the other side

3/20/2015


Neustále se učím, jak žít víc v pohodě, klidu a nenechat se ničím štvát, co za to nestojí. Občas se ale seběhnou dohromady nějaké události a okolnosti, které mě zamrzí a rozhodí moji rovnováhu. Jedním z nich je nadcházející Prague Fashion weekend, který začíná již zítra. Jestli se ptáte, zda se jej zúčastním, tak se dostaneme k jádru mého problému. Blogový svět je úplně totožný, jako kterýkoliv jiný. Existují v něm dobré i špatné věci. Můžete získat super známosti a někdy i dobré přátelé, ale na druhé straně mince se vždy najde nějaká ta přetvářka, závist a podobně...to je život. Už jsme zažili instagramové profily plné chutných dobrot, které stejně nikdo nejí, ale proč to aspoň hezky nevyfotit, když se to lidem líbí. Pak tu máme upravované fotky, aby nikde nevykouknul žádný faldík. Na co se hnát do posilky, máme tu přece Photoshop. Nebo nakupování fanoušků na FB či instagramu výměnou za kabelky a oblečení zdarma. Proč trávit odpoledne jinak, než dáváním lajků, když si mě pak značky více všimnou. A tak jsou tu blogy známé a méně známé. Když nepatříte do té první skupiny, máte prostě smolík. A je už jedno, co a kolik toho pro blog děláte. Už není důležité, jestli jste někdo s názorem, jestli dokážete ostatní inspirovat, zda máte ostatním co říct, s čím se podělit. Pokud nejste v první lize, nikdo vás pak nebere zcela vážně. A tak jsem se dostala k tomu, proč nejdu na letošní ročník PFW. Na druhou stranu si říkám, že okolo sebe budu mít raději opravdové tváře, skutečné přátele a budu dělat opravdové věci, které mě baví a naplňují. Žádnou nafouknutou bublinu. Raději budu blogovat a psát o tom, co mě napadne a ne jen slepě propagovat něčí produkty výměnou za všimné. Kdo pak tvoří celý obsah blogu? Jsou to stále jejich autoři, nebo už si nás značky pěkně omotali kolem prstu? Všímáte si toho někdy...?

C&A bomber jacket, CrossFit Committed member's T-shirt, DIY skirt, Zara bag and boots, HM scarf

Tuhle DIY sukni jste už mohli před časem vidět na blogu a dnes jsem tu konečně s celým outfitem. Psala jsem o jarních trendech, jedním z nich je i look s nádechem army stylu. Proto jsem se zamilovala do tohohle jednoduchého bomberu, který jsem našla ještě v zimních slevách. Teď na začátku jara na něj konečně přišla řada. Zkombinovala jsem ho s oblíbeným crossfit tričkem a černou kabelou, která se k tomuhle outfitu perfektně hodí. Aby celek nevypadal až moc ležérně, vzala jsem místo chelsea kozaček trochu klasičtější ženskou verzi.

You Might Also Like

16 komentářů

  1. Všímám si toho pořád a čím dál víc mě to štve a přestává bavit... Tvůj blog patří k mým oblíbeným, mám ráda tvůj styl, fotky a i články, ideální kombinace :) mrzí mě, že se do popředí dostávají míň kvalitní blogy, který dělají vše pro zviditelnění a přitom nejsou zdaleka tak inspirativní jako jiný, v té druhé lize, jak sama říkáš. Mrzí mě, že se na PFW nedostaneš, ty by sis to zasloužila... ale co člověk nadělá no...

    OdpovědětVymazat
  2. Vsimla jsem si toho taky. Je skoda, ze se do popredi dostavaji blogy, ktere o autorce moc nevypovidaji a takove blogy mi prestavaji bavit. To ale neni tvuj pripad, proto sem chodim rada a myslim, ze patris mezi velmi inspirativni blogy a je videt tva osobnost. Mrzi mi, ze nejdes na PFW.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. JJ, je to takový blogový virus. Když si někdo založí blog jen díky získání nějaké odměny či kvůli výdělku, tak ani nečekám, že může být nějak kvalitní. Ale je to dost subjektivní, já se považuju za docela náročného čtenáře. To protože mě strohý text vůbec neuspokojí, stejně jako odbytý post. Chápu, že někdy není čas a prostor vymýšlet něco speciálního, to nestíhám ani já, ale pokud to převažuje, tak mi to o autorovi dost napovídá...

