkusit : )

    Check my blog YOKO NGUYEN BLOG

    OdpovědětVymazat
  3. To vypadá výborně! Hned bych si to dala i teď po obědě :)

    OdpovědětVymazat
  4. tie vyzerajú skvelo! a ten krém medzi nimi. Hmmmm

    OdpovědětVymazat
  5. Tak toto zapisuju a co nejdřív vyzkouším..už se těším ^_^
    Dík,
    Michael
    www.ontheleaf.net / facebook / Bloglovin / ig: @majki

    OdpovědětVymazat
  6. Mňam. A už vím, co so dát na zítřejší snídani. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Vypadá to nádherně! Já dneska dělala palačinky z kukuřičné mouky a banánové jsem dělala zatím jen lívance.. Tento "recept z trouby" mi přijde super a založím si ho! :-)

    Skills of Art

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A přitom to vzniklo samou náhodou, nebo spíš nešikovností, v troubě je stačí zapéct jen chvilku než zezlátnou a ještě teplé je potřít krémem...no, nejlepší je bude ochutnat :) V plánu bude i paleo čokoládový dort, ale ten zase příště...

      Vymazat

Like us on Facebook

Flickr Images