How to save for a designer bag?

1/05/2017


Mít materiální radosti, které ale slouží svému účelu mají pro vás hodnotu, není nic špatného. Někdo kupuje auta, kosmetiku, boty a někdo kabelky. Pro mě je kabelka věrný přítel. Kamkoliv jdu, mám s sebou buď menší nebo větší tašku, kde schovám všechny své nezbytnosti. Proto si vybírám takové, které se mnou vydrží. A to se dostávám k těm designérkým kabelkám. Taková je totiž jako vytříbený šperk. Dobře zpracovaná, se zajímavými detaily, osobitá a nadčasová. Jak si ale při českých mzdách na takovou kabelku našetřit? Mrkněte se na pár mých tipů.


1) Vyberte si klasiku
Pokud si chcete našetřit na dream bag, vyberte si takovou, která má klasický tvar. Takový mají značky každou sezónu, mění jen barevné variace, nebo zdobení. Soustřeďte se na barvu, která se dobře kombinuje. Protože jedině tak, vám nebude ležet na poličce a náklady na jedno nošení půjdou rychle dolů. Taovou klasickou je třeba černá Chanel flap bag, nebo pro mě Proenza Schouler ps11, Chloé Drew, Fendi, Balenciaga,Valentino. Já dala před černou přednost raději světlejším barvám. Ale takové se právě s černou dobře kombinují a do outfitů dobře zapadají. Takže můžete kouknout po šedé, krémové, béžové nebo jiných odstínech. 


2) Šetřete a neutrácejte
Rozpočtěte částku kabelky na měsíce a přizpůsobte dobu tomu, kolik můžete dát měsíčně stranou ze svého rozpočtu. Odepřete si některé věci, za které zbytečně utrácíte. Co třeba kafe s sebou, časopisy, nákupy kosmetiky a oblečení? Tyhle ušetřené peníze vám pomůžou přiblížit se svému snu o něco dřív. Místo chození do restaurací si můžete nosit obědy z domova. Večírky, kafíčka, vína, nebo návštěvy kina, apod. můžete zredukovat. Dost zábavy se dá užít i zadarmo, hledejte takové aktivity. Chodíte sportovat? Co třeba využívat Multisportku? Jezdíte na měsíční lítačku? Co koupit tu roční, která vyjde ve výsledku nejlevněji... Podívejte se na všechny své výdaje, sepište si je a najděte místa, kde se dá ušetřit něco navíc. Zjistíte, že těch věcí je celkem dost.


3) Zvyšte svůj příjem
Pokud nedostanete v práci přidáno, můžete hledat novou, nebo si přivydělat mimo ní. Na internetu je spousta krátkodobých i dlouhodobých brigád. Často se dá pracovat za počítačem i z domova. Prodávejte své nepotřebné oblečení, doplňky, věci z bytu, které vám překážejí, knihy, apod. Já třeba prodávám své oblečení na Vinted a pokud nastavíte ceny rozumně a máte oblečení v dobrém stavu, vždycky něco prodáte. Ale využít se dá i Ebay, Aukro, nebo pokud něco vyrábíte, tak Etsy a Fler. Využijte všech svátků, narozenin a Vánoc k tomu a poproste, aby vám raději než dárky, přispěli na vaší vysněnou kabelku. Založte si třeba spořící účet a všechny uspořené peníze tam hned převádějte. Budete mít přehled, jak na tom jste a bude vás to víc motivovat do cíle.


4) Jak na to rychleji
Na kabelku, stejně jako na dovolenou si už můžete dneska s klidem půjčit. Pokud jste netrpěliví, nebo jste si vybrali model, u kterého si nejste jisti, zda za půl roku ještě bude, jděte klidně do toho. Jen se dobře seznamte s podmínkami smlouvy, hlavně s úrokem, kolik celkově přeplatíte. Dejte to na misku vah a zvažte, zda se vám to i s těmihle náklady vyplatí. Pokud ano, nastavte si takovou splátku, kterou můžete a nebude vás příliš finančně zatěžovat. Musíte ale počítat s tím, že zřejmě budou v roce další výdaje, které vám ke splácení přibudou. Je lepší si všechno naplánovat a dávat si stranou i na další očekávané věci. Půjčka vás v tomhle může dost omezit. Rozmyslete to dopředu.

5) Využijte slevy
Jestli jste si zrovna nevybrali kabelku od Channel, Gucci, Dior nebo Louis Viutton, tak se může stát, že zrovna tu vaší budou mít ve slevě. Využijte letních, zimních slev a black friday. Může se ale taky stát, že budou mít zlevněný jiný model, nebo se ten váš hned vyprodá. Tak s tím raději počítejte. Jinou možností je, mrknout se na použité designérské kabelky. Jsou o něco levnější a pokud se o ně majitelé starali, vypadají dobře. Mrkněte na Vestiare Collective nebo Designer Vintage. Nové outletové kousky objevíte na The Outnet, mají občas i kabelky od Dolce Gabbana, Valentino a Proenza Schouler.

You Might Also Like

2 komentářů

  1. Jani, moc užitečný článek, rozumně napsaný. Já zatím toužím jen po menší černé Chanelce, ale to počká. Jsem nyní na rodičovské "dovolené", takže podobnou investici budu řešit, až budu opět v pracovním procesu ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dani, klidně nečekej, pokud po ní toužíš. Mám kamarádku na mateřské, která třeba píše články, prostě si k přídavkům přivydělává prací z domova. A s malou se to dá zvládnout. Škoda ten čas nevyužít, když to nějak jde- Navíc během mateřské sbíráš další praxi a pracovně nezakrníš. Pak ta vysněná odměna na konci za to je fajn.

      Vymazat

Like us on Facebook

Flickr Images