tips for weekend trip

7/20/2015


Jestli na víkend plánujete někam vyrazit, možná se vám budou hodit mé tipy, kam se zajet podívat. A pokud vám nevadí aktivní relax, bude se vám tenhle výlet líbit. Poslední dobou jsme si s přítelem říkali, že máme dost ježdění do ciziny, naopak se nám líbí cestovat a poznávat místa u nás doma. Kam jinam v největších vedrech vyrazit, než rovnou do hor.

Zamluvili jsme si v Horní Rokytnici pokoj na přespání a v sobotu dopoledne vyrazili z Prahy do Krkonoš. Za necelé dvě hoďky jsme byli na místě. Rychle vybalili věci, sbalili svačinu a razili jsme ven na tůru po okolí. Asi nejzajímavější je Huťský vodopád přímo v lesích a nádherná vyhlídka Stráž, kterou jsme stihli při západu slunce. Naprostá dokonalost. Já měla radost z borůvek, které lemují cesty a pak jsem mezi domky otrhávala místní třešně, které byly úplně obsypané. Stihnul nás déšť, ale úplnou náhodou jsme našli jedinou hospůdku na cestě, kde jsme se schovali. Chalupa Pechtačka je kouzelné místo, mají tu super kapučíno, hermelín a ceny jak v pohádce. Pomalým tempem jsme se pak vraceli zpátky do Rokytnice, jestli hledáte místo na večeři, tak na náměstí nevynechejte Café restaurant a music club Kino. Dali jsme si dobré červené víno, zamlsali skvělý čokoládový fondán a opět platili super cenu. Bydleli jsme tady, ale pokud hledáte třeba něco přímo v Peci, tak zkuste boudu Betyna. Cena 400 Kč za osobu i se snídaní je moc pěkná.

Druhý den jsme hned ráno po snídani zamířili do Špindlerova mlýna, jen tak na prohlídku. Byla jsem tady jen jednou v zimě a teď to tady bez té sněhové pokrývky vypadalo úplně jinak. Jestli tu budete někdy večer, nevynechejte legendární klub Silver rock. Hned potom jsme se přesunuli do Pece pod Sněžkou a pešky se vrhli na dvouhodinový výšlap na Sněžku. Šli jsme po modré stezce, která je sice nejdelší, ale za to z ní máte ty nejhezčí výhledy. A stojí to rozhodně za to. Jen se musíte vybavit správnými botami, mít dostatek vody, sluneční brýle a opalovák se taky hodí. Ještě před konečnou jsme se zastavili v Polské boudě nabrat sílu na poslední část výšlapu. Kvůli cenám, ale moc nedoporučuju, i když ty jejich klobásy pěkně zavoněly. Do půl hodiny jsme byli na samotném vrcholu, ten výhled za to stál. Přibalte s sebou dlouhé kalhoty a nějakou mikinu, nahoře pěkně fouká. A taky může zapršet, jako nám, to jsme se ale už schovali v bistru pod střechou. Dolů jsme si sešli úsek k Růžové hoře, odkud se dostanete dolů lanovkou zpátky do Pece. Cena 150 Kč za jednoho.

A protože jsme nadšenci a tenhle kopec nám nestačil, zajeli jsme si ještě do Adršpachu projít se po skalním městě. Žádnou odpočívárnu ale nečekejte, trasa mezi skalami je celkem dlouhá, za to ale zajímavá a mně se tu strašně líbilo. Hlavně jezero, které bylo úplně čisté a tyrkysově modré. Dokonce se tu dá koupat. Jedno malé je i mezi skalami a půjčují tam loďky na projížďku, jen to musíte stihnout myslím do šesti večer. Skály procházíte podle značení, takže jen tak nezabloudíte a některé mají svá pojmenování podle toho, co připomínají. Nám po celém dni pořádně vyhládlo a jediné místo, které bylo ještě večer otevřené, byla útulná domácí pizzerie Kalírna. Tohle místo vám musím doporučit, protože tu tu mají na starosti fajn lidi. Je tu skvělá atmosféra, hrají tu na klavír, udělají vám chai latté (a lepší než ze Starbucksu), mají domácí limonády, dorty a úplně nejlepší pizzu. Musíte ochutnat.

Vyrazíte taky do hor? A pokud jezdíte často, dejte mi tip, kam se podívat další víkend. Budu ráda :)
A nezapomeňte sledovat můj instagram, ať vám tyhle tipy neuniknou...


You Might Also Like

3 komentářů

  1. To jsou super tipy! :)

    Ja si po dlouhem pobytu v zahranici ted take oblibila poznavani Cech.

    http://curyinthecity.blogspot.cz/
    Fashion Paris, Prague

    OdpovědětVymazat
  2. Skvele tipy a bezvadne popsane. Nadherne fotky.

    OdpovědětVymazat
  3. Díky za tipy, Krkonoše máme rádi, jezdíme tam každý rok, ale na místech kde vy jsme ještě nebyli :)

    OdpovědětVymazat

Like us on Facebook

Flickr Images