welcome in my bedroom

2/28/2016


Konečně mám pro vás článek, který jsem chtěla uskutečnit už dlouho. Pojďte za mnou až do ložnice. Konečně to tu vypadá tak, jak jsem si vysnila. Něžně, jemně, s nádechem života v zámku někde ve Francii. Tenhle styl je mi blízký a navíc do starého domu  s vysokými stropy naprosto patří. Takže nečekejte nic moderního. Naopak vám poradím, jak si takové bydlení zařídit, protože jsme si spoustu věcí dělali sami. O to je to větší zábava a to mám k tomu větší vazbu. 

Postel je kovová od Rothwell společně i s lavičkou před postel. Květinové povlečení mám už hodně dlouho z HM home, ale pořád vypadá skvěle a hodí se sem. 



Noční stolek je ve skutečnosti malá komoda, kterou jsem objevila na Sbazaru. Stačilo ji natřít nabílo a je jako z White home, kde stoj ale mnohem víc. Stříbrná lampička s látkovým stínidlem je z Ikea, olejová svítilna z Nanu Nana a kovovou dózu, kterou používám na kapesníčky mám dovezenou z Nice. Kupovala jsem ji v Maison du Monde. Jestli budete mít cestu do Francie a máte stejný styl jako já, nesmíte ho vynechat. Najdete tam doslova poklady, včetně nábytku.


Polstrování lavičky jsem si nově potáhla jinou látkou, která se mi barevně hodila ví. Deka se zámeckým vzorem je z F&F a je taak heboučká. Antigona tam má svoje místo, když každé ráno skládám věci do kabelky. Takhle ji mám hned při ruce :)


Krb a sametové křeslo jsou pro mě hlavním prvkem celé ložnice. Obojí jsme sehnali z druhé ruky, zase na Sbazaru. Zrcadlo je opravdová starožitnost. Chtělo by zrekonstruovat, ale za tu dobu se mi líbí tak jak je, stářím oprýskané. Jinak podobné rámy jen méně honstné seženete po bazarech, ve starožitnictvích nebo pak nové např. v Lutzu.


Poslední, na co jsem čekala, byly závěsy. Více než rok jsem nemohla narazit na správnou barvu, vzor a cenu. Ono, když máte dvě okna o výšce 3 m a k tomu na každé okno potřebujete dva závěsy, tak to mé hledání pochopíte. Nakonec jsem je objevila na Etsy. Jsou z damašku, v barvě kachních vajec v kombinaci s krémovou. 


Ovčí kožešina před postelí nesmí chybět. V zimě je super ráno šlápnout do něčeho teplého a měkkoučkého. Kožešinu jsme našli v Sapě přímo v tržnici. Pantofle jsem si vyrobila z jedněch starých. Látka je stejná jako na lavičce před postelí a koupila jsem ji v látkách tady. Návod na pantofle mám zase tady. :)


Miluji květiny, čerstvé, ale i sušené jako dekoraci. Bodláky jsem si nasbírala při jedné trase na běhání. Nechala jsem je vysušit, pak osekala všechny trny a nakonec přestříkala bílou barvou, vršky jemně stříbrnou. Dělají mi parádu za pár korun... 


Jak si vyrobit takové jednoduché obaly na knihy, jsem ukazovala tady. Lucernu mám z Ikei.


Podobnou knihovnu seženete v Kika. Jen je o něco nižší a celkově menší. Mně se líbila natolik, že se přítel pustil do kreslení plánku a nakonec ji sám vlastnoručně vyřezal a poslepoval. Je dokonalá a pořád vypadá dobře. Kulaté svícny na čajové svíčky jsou z Tchiba. Rámečky z Ikea, do jednoho jsem si zarámovala kousek tapety, kterou mám v chodbě. Ta je kupovaná v Parádě  od ikonické Niny Campbell. Jsou na ní sakury a podklad je opět v barvě kachních vajec.


V komodě mám ukryté všechno spodní prádlo, šály, šátky, rukavice a další drobnosti. Je z Ikea a už se se mnou několikrát stěhovala. Akorát u ní vymýšlím, že vyměním úchytky za nějaké víc starožitnější. Takže, pokud máte tip, kde se podívat, budu ráda. Větev jsem našla kousek od domu na starém uschlém stromě. Stačilo na ořezat a natřít bílo barvou, přidělat háčky a pověsit ji na zeď. Během roku na ní měním dekorace. Na Vánoce hvězdičky, na jaře vajíčka a jindy zase květy. 


Na komodě mám většinu dekorací z Ikea, scíčky, rámečky a papírové krabice, ve kterých uchovávám bižuterii. Skleněný svícen jsem kupovala v Nanu Nana.


Porcelánovou dózu s motýlkem jsem si taky přivezla z Maison du Monde v Nice. Schovávám v ní drobné náušnice a prstýnky, které bych jinak ve větší krabici pokaždé lovila.

PS: Doufám, že se vám u mě líbilo :) Kdyby vás něco k dekoru zajímalo, zeptejte se v komentářích :)


You Might Also Like

32 komentářů

  1. Krásný a svezi, bylo mi potěšením nahlédnout :-) To zrcadlo! A dekorační větev je vybornej nápad, vypadá skvěle.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. JJ, větev se povedla, ale může za o Pinterest, tam je spousta inspirace na home dekor, která by tě ani nenapadla...

