back to the ground

2/20/2015


Miluju streetové fotky, které se vždy vyrojí kolem aktuálních fashion weeků. Jsou plné originálních modelů a je to směs neuvěřitelných kombinací. Cílem je být vyjímečný a být vidět. Na druhou stranu si myslím, že by streetová scéna měla spíše odrážet to, co skutečně nosíme mimo přehlídková mola. Sleduji spoustu zahraničních blogů a ty nejlepší už ani nejsou blogy. Jsou to profesionálně vedené módní magazíny, kdy focení outfitů probíhá za asistence fotografů, maskérů a celého týmu, který se na tom podílí. Výsledek je dokonalý, aby ne za tolik hodin práce a maximální snahy. Ale pro mě je to už nereálný svět. Už není inspirující, protože si z něj můžu vzít jen opravdu málo do svého běžného života. Mám raději blogy, které zůstávají nohama na zemi. Mnohem víc se mi líbí looky, u kterých si řeknu, že si je s klidem můžu vzít zítra na sebe. To je pro mě ten pravý zdroj inspirace. Mrzí mě, že se ženeme za něčím snovým a přitom nevidíme, co tady okolo sebe máme. Je to jako droga, kdy naše oko potřebuje vidět stále větší a větší vizuální impulsy. Já raději zůstanu sama sebou a budu na svém blogu ukazovat kombinace, které jsou nositelné a které ustojí běžné situace. Chodím do práce, cvičit, na nákupy, sem tam na nějakou večerní akci, oblékám se tedy podle příležitosti a vždy se v oblečení potřebuji cítit dobře a vhodně. I tak se ale snažím do outfitu vnést trochu stylu, aby to nebyla nuda. Blog mě nedonutí nosit v zimě lodičky ke kabátu, protože to vypadá strašně cool. Nebo na jaře holé břicho, protože je to trendy. Jasně, že budu v tomhle směru pozadu za těmi, co jsou ochotni pro pozornost udělat vše, ale tohle není můj směr a ani cíl. Být sama sebou je pro mě totiž mnohem zajímavější výzva...

Mimochodem tenhle outfit vznikl během deseti minut a po pěti hodinách spánku. Víc času nebylo, protože se začalo stmívat a sněžit. I tak jsem se ale chtěla o tyhle "momentky" podělit, i když nejsou dokonalé :)

DIY coat, HM maxi turtleneck, Zara lace dres, Parfois bag, Aldo over the knee boots

You Might Also Like

16 komentářů

  1. Máš pravdu a přesně tak to je. V podstatě jsi mi vzala téma na článek, které nosím aktuálně v hlavě =D. Taky mám raději ty normální blogy a na ty "profesionální" chodím už jen kouknout, že do čeho se ta či ten zase navlékl a jak moc práce si dal fotograf pak v Photoshopu..

    Krásný víkend, snad nám vydrží slunce ;)
    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle téma se dá rozebírat snad neustále. Mít perfektní výbavu, profesionálního fotografa a spolupráce se světovými značkami, tak mám takový blog taky. Ale to bych pak publikovala snový život, který nežiju, a realita je mezitím někde úplně jinde...

      I tobě a taky doufám,že bude hezky. Potřebuji nafotit další reálné outfity :)

      Vymazat
  2. Naprosto perfektní kombinace!!! Tohle se opravdu povedlo!:)
    Style by Eliza

    OdpovědětVymazat
  3. To je mi sympatické. Ona má totiž honba za dokonalostí i jiné následky... když jsem viděla jistou bloggerku v mrazech, jak se fotí v na boso v teniskách a jarní bundičce, řekla jsem si "ok, je bloggerka a chce na sebe upozornit." Jenže o pár dní později jsem v mraze a ve sněhu viděla 13cca leté holky, jak stojí v noci na zastávce v tričku, jarní bundičce, legínách a teniskách na boso...:-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když jim to budou zakazovat doma, tak to stejně budou zkoušet. Já jsem docela brzo přišla na to, že holá záda, holé neštěstí, tak snad jim to dojde dřív, než si uženou nějaký zápal či angínu...Inspirace bude asi vždy fungovat dvěma směry, jak ta špatná, tak i ta dobrá. Na nás jen jen umět ji rozlišit.

      Vymazat
  4. Jsi skvělá! Perfektní kombinace a článek, souhlasím! Všechny články, které jsem píšeš, mě hrozně baví číst, má to šmrnc...ty máš šmrnc! Super :)

    OdpovědětVymazat
  5. Naprosto s tebou souhlasím!! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Jani, ty jsi mi sebrala nápad na článek, který nosím v hlavě několik dní. :) Naprosto s tebou souhlasím a říkala jsem to už někdy dřív a uváděla to na příkladu Chairy. Fotky jsou super na pokoukání, ale inspiraci hledám jinde.
    Proto se mi líbí, že existují blogy jako ten tvůj, Evy Glamazon, Simči a dalších, kdy jste nohama na zemi. :) Mimochodem ty šaty v kombinaci s kozačkami vypadají skvěle!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. JJ, je to teď takové aktuální téma, protože se všude vyrojily fotky s holými kotníky a sněhovým pozadím, naprosto nechápu. A moc děkuju, jo holky jsou super a jsem ráda, že si jdou svým směrem. Ty kozačky se perfektně hodí k šatům a sukni. Díky maxi svetru, vlněnému kabátu a materiálu, ze kterého jsou šaty, mi vůbec nebyla zima. A přece to jde, i se silonkami :)

      Vymazat
  7. Jsme ráda ze ten článek. Fotky jsou to krásné, ale realita už je mimo. Ráda se na ně dívám, ale inspiraci tam nehledám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, rychle zkouknu, jaký trend si na sebe vzaly tentokrát, ale jdu dál. A navíc, už se mi ty fotky natolik zevšednily, že už nevnímám, jestli je na nich něco výjimečného...

      Vymazat
  8. vždyt jsou fotky super=) co bych dala za tvýho fotografa...mě ted nemá kdo fotit a máma fotí snad čim dál tim hůř

    tyhle velký zahraniční reklamní blogy ani nesleduju, nemam na to čas ani chut; ne že bych neuměla anglicky, ale nic mi to neříká...jak říkáš, je to odtržený od reality

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, to si mě potěšila. Ale taky to není lehké skloubit časově, a ne vždy mám náladu se fotit...

      Vymazat

Like us on Facebook

Flickr Images