How to fresh skin

9/11/2017



Minulý týden jsem absolvovala super holčičí dopoledne s Estée Lauder. Měly jsme worhskop s makeup artistkou Adrianou Bartošovou a makeupy Double Wear. Mohly jsme si je na místě otestovat, nechat si změřit ostín pleti pro výběr správného makeupu a taky odkoukat pár tipů od vizážistky, jak na svěží vzhled. Musím přiznat, že se mám v líčení ještě hodně co učit a že práce profesionála se fakt pozná. Ten rozdíl, když nalíčila některé slečny, byl vidět hned na poprvé. Tak jsem si pro vás sepsala pár jejích tipů, které můžete doma vyzkoušet třeba hned.


Jak na svěží pleť?

Méně je prostě více
A to platí i u problematické pleti. Vizážistka nám ukázala, že i méně vrstev makeupu a korektoru ve správných odstínech dokáže zázraky a celé líčení pak působí mnohem přirozeněji. Jde spíše o vhodnou aplikaci.

Správné nanášení
I pro mě jsou prsty rychlejší, ale takový štětec je preciznější a houbička zase umí poťupkáváním zázraky a bezvadně skryje nedokonalosti. Roztírejte vždy do ztracena a nezapomínejte na váš krk. Nikdy by neměli být vidět hranice a linie líčení. Vše by mělo krásně splynout dohromady.


Textura a míchání
Najdetě tu správnou konzistenci makeupu a složení pro váš typ pleti. Máte rozšířené póry a mastnější pleť? Vyzkoušejte makeupy, které obsahují alcohol. Máte suchou pleť? Hledejte ten, co obsahuje více hydratačního krému. Nebo si do toho svého makeupu kapku krému přidejte a vytvořte texturu, která na pleti dobře přilne a bude působit přirozeně. Jestli máte smíšenou pleť, kombinujte více přípravků na různá místa. Nejlepší odstín rtěnky získáte klidně smícháním několik barev, stejně tak i tvářenky. Pro přirozenější vzhled používejte krémové textury, např. u tvářenky, očních stínů i rtěnky. A pokud se bojíte příliš lesklého zvhledu, který bude působit mastným dojmem, přidejte do rozjasňovače klidně trošku matného makeupu. Najděte si pro sebe tu svou texturu, která vám vyhovuje nejvíce.

Správný ostín
Většina z nás je v obličeji světlejší než na zbytku těla. To pak ale ve výsledku nevypadá moc dobře. Odstín makeupu bychom měly vybírat i podle odstínu kůže na krku. A taky není potřeba vybírat pouze z jednoho odstínu, ale klidně smíchat jeden světlejší a tmavší, a díky tomu vystínovat obličej. Ten by neměl působit jako jednolitá maska s jednou barvou. Např. problémové oblasti, pigmentové skvrny a pupínky je lepší překrývat o něco tmavším odstínem, než světlým. U světlého skrny ještě více vyniknou a je vidět více přechod barev. 


Nanášejte lokálně
Aby pleť působila svěže a odpočatě, ale přitom jste se neleskly, stačí pudr nanést jen na místa, kde k tomu máte větší sklon. Tedy pouzde na bradu, nos a střed čela. Tvářenku zase nechte rozkvést pouze na jablíčkách a do ztracena. Pokud chcete vystínovat lícní kosti, použijte k tomu o jeden odtsín tmavší makeup. Rozjaňovač jemně vklepejte na střed horního rtu, pod oči a klidně i na oční víčka. Nechte pleť rozjasněnou a svěží a nezatíženou.


Porušujte pravidla.
Vypadá tužka na rty suprově i na očích..? Vyzkoušejte ji tak. Je krémová tvářenka skvělá i na vašich rtech...proč ne. Používejte líčidla podle sebe, ne podle toho, jak jsou určena. Získáte tak větší variabilitu.




You Might Also Like

2 komentářů

  1. Odpovědi
    1. Děkuji, by la to super zkušenost. Třeba se nechám příště překecat a nalíčit se.

      Vymazat

Like us on Facebook

Flickr Images