no stress

5/14/2016


Miluju jaro, prostě to musím opakovat pořád dokola. Protože mám radost z každého slunečného dne, z toho, že všechno kvete, voní, zelená se. Že chodím ráno na trénink a domů z práce za světla, konečně! Že zase chodím běhat, na procházky a trávím čas venku a nemusím se balit do kabátu a šály. Mám chuť posedávat na zahrádkách, po kavárnách a prostě jen tak být. Zavřít oči, poslouchat, jak vše žije a probouzí se. To je pro mě jaro. Je plné plánů, výletů a nových zážitků. Otvírají se hrady, zámky i královské zahrady, kam jsme se podívali zase po několika měsících. Tohle je outfit ideální pro tyhle dny, kde se střídají teploty a ve stínu ještě není takové teplo. Prostě moje víkendová klasika, která nenudí..doufám :)

Je tu ještě jedno téma, nad kterým se rozmýšlím už nějakou dobu něco sepsat. A to, nakolik se poddáme stresu. Jak moc dokážeme v práci obětovat a nevidět, že si škodíme? Čím dál častěji slyším, od lidí v okolí, jaké mají potíže. Špatně spí, mají problémy s trávením a dokonce i deprese. A já se ptám, stojí to za to? Možná je ta práce jinak velmi naplňující, ale je tu jedno uvědomění...tu danou práci stejně nebudeme dělat věčně. Neznám nikoho, kdo setrvá na stejném místě řadu let za sebou. A ani dobrý plat za zdraví nestojí. Buď se naučit stresu předcházet, nebo vyhýbat. Když ho na sebe necháme dopadnout a pohltí nás to, někde se to prostě odrazí.

Jsme jedna duše a jedno tělo, pořád tyhle dvě stránky v nás spolupracují a ani jedna nemůže být zenedbána. Vím to u sebe, když špatně spím, tak špatně jím, cheatuju. Pak mám ale nepříjemné stavy a jsem nespokojená sama se sebou. A tak to jde dokolečka a ani můj výkon v práci nemůže být 100%. Tam kde na vás tlačí, něco vás neustále štve a necítíte žádné uznání, atd., tam vám stejně nebude líp a stres je další kapka navíc. Já sama s tím občas bojuji, ale pořád si v hlavě říkám pravidlo, že když nejde o život, nejde o nic. A tak spoustu věcí vypouštím a nenechám je na sebe dopadnout.

A hlavně relaxuju, duševně. Mám dny, kdy doma po práci už ani neotevřu počítač. Proto se tu taky občas neobjeví delší dobu žádný nový článek. Ale je to hrozně uklidňující některé věci vypustit. Proto taky ráda jezdím o víkendech ven do přírody. Naposled jsme si takhle vyšlápli Praděd. Zaměstnáte tělo a duše si odpočine. Příroda je na to lék, zkuste to. Zkuste se na chvíli zastavit a jen vnímat, co je okolo vás. Bez mailů, telefonů, Slacku, Facebooku, prostě jen tak. Někdy to odstřižení od běžného světa, který máte přes týden, je super. Mně to aspoň hodně pomáhá. Máte jiné tipy, jak si pomoci od stresu..?


C&A hat, Marks&Spencer shirt, Mango suede jacket, Chloé Faye bag, Zara jeans, HM suede boots

You Might Also Like

10 komentářů

  1. Na podobné téma jsem nedávno také psala článek.
    K.
    http://inkpotstories.com/designed/

    OdpovědětVymazat
  2. outfit krásný :) já třeba na víkendy počítač i telefon omezuji, sednu si k tomu vždy jen na chvíli. A v týdnu po práci noťas neotvírám vůbec :)
    red & black outfit

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se o to večer snažím, a když už tak nesedám k práci, ale dělám na svém :)

      Vymazat
  3. Tohle je skvělý outfit, který ti moc sluší!

    Naštěstí má práce nezahrnuje ani počítač ani telefon, takže já si naopak odpočinu čtením blogů a koukáním na IG. No a moc ráda jezdím na kole a pozoruji přírodu kolem sebe. Úplně nejlepší je, když jsme s manželem sami ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle ti občas závidím, někdy bych chtěla zaměstnat jen ruce a vypnout. Asi proto se pak ve volno realizuju při šití, uklidňuje to :)

      Vymazat
  4. Úplne super článok. :) Niečím podobným si prechádzam.
    Victoria's secrets

    OdpovědětVymazat

Like us on Facebook

Flickr Images