      Vymazat
  2. tohle sice není můj styl ale máš to v ložnici moc hezké!

    OdpovědětVymazat
  3. Mas to krasne! Zrcadlo je uzasne a vsechno to spolu krasne ladi.
    Ja mam rada skandinavsky styl a spis jednodussi.
    Jinak vsechny ty drobnosti jsou skvele a paradne doplnuji interier.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mně se ten skandinávský a celkově severský styl taky líbí, když k němu přidáš ještě nějaké útulné detaily. Jen sem by se to moc nehodilo, charakter bytu a místností si žádal něco takového :)

      Vymazat
  4. Moc pěkné, líbí se mi hlavně ten noční stolek z Sbazaru. To byl super kup! :-)
    http://verrygusto.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. JJ, naprosto byl. Ještě mi tak jednou unikl starožitný kulatý stůl do kuchyně. je potřeba se tam dívat pravidelně a neváhat, když se ti něco zalíbí. takové kousky moc dlouho nečekají na nového majitele, aby ne, za takové ceny, které se tu občas dají najít :)

      Vymazat
  5. Máš to tip top krásne zariadené, všetky detaily každý kútik je úžasný ! Plno inšpirácie z tohto článku !! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snažila jsem se, aby to celkově nepůsobilo přeplácaně. A děkuju :)

      Vymazat
  6. Odpovědi
    1. Díky zlato. Koukej ukázat někdy i kuchyni, tu jsem u tebe ještě myslím neviděla...

      Vymazat
  7. Mne moc zaujal ten krb! No vlastně celé. Máš to tak luxusní a krásné! Do bytu ve staré zástavbě se to hodí. Bezvadně jsi to všechno zařídila. Jsi šikovná!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, krb si kupodivu koupil přítel ještě předtím, než jsme se sestěhovali, asi měl nějakou předtuchu, že se bude hodit :D

      Vymazat
  8. wau paráda, naozaj ako niekde na zámku, ten štýl sa mi k tebe neskutočne hodí, dokonalé :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, hodí se hlavně do bytu. je to stará zástavba, na podlaze dřevěné parkety, dvoukřídlé dveře a na stropě štuk. Nic extra moderní, minimalistické nebo čistě severské by se sem nehodilo...

      Vymazat
  9. WOOOOW!! Ani se mi nechce věřit, že má někdo takovouhle nádheru doma!! Neskutečné ♥
    Muselo Vám dát spoustu práce, než jste to takhle všechno vyšperkovali :) je to opravdu úžasné!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, nebudu kecat, že ne. Jsme tu druhým rokem a pořád nám chybí dva lustry a v kuchyni pořádné záclony, v šatně a na chodbě závěsy a hodilo by se jedno křeslo ušák na čtení či práci. Já to mám ale tak, že dokud neseženu přesně to, co hledám, tak raději nekupuji nic. Proto nám v kuchyni svítí obyč. žárovka :D

      Vymazat
  10. Všechno to vypadá krásně a líbí se mi, kolik věcí je ručně dělaných. Je vidět, že pěkně zařízený pokoj automaticky neznamená vyprázdněnou peněženku :)

    http://moimelea.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě. Ono, když člověk musí myslet na nějaký rozpočet, tak se spousta věcí dá vymyslet a sehnat chytře za super ceny :)

      Vymazat
  11. krásné :) přesně takhle by se mi to líbilo, ale doma by mi to neprošlo :)
    colourful combo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale proč ne..? Já taky žiju s přítelem a naopak se mu to tady líbí i přes občasný květinový vzor. Je to jemné, decentní, nic přeslazeného a o tom to je :)

      Vymazat
  12. To zrcadlo, krb a křeslo!!! Nádhera! A vlastně celá ložnice je báječná..jako na zámku =)

    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já jsem princezna ve své zútulněné věži :D Tenhle styl mě prostě baví, proto jsem si to hned zamilovala v Chateau Mcely...

      Vymazat
  13. Krásný interiér! Moc se mi líbí jak je vedený do světlých barev.. a ten krb, ach!! :))

    Michaelatravels

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si vždycky chtěla zařídit bydlení světle. Prosluní to interiér a dá to volnost hrát si s doplňky, textilem a tak :)

      Vymazat
  14. Tohle je opravdu nádhera, ani nevím jakými slov to vychválit. Moc se ti to povedlo. A nejvíc se mi líbí zrcadlo, podlahy a oprýskaný futra. Přesně takový byt bych chtěla.
    A díky za tip na ty bodláky, jsou super.

    Simple living: Cíle v roce 2016

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, má to tady svou patinu a byla by škoda to schovávat. :)

      Vymazat
  15. strašne sa mi páči že si to vieš všetko tak super vytunit !
    ten krb normalne funguje?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, mě to fakt baví vymýšlet a vyrábět. Ten krb je elektrický, v zimě než se zahřeje topení a vytopí místnost, stačí zapnout krb a je hned teploučko :)

      Vymazat

Like us on Facebook

Flickr Images