spring trends 2015: modern uniform

1/24/2015


Půlka zimy je za námi a tak pro mě nastává čas, kdy se poohlížím už po jarních trendech. Co se bude nosit na jaře? Stylů je několik, ale jen jeden je ten pravý a to je ten váš vlastní. Držte se neustále toho, co vám sedí a sluší. Respektujte svou postavu, pohodlí a dívejte se po kvalitních kouscích, které nepodléhají chvilkové euforii. I přesto totiž můžete svému looku dodat aktuální šmrnc, pomocí pár stylových kousků. Postupně vám představím několik trendů, které v jarních kolekcích převládají a stojí za to, je nevynechat.
První ze stylů, který vám chci představit a který se objevoval v jarních kolekcích hned několika návrhářů, je inspirace uniformami. Přírodní materiály jako je len, bavlna, hedvábí či kůže se objevují v barvách army zelené, khaki, béžové nebo hnědé. Přidejte nakládané kapsy, zvýrazněné klopy, patky nebo pásky a vázačky. Dostanete dohromady neotřelý mix inspirovaný vojenskými saky, safari šaty a harémovými kalhoty. S koženými doplňky, botami a zvířecími vzory  bude tenhle look vypadat skvěle.
Ze své skříně opráším khaki bomber bundu, splývavé kalhoty v harémovém stylu, leopardí loafers a hnědou kabelku. V obchodech se určitě poohlédnu po sukni s velkými nakládanými kapsami, protože vypadá prostě skvěle a šatech v trenčkotovém stylu, které budu nosit s páskem a sandálkami.
Kde se inspirovat? Mě doslova uchvátil Ralph Lauren tím, jak dokáže kombinovat takové strohé kousky s typicky ženskými prvky. U Theory se mi líbila zavinovací vesta, kterou bych klidně nosila i jako samotné šaty. V Rag&Bone se zaměřili na trenčkoty, které zjemnili splývavými kalhoty stejně jako u Chanelu, kde si k nim vypůjčili ještě dlouhé košilové šaty. Oslovuje vás tento trend nebo to není váš šálek kávy?

Balmain jacket, Topshop jumpsuit, HM jacket, Zara pants, Topshop skirt, SENSO shoes, Sophie Humle bag, Topshop boots
via Pinterest, The Outnet

You Might Also Like

4 komentářů

  1. Trend ma uplne neoslovil a khaki farby takmer nenosim..ale nieco uniformovane napriklad v ciernej alebo v modrej si na sebe viem predstavit :)

    OdpovědětVymazat
  2. Na tohle se ale hodně těším.
    A nad Sophie Hulme bag pořád dokola přemýšlím už asi dva roky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se taky líbí, uvažuju o béžové, ale zatím jsem ji nikde neviděla...

      Vymazat
  3. Nejaké z týchto vecí by som snáď mohla nájsť v šatníku a oprášiť ich.

    theVandasdiary

    OdpovědětVymazat

Like us on Facebook

Flickr Images