American pancakes

4/16/2016


Nevím, na kolik jsou autentické, ale to je úplně jedno, protože jsou vážně skvělé. Když se mi doma objevil javorový sirup, nemohla padnou jiná volba než lívance. Kdo se nekamarádí s kynutým těstem, tak může zůstat v klidu. Tohle těsto je bez kynutí a lívance můžete připravovat hned.
Na cca 12 malých lívanců budete potřebovat: 150g hladké mouky, 2 lžíce hnědého cukru, špetka soli, 1 vejce, 3 lžíce oleje, 200ml mléka a 2 lžičky kypřícího prášku. 
Smíchejte všechny suché ingredience, prošlehejte mokré a postupně je přilévejte k mouce. Rozšlehejte metlou nebo šlehačem do hladkého těsta. Bude tekuté a o něco hustější než na palačinky.
Rozpalte lívanečník nebo pánev na palačinky, vymažte olejem, já použila kokosový a potom naběračkou naberte těsto, rozlijte na pánev a smažte. Stáhla jsem si ohřev, lívance rychle zhnědnou. A přikryla jsem je poklicí, tak se propečou rychleji i zeshora a půjdou otočit- Z druhé strany je stačí smažit kratší dobu, prostě dozlatova. 
Jsou výborné s ovoce, jogurtem, šlehačkou, apod. Já s k ni  připravila rychlý domácí džem s chia. Stačí rozmixovat ovoce, jahody a přidat chia semínka. Nechala jsem džem stranou, než semínka nabudou a vytvoří hustou konzistenci. 


You Might Also Like

8 komentářů

Like us on Facebook

Flickr Images