Visit Tábor

1/12/2018


V Táboře jsem nebyla poprvé, ale tentokrát jsme jím jen neprojíždeli, ale zajeli si sem s Amazing Places do krásného hotelu Nautilus, kde jsme s kamarádkou přenocovaly.

Nautilus je jedním slovem delikátní a pokud se v Táboře stavíte jen na výlet, měli byste si sem zajít alespoň na jídlo. Vaří tu doopravdy skvěle. A díky umění kuchaře je restaurace Goldie, kterou najdete v přízemí hotelu, je součástí Mauerova výběru. To už samo o sobě něco vypovídá. My se o tom s kamarádkou přesvědčily hned první den, kdy jsme se vydaly objevovat krásy historického Tábora.


Nautilus je velmi lehké objevit. Pokud se ocitnete na Žižkovo náměstí, neminete ho. Tyčí se hned pod husitským muzeem. Recepce hotelu je hned za restaurací, má i vlastní vchod z boku budovy. Po checkinu jsme se odebraly na pokoj, který byl v posledním patře. Všechny pokoje v horním patře jsou podkrovní. I přesto, že jde o menší comfort pokoje, působí díky velkorysé posteli, dřevěným trámům a obložení moc útulně. 


Během cesty nám vyhládlo, tak jsme se hned odebraly ochutnat obědovou nabídku dolů do restaurace. Goldie už na první pohled působí o level výše, než běžné restaurace. Je stylová, vkusná a stoly mají rozestup tak akorát, aby vás při jídle nikdo nerušil a mohli jste si ho v klidu vychutnat. 


Měly jsme na výběr denní nabídku, nebo něco ze stálého menu. Jako první na stole přistál amise bouche, teplá voňavá brioška a máslo. Následoval silný hovězí vývar s játrovými knedlíčky, který byl skvěle dochucený sójovou omáčkou. Nezvyklá kombinace, ale naprosto super. A k hlavnímu jídlu jsem šla do "úlovku dne". Vybrala jsem si chobotnici se sépiovým rizotem. A musím říct, že bylo doslova dokonalé. Jak chobotnice na grilu, tak i rizoto. Lepší jsem neměla!


Na dezert jsme už neměly sílu. Ale příště ho určitě nevynecháme.

Abychom vytrávily, domluvily jsme se s recepčním, že nás provede po hotelu. Kdy jindy by se nám taková možnost naskytla..? Nautilus nabízí k ubytování 22 pokojů. Kromě comfort dvoulůžkových, kde jsme byly ubytované my dvě, i prostornější superior, rodinné a prezidentské apartmá. 


Nahlédly jsme skoro do všech volných pokojů. Zvláštností je, že každý má svou specifickou vůni. Já se zamilovala do každé z nich, protože byly všechny moc příjemné a perfektně doprovázely příjemnou atmosféru každého z pokojů. Dřevěný nábytek s patinou, luxusní lampy s moc příjemným světlem, běloskvoucí povlečení, vzorované textilie. A dozvěděly jsme se, že matrace na postelích jsou stejné značky, na kterých spí i královna Alžběta. Kde jinde se můžete vyspat stejně dorůžova jako královská rodina? 


Každý z pokojů má stylovou koupelnu. Převažuje čistě bílá, mozaikové obložení, velká zrcadla a v pokojích superior najdete i velkou vanu. Samozřejmostí je fén na každém pokoji, zásoba ručníků, pantoflí a bavlněných županů. A zapomněla jsem na minibar, i když ten bych si kvůli cenám klidně odpustila :D 


Mohly jsme nakouknout i do prezidentského apartmá. Jde o největší pokoj z celého hotelu. Má více než 60 m čtverečních. To už je slušná plocha jednoho bytu. Apartmá má chodbičku, prostorný a světlý obývací pokoj, kouzelnou ložnici s king size postelí a jednu z největších koupelen se zapuštěnou vanou. Tohle se mi vždycky líbilo.


