70's mood

4/16/2015


Zamilovala jsem do sedmdesátek, stejně jako do tohohle looku. Nikdy bych nevěřila, že se mi budou tolik líbit široké kostýmové kalhoty. S vysokými botami vypadají perfektně, skvěle sedí a prodlužují nohy. A za kabelku jsem vážně ráda. Když mi jí na Nasty Gal vyprodali, smutnila jsem, že už nikde neseženu podobnou. Pak jsem ale jednou ze zvědavosti nakoukla na stránky a byla tam, poslední kus. Tak už je moje a dělá mi jenom radost. Dokonale ladí s retro laděnými outfity, jako je tento, ale bude se hodit i k boho chic tunikám a šatům pro horké léto. Což znamená, že ji tu uvidíte častěji :) A ano, dost připomíná semišovou mini Drew od Chloé, ale na tu ještě nějakou dobu nebude. 
A víte, co je na tomhle looku nejlepší...že kromě bot a kabelky jsou všechny kousky ze secondhandů. Myslím si, že kvůli nějakému trendu, který se současně vrací, není potřeba bezhlavě nakupovat a hromadit kupu nových věcí. Proč jsou módní blogy v dnešní době jen o ukazování nového oblečení a doplňků? To je nějaký nepsaný zákon, že když se blogerka objeví vícekrát v něčem samém, tak udělá velký prohřešek? Nebo ještě hůř, když má na sobě něco z druhé ruky. Nemělo by to být spíše o tom, že, když už píšeme o módě, víme, co jsou základy šatníku? A proto vlastníme věci, ke kterým se můžeme kdykoliv vracet a vymýšlet další mixy. Normální pracující člověk přece nemůže neustále utrácet jen za oblečení. Já budu raději, když u mě najdete inspiraci, jak daný kousek správně kombinovat a jaké jsou další možnosti, které stojí za to vyzkoušet. Například moje kotníčkové kozačky, které vlastním asi 4 roky. Nenosím je příliš často a poslední dobu ležely ve skříni, ale teď na ně zase přišel čas. Nebo trenčkot, který jsem objevila v seconhandu v Budapešti. Potřebovala jsem náhradu za ten, co jsem již prodala a tenhle se mi zalíbil. Stačilo ho zkrátit a zúžit rukávy. Teď na jaře mi bude často dělat společnost. Alespoň uvidíte, jaký je to nezbytný kousek ve vaší skříni. Bílou halenku vlastním taky hodně dlouho. Opět jsem ji nenosila, ale k sedmdesátkám padne jako ulitá, co myslíte? Jestli se vám trend sedmdesátých let líbí, mrkněte se do skříní vašich maminek nebo secondhandů či vintage shopů, dřív než půjdete nakupovat do obchodů. Uvidíte, že narazíte na poklady, které jsou navíc originální. Často jsou z lepších materiálů a lépe ušité, než aktuální konfekce. A někdy stačí jen malá úprava. Tak co, půjdete také na lov?

vintage trench coat, blouse and Zara trousers from secondhand, Nasty Gal bag, Reserved boots, HM bracelets 

You Might Also Like

5 komentářů

  1. Tímhle článkem sis mně nadobro získala..! Proto poprvé komentuju :-) A outfit je naprosto úchvatný, od hlavy až k patě! Navíc ladíš s Apolinářem :-)
    A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju, to mě těší hned dvakrát. Jo, Apolinář byla jasná volba :)

      Vymazat
  2. Naprosto s tebou souhlasim, Jani! Taky jsem vytahla a bude nadale lovit v mych zasobach. Je to tak, ze driv byly ty veci kvalitnejsi.

    Super outfit! Moc ti slusi a budu se tesit na dalsi kombinace.

    OdpovědětVymazat

Like us on Facebook

Flickr Images