Homemade eggnog

11/28/2015


Nevím, jak u vás, u mě se Vánoce neobejdou bez vaječného likéru. Je to sice kalorická bomba, ale jednou za čas si ho trošku dám. Navíc ten domácí je a bude vždy lepší, než ten kupovaný, protože víte, co do něj dáváte. Ten můj je s pravou vanilkou a té se nic jiného nevyrovná.

Na jeho přípravu budete potřebovat, 300 ml rumu (jaký použijete. je na vás), 1 plechovka Salka, hnědý cukr (množství podle chuti) nebo použijte med, 5 žloutků (vejce z volného chovu), 1 vanilkový lusk.

Zahřívejte pomalu kondenzované mléko. Vanilkový lusk rozřízněte podélně napůl a špičkou nože vydlabejte semínka. Přidejte je k Salku a vsypejte k němu cukr. Míchejte, než se cukr zcela rozpustí. Nechte mléko vychladnout.

V misce rozmíchejte vaječné žloutky. Přilijte je ke zchladlému mléku a nad vodní lázní pomalu zahřívejte. Za stálého míchání nechte směs zhoustnout do krému. Žloutky nesmí přijít do horkého mléka, protože jinak se vám hned srazí. Nechte krém vychladit a pak k němu vmíchejte rum. Přelijte likér do sklenic a nechte chladit v lednici.

You Might Also Like

2 komentářů

  1. pekný recept a nádherné fľaštičky...môžem sa opýtať ako dlho likér vydrží?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju...mám ho v lednici třetí týden a pořád je dobrý :)

      Vymazat

Like us on Facebook

Flickr Images