perfect winter coat

1/02/2015


V obchodech i na internetu začaly zimní slevy a tak jsem pro vás připravila malého průvodce po zimních kabátech. Zima nám totiž ještě nějakou dobu potrvá a pokud jste ještě neobohatily svůj šatník o nový kabátový přírůstek, teď je ta pravá chvíle se po nějakém podívat. Jestli ale nevíte, který kabát je ten pravý a který hlavně budete moct unosit i další sezóny, tady je výběr těch typů, které za to stojí. Takový kabát bude vaší stálicí, protože se nejedená o žádný jednorázový módní trend. Pozornost při nákupu dejte správnému střihu, padnoucí velikosti, délce a materiálu. Vlněný kabát vám při správné péči vydrží déle a hlavně mnohem více zahřeje. Modely bez podšívky si nechte raději na podzim. 

grey

Šedivá je má nejoblíbenější barva, zvlášť na kabátech. Je jemnější než černá a praktičtější než bílá. Kromě těchto barev se dá nosit se spoustou dalších odstínů. Co třeba šedivá s pastelově růžovou nebo modrou, světle béžovou, ale klidně i vínovou nebo khaki. Sama mám se svým šedivým kabátem nejvíce looků. Líbí se mi i v monochomarické verzi se stříbrnými doplňky a jemným líčením.  Jestli ještě žádný nemáte, ve slevách ho teď určitě nevynechejte. Uvidíte, kolik variací s ním vymyslíte. Pro mě je takový kabát šatníková spojka, protože ho unosím s většinou svého zimního oblečení.

 F&F, Topshop, Mango

black

Černá je věčná klasika. Líbí se mi snad ve všech možných střizích. Volila bych takový, který je něčím vyjímečný, má zajímavý detail. Třeba strukturovaný materiál nebo kožené klopy, zipy v kapsách, apod. Když nemáte náladu vymýšlet zajímavé outfity, černý kabát je vaší záchranou. Vzít ho v podstatě můžete s čímkoliv, záleží nejvíce na samotném střihu. Délku přizpůsobte postavě. Jste vyšší, můžete si dovolit kabát s délkou pod kolena nebo klidně i ke kotníkům, pokud nosíte podpatky. Jste-li menší, raději sáhněte po délce k bokům. Oživit ho můžete kontrastní bílou, červenou nebo jinou výraznou barvou. Já mám teď nejraději mix se šedivou a khaki. 

 COS, Topshop, Mango

camel&beige

Stejně jako černý kabát je nutností vlastnit alespoň jeden v béžové nebo camel. Cokoliv v těchto odstínech dodá vždy špetku luxusu. Kabát v této barvě vypadá dokonale, když zvolíte přírodní materiál a kvalitní zpracování. Nebála bych se oversized střihu nebo typu blanket. Vypadá skvěle rozhalený a přehozený přes úpletové šaty ve stejném odstínu nebo stažený v pase vázačkou. Kombinujte ho s bílou, krémovou, džínovinou, ale i světle šedou, černou. Oživit ho můžete rudou rtěnkou, zlatými hodinkami. Snese se s kabelkou s hadím vzorem ale klidně i leopardím potiskem. Tenhle kabát je totiž univerzální, a tak se vyplatí po nějakém teď zapátrat, pokud takový ještě nevlastníte.
 Mango, Topshop, Topshop

checked

Kostka nikdy nevyjde z módy. I když tuhle sezónu není na vrcholu, rozhodně se po ní i tak podívejte. Takový kabát dokáže oživit i nejobyčejnější outfit. Tenhle vzor je přímo spojený se zimou, sáhněte raději po vlněné látce, vydrží vám déle a bude i po několika letech vypadat dobře. Střih nechte klasický, dvouřadový nebo v pánském stylu, ten se jen tak neobnosí. Barevných variant je velký výběr. Pokud nejste na barvy, koukněte se po černobílém, kostka v zelených nebo červených odstínech se vrací pokaždé. Stačí obléct šedé džíny, černý nebo bílý rolák a můžete vyrazit. Pro milovnice preppy stylu je takový kabát stvořený. S áčkovou sukní, košilí a jezdeckými kozačkami v hnědé kůži.

 Choies, Bershka, Mango


parka

Nejste-li na kabáty nebo chcete o víkendech uvolněnou změnu, sáhněte po zateplené parce. Zimní verze má více vrstev, je z teplejšího materiálu, může mít uvnitř chlupatou vložku a kolem kapuci kožešinový lem. Doporučuju zkusit takovou, která má v pase stahování. Tak ji budete moc vzít jak ke svým oblíbeným džínům, ale i k bohémským šatům. Mně se nejvíce líbí v kombinaci s bílým svetrem s vyplétaným vzorem, roztrhanými džíny a hnědými chelsea kozačkami. Na volný den ideální. 

Topshop, Zara, HM
 via Pinterest, Google

You Might Also Like

7 komentářů

  1. Skvělě sepsaný průvodce zimními kabáty!
    Sháním akorát černý vypasovaný s páskem v délce ke kolenům a zatím jsem nenatrefila na žádný nebo neměli mou velikost. Takže už pátrám i online.

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. super inspirace, já jsem ten letošný v obchodech bohužel ještě nenašla..:/
    Style by Eliza

    OdpovědětVymazat
  4. Mě se strašně líbí hned na tý první fotce zkombinovanej s Nike trikem, normálně bych si to nedokázal představit, ale působí to fakt svkěle! Výbornej článek:-)
    Jakub Janata fashion blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, já jsem takhle kabát už jednou se sportovním tričkem vzala, nazula tenisky a vypadalo to super, tak klidně do toho :)

      Vymazat
  5. Ty šedé kabáty jsou úžasné :)

    OdpovědětVymazat

Like us on Facebook

Flickr Images