      Vymazat
  3. Chodim sem rada, at je to jakkoliv. Libi se mi tu, inspirujes mne, i kdyz mam treba jiny vkus. Mne spis mrzi, kdyz se o mne vyjadruji neslusne. Nemam super blog, mam treba jiny vkus, ne vzdy se vse povede, ale je to moje. Treba jsem mela urcitou naladu na urcity outfit. Mam rada ruznorodost a porad mne nekdo chce zaskatulkovat, pomlouva a pak ze pry to se mnou mysli dobre. No nic......Mne na blogovani hlavne bavi setkavani s milymi lidmi treba jen virtualne jako s tebou, Jani.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Beru konstruktivní kritiku, ale neodůvodněné hejtování ne. Když se mi něco nelíbí, musím hlavně vědět proč a měla bych v tom případně najít nějaké vhodné nebo jiné řešení. Pokud někdo ale jen pomlouvá, tak ho neberu ani v potaz. Tak si z nich nic neber a nenech si do toho mluvit :)

      Vymazat
  4. mě tyhle koupený blogy serou a nebojim se to občas majitelkám i napsat...a ne jako anonym, nestydim se za svuj názor
    nemusí ti to bejt líto, předpokládám, že máš určitě spoustu jiných plánů na víkend...mně třeba ani není tolik líto, že jsem byla naposled na předminulým fw, protože ten poslední podzimní ani ted na jaře bych stejně ani časově nedávala...

    keep calm a ušij si další sukni, kterou nikdo nikde nesežene;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. JJ, taky pár takových znám, nebo těch, kde se autor očividně snaží o co nejlepší statistiky v návštěvnosti pro získání nějaké odměny od různých značek. To moc neberu. Dneska už nefrčí ani takové společnosti, myslím si, že by to na blozích němělo takhle fungovat. Horší mi ale ještě příjde, že čtenáři jim na to dost často skočí.

      Jo a o víkendu jsem si začala šít bundu, takže spokojenost :)

      Vymazat
    2. Lepsi hrst chytrych ctenaru, nez stado bezmozku ;-)
      Fandim vam, drzte se :-)

      Vymazat
  5. - pravda pravdouci
    zivot uz je takovej, i kdybych chrlila jeden odbornejsi text za druhym, popularitu slizne stejne post "hele, mam novej naramek"
    holt patrim do druhy skatulky .)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel to tak bývá, že dav jde s proudem, ikdyž je řeka dost často prázdná, plná nesmyslů. Ale já se nenechám odradit, komunikace s vámi, mými čtenáři mě baví :)

      Vymazat
  6. Ano všímám :) A sama jsem teď i například váhala jestli kývnout na spolupráci od jedné značky. Naštěstí mě jejich rádoby kvalitní a předražená nabídka nezaujala :)
    A s tím PFW bych si moc hlavu nelámala, určitě je to škoda. Ale když vidím, kdo tyto FW a přehlídky u nás navštěvuje, alespoň z mého pohledu a mých zkušeností (kterých tedy nebylo moc), tak to jsou samé kozy, peroxid, malé džíny, neverfullka a ještě červené doplňky :D..Holt se u nás na takovou originalitu nehraje :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O tom to je, musím si sama říct, jestli mi ta daná spolupráce něco přinese a jestli se pod to pak můžu podepsat. Propagovat produkt, bez toho aniž bych s ním neměla kladné zkušennosti nebo kladný vztah ke značce mi nedává moc smyls. Jo český vkus se oprosti tomu zahraničnímu má ještě co učit :)

      Vymazat
  7. Jani, píšeš čím dál víc zajímavější články, líbí se mi, že se nebojíš se podělit o svůj názor, ať je jakýkoliv :-) No ideální je zlatá cesta, já taky občas podpořím nějaký značky a produkty, ale musím být s nimi ztotožněná a přesvědčená o jejich kvalitě a přínosu. Já si myslím, že když děláš dlouhou dobu svoji práci dobře a stojíš si za ní, tak časem dosáhneš úspěchu. Takže bych se na nějaké škatulkování blogerů vykašlala, je to nesmyslné, všechny jsme na stejné lodi. Prostě dělej to, za čím si stojíš a kdo chce, tak si cestu k Tobě najde a určitě to přinese hodně ovoce, než si hrát na něco, co nejsi ;-)

    OdpovědětVymazat

Like us on Facebook

Flickr Images