Peonies Love

7/02/2017


O tom, že miluju pivoňky není pochyb. Aby taky ne, když kvetou v létě a to je super kombinace. Miluju léto. Stejně jako všechna jiná období, ale v létě toho podnikáme mnohem víc, než kdy jindy. Přítel má po zkouškovém a tak máme mnohem více času na sebe a společně vyrážíme objevovat nová místa. Jak si užít léto a přitom nepotřebovat velký rozpočet? Zkoukněte pár mých tipů...

Mrkněte do mapy, googlete a objevujte místa ideálně v ČR nebo na Slovensku, kde jste ještě nebyli. Věřte mi, že budete překvapeni, kolik toho tady máme krásného. Na exotickou dovolenou se vyplatí jet v zimě, ale léto u nás doma je super a byla by škoda nevyužít toho krásného počasí.

Vyrazit se dá po republice autem, ale někdy je vlak nebo bus přece jen lepší volba. Jednodenní výlety, kdy vyrazíte brzo ráno jsou taky super, ušetříte za bydlení, nebo si sebou můžete vzít stan. Je to romantika. Když najdete místo, kde se dají opékat i buřty, tím víc. Je spousta hezkých hradů a zámků, které mají nádherné okolí a zahrady, aniž byste museli platit za vstup. Ten stejně platí na vnitřní expozice. Mně upřímně stejně víc nadchne to, co vidím venku. 

Pěší túry do hor, do kopců, na vrcholky skal s úžasným výhledem. Je to zdarma, nabízí se to jako na dlani a když chytnete krásné počasí, nemá to chybu. My takhle jedeme příští týden do Tater. Večerním vlakem z Prahy, brzo ráno už šlapeme po svých a projdeme si Slovenský ráj. Složíme hlavy na jednu noc a vracíme se další večer do Prahy. Zažijeme toho i za tak krátkou dobu až až. Sledujte pak moje Stories, budu vás zásobovat fotkami.

Každý víkend se asi nedá jezdit k moři, ale i u nás máme spoustu krásných koupališť včetně těch přírodních. Z mých nejoblíbenějších míst na koupání třeba jmenuji krásný městský bazén ve Mšenu nebo u Mikulova Mariánský mlýn. Stačí jen hledat. 

My už teď máme do konce léta skoro každý víkend plný a na to se neskutečně těším. Díky tomu si to léto užiju na maximum. Pokud tedy ještě nemáte plány, najděte si na to chvilku a hledejte i takové aktivity, které vám nevyluxují účet před delší dovolenou v zahraničí. Někdy není potřeba spát každý víkend ve 4hvězdičkovém hotelu a jíst pokaždé v těch nejlepších restaurací. Svačina v batohu a túra krásnou krajinou s ještě hezčími výhledy má taky něco do sebe. A ještě se u toho přirozeně hýbete, takže si beztrestně můžete dopřát zrmzku nebo víno :)

 HM top, Levis shorts, Mango sandals, Nila french basket, Gucci belt, Rosefield watch (24time.cz)

You Might Also Like

2 komentářů

  1. Se vším souhlasím, mě jednoho dne napadlo, že pojedeme na čundr (někam dojedeme vlakem a půjdeme a přespíme nevíme kde a hlavně nikde žádní lidi). Užijte si Tatry, ať vám vyjde počasí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Počasí vyšlo parádně. Byli jsme ve Slovenském ráji a super zážitek. Sice teď musím pár dní kvůli bolavému koleni odpočívat, ale stálo to za to :)

      Vymazat

Like us on Facebook

Flickr Images