DIY marble eggs

3/25/2016


Chcete vyrobit jednoduchou velikonoční dekoraci z vajíček? Tak to vyzkoušejte tenhle efektní rychlo tip. Mně se mramorování na vejcích moc líbí, je to hezké a rozhodně neokoukané. Obarvit tak můžete vařená i ty vyfouknutá vejce. Já použila vyfouknutá, protože si je pak můžu pověsit na větvičku do vázy :)


Budete potřebovat bílá vejce, na těch barva nejvíc vynikne. Já je dopředu omyla teplou vodou a očistila octem, aby na nich nebyly nečistoty. Krabičku nebo polystyren, kam zapíchněte několik špendlíků. Misku s vlažnou vodou, gumové rukavice, jinak se děsně ušpiníte a těžko to budete sundavat. Dřevěnou špejli nebo cokoliv jiného na zamíchání barvy a nakonec lak na nehty. vybírejte spíše tmavé barvy, které vytvoří hezký vzorek.


Lak kápněte do vody, spíše se snažte ho držet těsně nad hladinou, ať zůstane na hladině. rychle ho pár taky rozmíchejte, aby vytvořil mramorový vzor. V rukavici vezměte vejce, ponořte ho a jakmile lak ulpí na skořápce otáčejte ho po celém obvodu. Tak vytvoříte mramorování.


Do připravené krabičky, kam jsem zapíchali špendlíky, dejte obarvená vajíčka sušit. Stačí jim chvilka. A máte hotovo. že je to hračka? Kdyby se vám vzorek na vejci nelíbil, jednoduše ho odlakujte a zkuste ho znovu. Já si vždy shrnula z hladiny lak a nakapala nový. Jedině tak s ena vejci vytvoří jemný film a ne chuchvalce laku.  


You Might Also Like

13 komentářů

  1. Jsou nádherné, hned dneska taky vyzkouším! =)
    seulementteresa.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. To je vážně boží, nikdy mě nebavilo barvit vajíčka, ale možná tohle ještě na poslední chvilku vyzkouším, spíš jako dekoraci než jako pomlázku, ale bude to fakt efektní :)
    Dazzlicious | GIVEAWAY o čistící kartáček Braun

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně taky ne, mám raději zajímavějßí techniky. A přitom nemusí být ani složité 👌

      Vymazat
  3. Děkuju, ale taky jsem se s prvníma potrápila :D

    OdpovědětVymazat
  4. Ty si šikula, jsou krásné! :-)
    http://verrygusto.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, fakt to bylo jednoduché a asi nejrychlejší zdobení vajíček, které jsem si mohla vymyslet.

      Vymazat

Like us on Facebook

Flickr Images