In my own skin

8/24/2015


Miluju semiš, pravou kůži, stejně jako tu svou vlastní. Můžu ji nosit celý rok. Semišovou sukni unosím jak v zimě, tak i v létě. Příkladem, jak ji zkombinovat a neupéct se, je můj outfit. Jsem zastáncem toho, že si raději koupím kvalitní kožené boty, nebo bundu, která mi vydrží několik let bez šrámů a hned se neokouká. Lepší než vyhazovat deset párů koženkových bot, které se hned okopají a popraskají. Zvlášť nemusím, když je na první pohled poznat, že jde o umělotinu. O ekologické stopě výroby koženky ani nemluvím.
Stejně si hýčkám i kůži vlastní. Víte, že se skoro nechodím opalovat? Za prvé mě to vážně nebaví, za druhé si to moje kůže nezaslouží. Na sluníčku se neumím válet. Když si chci něco přečíst, stejně musím vlézt pod strom nebo slunečník. Musím si nasadit brýle, přes které se neopálím. A trend opálené pokožky na čokoládu mě přešel už dávno. Přirozeně zbarvená pokožka mi úplně stačí. O tom, že kůže méně stárne, když se neopalujete, asi není potřeba mluvit. To je prostě fakt. Slunci se ani tak nevyhnu při běhání či chození venku, v přírodě nebo po horách. Tak není potřeba, abych se chodila smažit cíleně. A co dělám u moře? Raději vyměním celý den válení na pláži za poznávání okolí... Máte to jako já, nebo jsem jen divná?

HM trend top, Banana Republic suede skirt, suede bag, Mango wood sandals, Lindex maxi shirt

You Might Also Like

18 komentářů

  1. Perfektni kombinace! Ta sukne je perfektni a boty byl super kup.
    Ja chytam na slunicku v prvni rade pihy. :-) Cilene se neopaluji, ale rada se vyhrivam a samozrejmosti je opalovaci krem, bez nej ani ranu. U more vetsinou prosmejdime, co se da a pak snorchlujeme. Po hodine az dvou snorchlovani, ale obvykle na chvilku usnu. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jinak novy kabatek blogu je super!

    OdpovědětVymazat
  3. Tiež sa neopaľujem. Namám na túto aktuivitu vhodný typ pokožky. Aj na pláži si buď čítam knihu pod slnečníkom alebo sa čvachtám vo vode. Vycapiť sa na priame slnko - to neni nič pre mňa :)
    Jo a moc pekne ladenie doplnkov..ten náramok na ľavej ruke je úplne boží ^^

    Peacock & Pineapples

    OdpovědětVymazat
  4. - vuuuubec nejsi divna ! mam to totiz uplne, ale uplne stejne .)

    OdpovědětVymazat
  5. Zemité a přírodní odstíny ti moc sluší! Já kožené ani koženkové oblečení v létě nenosím, zase z praktických důvodů. Nejraději mám vzdušné a volnější materiály, ve kterých se člověk nepotí a je mu fajn :). Ty jsi sukni ale skombinovala moc pěkně, takový jednoduchý minimalismus :).
    http://chicadriana.blogspot.co.at/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak v té sukni se dá i v létě, stejně jako v kraťasech.

      Vymazat
  6. Já taky opalování nesnáším, bohužel se mi strašně líbí bledá pleť (něco jako ta tvá), na kterou díky genetické výbavě nemám nárok. Vždycky se opálím i bez snažení a to se natírám krémy o sto šest. Ale pomalu začínám cítit stejný pocit jako ty, cítím s eodbře ve své kůži :).

    OdpovědětVymazat
  7. Opalování - naprostý souhlas, jako bych to psala já. Nebaví, moje kůže to nerada a k moři nejezdím. Ten pocit, kdy si namaštěná krémem lehnu na deku, začnu se smažit, tečou po mě čůrky potu a přistává na mě různý hmyz, který se mi na krém či pot nalepí .... jakož i písek, tráva a jiný bordel ... BLEEEE! Nemám ráda vedra, je mi v nich fyzicky špatně. Navíc u moře se obvykle točí jen tyto akce: snídaně - pláž - oběd - pláž - večeře - procházka po promenádě. :-( Nemám vůbec nic proti koupání, proti moři ... ale proboha ... to to mám dělat každý den své vytoužené dovolené? A pak se doma všem předvést, jak jsem se pěkně opálila?

    Moje kůže má celoročně stejnou barvu, slunci se sice nevyhnu, pokud je to nezbytné (např. na koupališti), tak se samozřejmě natřu opalovacím krémem. V létě používám zhruba jen o jeden odstín tmavší make-up nebo spíš tónovací krém.

    Jo ... a pro svoje okolí JSEM divná. Kolem mě pořád frčí "léto = moře = opálení". Komentují mě jak mladší ročníky, tak i ty starší. Bohužel. Doufala jsem, že ti mladší už budou tolerantnější k "odlišnostem", ale není to tak.

    OdpovědětVymazat
  8. Já se naopak divím těm dohněda opáleným, že jim to přijde normální. Pokožka a kůže je jeden z nejcitlivějších orgánů a slunce mu vůbec neprospívá. Raději budu mít svůj přirozený odstín, než ve 30ti vypadat na 40 let. Naštěstí mi i teď všichni tipují míň a tenhle bonus beru radši než snědé opálení :D

    OdpovědětVymazat
  9. Neopaluji se nikdy. Oba moji rodice meli rakovinu kuze. Bohuzel maminku uz nemam. Nechapu, ze se nekdo jeste cilene opaluje. Chapu, ze se snazi vypadat tmavsi. Prece jen to zestihluje. Obcas po nejakem tom kremu nebo makeupu na nohy sahnu.
    Krasny outfit!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to tě pak úplně chápu, i bez opalování se dá žít. Navíc vypadáš na fotkách fakt mladě. Musíš hodit do placu nějakou recenzi na tvou kosmetickou péči :)

      Vymazat

Like us on Facebook

Flickr Images