Co jsme dělaly během dne? Zašly jsme se podívat do muzea čokolády. Ideální místo pro rodiny s dětmi, ale i všechny milovníky čokolády, protože je tu samozřejmě i prodejna s pralinkami a vlastní kavárna. Můžete degustovat nebo koupit dárek pro někoho dalšího. 

Po sladké návštěvě jsme si to zamířily k hradu Kotnov, Bechyňské bráně a odtud k poutnímu kostelu Klokoty. Byl akorát čas, abychom stihly ještě poslední prohlídku v husitském muzeu. Pokud chcete objevovat táborské podzemí, tak poslední prohlídky začínají v 16 hod. My jsme to už nestíhaly, tak si návštěvu podzemních chodeb necháme na příště.


A na večeři jsme zamířily do Thiru, kam jsem se už chtěla dlouho podívat. Tohle místo můžu rozhodně doporučit jak pro autentická česká i zahraniční vína, tak právě kvůli skvělé kuchyni a hlavně moc sympatickému mladému majiteli, kterého běžně potkáte v restauraci. 


Z předkrmů jsem sáhla po kombinaci řepy, sýra a amarantu. Lehké, svěží a moc dobré...


Stylově mi Thir hodně připomínal Esku. Základní suroviny a nečekaná úprava. Dala jsem si nakvašenou pšenici připravenou jako rizoto s hříbky a ztraceným vejcem a bylo to naprosto skvělý. Nečekaná kombinace chutí, kterých jsem se nemohla nabažit.


Po večeři jsme se těšily jako malé, protože jsme si rezervovaly v hotelu wellness. Zabalené do županů jsme si to štrádovaly do prvního patra. Tam už na nás čekala vyhřátá finská sauna a napuštěná vířivka, včetně zapálených svíček a ledové vody s mátou a ovocem. Dokonalá atmosféra na zasloužený relax. Strávily jsme tu víc než hodinu. Mezi saunou jsme oddechovaly v relaxační místnosti a poslouchaly uklidnující hudbu. Tohle nás večer tak příjemně zrelaxovalo a unavilo, že jsme usnuly během pár minut.


A ráno se nám z té příjemné postele vůbec nechtělo. Vyspané do růžova jsem se ale těšily na hotelovou snídani. Mimochodem, ty jejich matrace mají vážně něco do sebe. 


V přízemí restaurace Goldie už na všechny hotelové hosty čekala bohatá snídaně ve formě švédských stolů. Vajíčka na několik způsobů, klobásky, párky, zelenina, sýry a pečivo, tapenády, olivy, atd. Pro ty, co mají raději sladké snídaně, měli v nabídce müsli, ovoce, sladké pečivo, džemy i nadýchané buchty a zákusky. 

Já jako vždy sáhla nejdříve po voňavé kávě a až pak následovala má oblíbená kombinace vajíček se zeleninou a v druhém kolem něco ze sladkého. Miluju hotelové snídaně a dokážu si je vždycky dosyta vychutnat. V Nautilusus byste tu mohli strávit klidně celé ráno, jako moc příjemně vám tu je. Zapomněla jsem zmínit, že tu mají moc milou obsluhu. To u nás není moc zvykem. Ale tady se o vás skutečně starají s péčí. 

Znáte tenhle hotel nebo jejich restauraci Goldie? A jezdíte do Tábora..? Jaké další menší město by stálo za to objevit? Nebyla jsem ještě v Telči, co dalšího by vás napadlo? Budu ráda za tipy.

You Might Also Like

4 komentářů

  1. Hotel je opravdu krásný :) V prosinci jsem si ho fotila, když jsme tam jeli na výlet. Muzeum čokolády a výstava Josefa Lady nás velmi nalákali a skončili jsme v s super restauraci :)

    www.mummysweetbaby.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. veľmi pekný hotel :) ak raz zablúdim do tábora aspoň viem, kde sa ubytovať

    Viki Ceglédyová

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je asi nejlepší v Táboře a restaurace je dokonalá, vaří tu skvěle, k tomu ten wellness jako třešiňka :)

      Vymazat

Like us on Facebook

Flickr Images