sweet potato musaka

1/16/2016



Tohle jídlo se stalo mým oblíbeným, už když jsem ho poprvé ochutnala. Sice je původní verze z brambor, ale batáty musaku povýšili na jiný paleo level. 

Na přípravu budete potřebovat:

500 g mletého hovězího masa, 3 batáty, 3 rajčata, 1 cibuli, 3 stroužky česneku, 4 lžíce pasírovaných rajčat, sůl, pepř, 2 vejce,  oregáno a kokosový olej.

Předehřejte si troubu na 180 °C. Batáty oloupejte, nakrájejte na tenčí max. 0,5 cm plátky a rozložte je na plech vyložený pečícím papírem. Osolte a opepřete je a dejte předpéct na 10 minut, aby změkly. Plech nechte po upečení vychladnout venku.

Mezitím si oloupejte cibuli a nakrájejte na drobno. Rajčata na kostičky. Rozpalte v pánvi olej a osmahněte na něm nejdříve cibuli. Smažte až zesklovatí, potom přidejte prolisovaný česnek, chvíli opékejte. Přidejte do pánve mleté maso a vařečkou ho při opékání rozdělujte, aby se rozdrobilo na menší části. Až maso zhnědne, vložte rajčata. Ještě chvíli smažte, potom přidejte pasírovaná rajčata (nebo neslazený protlak), zamíchejte a stáhněte plamen. Zakryjte pokličkou a několik minut duste. Nakonec maso osolte, opepřete a posypte oregánem.

Zapékací misku vymažte olejem. Na dno naskládejte plátky batátů, na ně polovinu masa, pak opět batáty, druhou polovinu masa a zakryjte poslední vrstvou sladkých brambor. V misce rozšlehejte vejce, lehce je osole a opepřete. Zalijte vejci musaku a nechce zapéct v troubě na cca 20 minut, až bude povrch dozlatova. Nechte si chutnat, příště si toho budete chtít připravit víc :)


You Might Also Like

1 komentářů

Like us on Facebook

Flickr Images