Mana drink

2/21/2017


Znáte Manu? Pili jste ji někdy? Pro ty, co neví o co jde, nebo byste jí chtěli zkusit, je tu můj dnešní článek.

Mana je ve dvou provedeních. Buď jako prášek nebo už hotový drink. Mana má nahradit běžné jídlo za plnohodnotnou vyváženou alternativu. Možná se vám to zdá jako scifi, ale existuje. 

Proč vůbec Manu zkusit?

Třeba proto, že chcete jíst kvalitně, zdravě. Díky Maně přijímáte vyvážené jídlo, takže vám během dne nekolísá v krvi cukr a nemáte takovou chuť na sladké. Alespoň moje zkušenost. A nejste díky tomu unavení.

Když nemáte čas na přípravu jídla a fast foody vám nic neříkají. Sáhněte po Maně a máte vyřešeno. Já ji přibalím do práce, někdy na výlety a do přírody. Šetří čas i místo.

Když jdu večer cvičit nebo běhat a už nemám chuť na normální jídlo. Mana mě zasytí, ale přitom je lehce stravitelná. takže žádná zbytečná zátěž pro tělo Naopak mu dodáte všechny potřebné látky.

Sypká nebo drink?

Manu v prášku mám doma. Takže si jí namíchám v shakeru, jak potřebuju. Drink se zase hodí kamkoliv na cesty nebo do kabelky s sebou. Sypká má i výhodu, že ji můžete s čímkoliv namixovat nebo přidat a namíchat si tak konzistenci, kterou máte rádi.


Co Mana Obsahuje?

Zdravé oleje: slunečnicový, lněný, kokosový, olej z mořské řasy a řepkový, pro ideální poměr nasycených a nenasycených mastných kyselin. Navíc ta olejová složka u sypké Many tak krásně voní po vanilce.

Přírodní bílkoviny: sójový protein, protože Mana je díky němu vhodná i pro vegany.

Sacharidy: kukuřice jako rychlý zdroj přírodních sacharidů a mízu z akácie, která funguje jako stabilizátor. Takže žádná chemie ani konzervanty.

Další důležité látky: isomaltulosa, vlánknina, HMB pro regeneraci, sójový lecitin jako antioxidant.



Zkušenosti

Manu si dávám jednou až dvakrát denně místo jídla, třetí jídlo je pak normální. Většinou jí nahradím snídani a večeři.

Sypkou Manu míchám jako dvě odměrky prášku a jednu rysku oleje. Vody přidávám málo, protože ji mám nejraději trochu hustější, jako krém. Tohle množství stejně jako jeden hotový drink má 400 kcal. To mě zasytí na 4 až 5 hodin. Jen si po dopití musíte cca 30 minut počkat, než začnete cítit nasycení.

Dá se s Manou zhubnout? Jo i ne. To vždy záleží na celkovém přístupu. Mana pomůže při pravidelném pití snížit chutě a tak tolik nemlsáte sladké. Za to ale obsahuje sacharidy, takže se do nízkosacharidového jídelníčku nehodí. Pokud ale zapojíte pohyb a doplníte ji jen zeleninou nebo ovocem, možná se dočkáte.

Pozor při nemocech. Pokud pijete pravidelně, přidejte v období chřipek a nachlazení další vitamíny jako prevenci. Přece jen neobsahuje všechny vitamíny, které jsou potřeba. Ty ale nedoplníte ani z normálního jídla.


Jak Mana chutná?

Tady jsou dva tábory. Někomu ano, někomu vůbec. Chutná po sójovém mléce, ale je o něco sladší. Takže pokud vám chuť sóji nevadí, můžete si ji klidně objednat. Pokud i tak zjistíte, že to není ono, ale pít ji chcete, existuje pár vylepení. Manu si můžete umixovat s ovocem třeba ke snídani. Přidat do ní kakao nebo skořici. Je to na vaší fantazii. Jen si ale pohlídejte kalorie, pokud ji budete s něčím mixovat.

Zkoušela jsem práškovou Manu přidat i do nějakých receptů. Zajímali by vás? Příště bych připravila návod. Jestli s ní taky doma chcete experimentovat, tak mějte na mysli, že byste s ní neměli vařit. Teplota by neměla přesáhnout 42 stupňů, jinak se můžou znehodnotit přírodní látky v ní obsažené.

Pokud vás cokoliv dalšího k Maně zajímá, piště mi do komentářů :)


You Might Also Like

8 komentářů

  1. Moc hezký článek, už dlouho po ní koukám, tak asi konečně vyzkouším! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Zaujimave. Priznám sa, že ja takýmto náhradám stravy vobec neholdujem. Celkovo, pre mna všetko čo sa pije, nie je jedlo a akosi sa z toho neviem najest. Ja mám na jedle proste rada to, že sa musi chrumat, hryzt, jest a istým sposobom vychutnávať. Toto by som si asi nevychutnala.
    Štýl ženy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to mám stejně, ale mám čím dál míň času a energie si každý den připravovat jídlo do práce. Sice bych mohla chodit každý den na obědy, ale kolikrát nevím, na co mám chuť, pak se často zdržím, a pak nechci ani vidět tu měsíční útratu. Mana je proto dost logické řešení zrovna pro tyhle chvíle.

      Vymazat
  3. Jak dlouho vydrzi namichana Mana? Musi se spotrebovat hned? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych řekla, že je nejlepší jí spotřebovat co nejdříve. Asi je lepší ji smíchat s vodou, až budeš vědět, že si jí dáš.

      Vymazat
  4. Přesně pro mne, když jsem doma a šiju a nechci vůbec připravovat žádné jídlo natož vařit. To zní pohádkově. To musím mít!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To známe obě, když se do něčeho pustíme, tak jídlo jde stranou :D

      Vymazat

Like us on Facebook

Flickr Images