sporty lace

9/16/2015


Tenhle outfit se pro dnešní prosluněný den úplně hodí. I když už ho mám vyfocený nějakou dobu...

Ale chci mluvit o něčem jiném. Včera jsme s přítelem vyřešili jeden zásadní problém. A nemluvím o nějaké maličkosti. A nebylo by toho všeho, kdybychom začali úplně od toho základního, a to komunikace. Sedli jsme si a dlouze popovídali o našich zásadních pilířích v našem vztahu a vyšel z toho tento seznam:

komunikace
Apeluju teď na nás ženy, nesnažte se doufat, že muži pochopí naše náznaky a signály. I přesto, že nám připadají zcela jasné. Muži je nevidí, vážně! A to ani po dlouhodobém výcviku. Mluvte k věci, vyjadřujte jasně své pocity, strachy a přání. Čtení myšlenek zatím nikdo neaplikoval do mužského DNA. Ani netušíte, jak vám to pak usnadní běžný život a muži vás za to budou milovat.

domov
Je pro mě extra důležitý. Jako introvert potřebuji své útočiště, hnízdo, kam se schovám, kde se cítím nejlíp. Domov je pro mě místem, kde se realizuju. Žádná noclehárna, kde jen přespím. Proto si to tu pořád zvelebuju, a proto je pro mě nejlepší pocit, když přijdu domů a vše je uklizeno. Všechno je na svém místě. Je to stejné, jako úklid duše. Je ale potřeba, aby tohle znala i vaše polovička. Pokud to nemá stejně, tak se vraťte k bodu 1. To byl náš problém, ale vše je vyřešeno. .)

důvěra a upřímnost
Bez toho neeexistuju. Nejen ve vztahu, ale i v rodině a přátelství. A nejde o to, když zamlžíte cenu nových bot. Mám na mysli zásadnější věci, které mají vliv na vztah a vaše soužití. Potřebuju cítit, že se na člověka po mém boku mohu spolehnout. Nemusím pak ze sebe dělat žárlivku a vyšilovat kvůli přítomnosti jakékoliv ženy. Zdravá žárlivost je OK, ale všechno má své meze. Mně úplně stačí, že mě chytí na ulici za ruku, že si mě přitiskne...A upřímnost je základem komunikace. Když se budu zdráhat být vůči partnerovi otevřená, nikdy mě nepozná, nikdy mi neporozumí. A pak se nemůžu divit, že si nerozumíme.

cíle
Na ty jsem poslední dobou zapomínala. Ale pro přítele jsou cíle hodně důležité. Nejde ani tak o cíle jako cestu za nimi. A nezáleží na tom, jestli se od původního bodu odchýlíte a zjistíte, že váš cíl leží někde jinde. Není to jen o materiálních věcech, cílem může být i vlastní rodina. Pokud si je nenastavíte, nemůžete o nich přemýšlet. A bez toho taky nepodniknete žádný krok k jejich splnění. Už mi dávno není dvacet, a proto není na co čekat. Je fajn si vždycky nějaké uplynulé období zrekapitulovat a říct si, kam jste se ve své cestě posunuli dál. To vám připomene, zda nezahálíte a neodsouváte své cíle stranou.

vývoj
Souvisí s cíli. Bez osobního vývoje nerosteme, nehneme se z místa. Máme tolik možností se vzdělávat, učit novým věcem a sebezdokonalovat se. Ve světe, kde třicetiletí můžou mít svět u nohou, kde je tolik možností, je pokrytecké na sebe kašlat. Pokud ve vztahu roste jen jeden z vás, přestane to po nějaké době fungovat. Naopak vám to přinese nové zážitky, zkušenosti, o které se můžete společně podělit. A to je fajn. 

Přemýšleli jste o těch svých pilířích, jaké to jsou? Co je pro vás ve vztahu nejdůležitější..?

Zara jacket and lace dress, Givenchy Antigona bag, River Island loafers

You Might Also Like

9 komentářů

  1. Bezva clanek. Opet je to se mnou tak, ze tyto veci jsou pro mne samozrejme (a uz davno ani nemlcim o cene bot ;-). Verim, ze pro mnohe je to skvely navod. Kdyby se tim lide ridili, bylo by mene rozvodu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Skvely outfit! Uz vim, jak budu nosit krajku i na mene slavnostni prilezitosti.

      Vymazat
    2. Pro mě taky, ale občas i když věci považuješ za samozřejmé, jednáš jinak. Je to dané momentální náladou, okolnostmi, apod. No, a to pak způsobuje nedorozumění nebo nepochopení. Ale zase na druhou stranu i tyhle naše konflikty řešíme jako dospělí lidé (i když já jsem pořád ženská) :D. A díky tomu přijdeme na věci, které se dají ve vztahu zlepšit a na čem je potřeba ještě společně zapracovat. Kdybychom tyhle krizovky neřešili, neposílilo by nás to. A kdybychom je neuměli řešit, je to znamení, že je něco dost špatně. Naštěstí vím a cítím, že je všechno, jak má být. Takže i po té naší bouři, je zase slunečno :)

      Vymazat
  2. Jsou v podstatě stejné, jen Důvěru a upřímnost stavím hned za komunikaci..
    K tomu domovu..už mnohokrát jsem si dokázal, že je úplně jedno, kde spolu jsme, jak dlouho..dokážeme si nějakým způsobem kolem sebe postavit neviditelnou bariéru a přečkat tak i náročné chvíle v tristních podmínkách. Ale to je asi dáno i tím, že neuvažujeme o dětech, o tom, že tam, kde jsme, zůstaneme napořád nebo na dlouho let..s tím zase souvisí ty cíle.. ;)

    Moc pěkný článek!

    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pořadí nerozhoduje. Všechno to pro mě má stejnou váhu. A co se týká domova, taky úplně nezáleží kde, klidně v zahraničí, hlavně ale s kým. Jen ten domov přestává být tím hnízdem v momentě, kdy se ti tam nastěhuje někdo další na pár měsíců. To už nesnáším tak lehce, jako někdo jiný... :(

      Vymazat
  3. Krásný článek :) moc se ti povedl, text mluví za vše. Jinak ty boty jsou úžasný!! vypadají dost kvalitně a hlavně pohodlně :)

    www.stylesolution.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju. Boty jsou trochu menší, než byt u vel. 40 čekala. Asos má zase velikosti větší, přitom jsou obě značky anglické. Ale nějak jsem je rozchodila a už jsou mnohem pohodlnější než na začátku. Když se mi při prvním nošení neodřou nohy, tak je to skoro zázrak :D

      Vymazat
  4. - u nas se komunikuje snad az prilis :D
    jinak to mame vice mene totozny

    a neskutecne ti to slusi ! jen bych vymenila boty - stylove mi k celku uplne nekoresponduji a opticky nelichoti noze

    OdpovědětVymazat
  5. Opět ti to moc sluší! A ten crossfit je hodně znát, nohy máš perfektní!
    U mě je na prvním místě komunikace a pak důvěra s upřímností. Občas sice s cenou bot mlžím, ale ani to nemá kolikrát cenu. Navíc se s mužem skoro nehádáme, protože mi to pak s odstupem času přijde zbytečné. A s těmi cíli máš pravdu a opět je to o komunikaci. A pak to chce do vztahu notnou dávku tolerance.

    OdpovědětVymazat

Like us on Facebook

Flickr Images