About my Night

2/20/2018


O Advanced Night Repair séru jsem vám tady už básnila na blogu hned několikrát. Je to můj nejoblíbenější produkt od Estée Lauder vůbec.
Používám ho pravidelně již několik let a takové místo už si u mě musí kosmetický produkt zasloužit.

Když přišlo Estée Lauder s kampaní About my Night a Martinka mě oslovila, zda se chci zapojit, hned jsem kývla. Tohle je totiž super možnost vám ukázat mojí večerní rutinu v péči o pleť. Nečekejte ale klasický seznam dalších produktů, nýbrž obecné tipy, které fungují a díky kterým budete mít hezčí pleť. Protože jedno je jasné, cokoliv co podceníte v péči o sebe se dříve či později projeví i na vaší pleti. Špatné jídlo, málo spánku, alkohol, cigarety nebo stres způsobují různé kožní problémy. O pleť se musíte starat komplexně. Pokud něco zanedbáváte, nespasí vás ani ta nejdražší kosmetika.

A protože mám sama po vysazení hormonální antikoncepce už víc než rok problémy s pletí, moc dobře vím, jak se na jejím stavu odrazí naprosto vše. Co všechno si teda pro krásnou pleť pohlídat?


1) pitný režim
Ráno začínám čajem, po snídani černou neslazenou kávou bez mléka a přes den piji už jen vodu. Večer, když se potřebuju zahřát, sáhnu po bylinkových čajích. Jinak po ochucené vodě s lístky máty a citrusy. Poslední dobou jsem si hodně oblíbila kokosovou vodu, která pomáhá při detoxu a anti agingu, protože hydratuje buňky zevnitř díky obsahu látek a důležitých minerálů.

Vyhýbám se všem slazeným nápojům, mléku, limonádám a energiťákům. Prostě čemukoliv, co obsahuje cukr, sladidla nebo barviva a další chemii. A počítám se sem i alkohol, se kterým to moc nepřeháním. Zjistila jsem, že moje pleť na tyhle neřesti reaguje dost rychle. Když jsem večer s přáteli a trochu popijeme, tak druhý den mi na obličeji hned něco vyraší. Tohle mě vždycky postaví rychle do latě, že voda je nejlepší přítel krásné pleti. A hlavně se snažím pít pravidelně. Postavím si džbánek vedle stolku a mám ji tak pořád na očích, abych nezapomínala. Znáte to :)


2) lehká večeře
Krásná pleť je i o jídle. Pokud máte problematickou pokožku jako já, musíte se hlídat i v jídle. I když bych si moc ráda dala beztrestně pizzu nebo třeba těstoviny, nemůžu. Všechny tyhle sacharidové a mastné pasti mi to pěkně spočítají. Po vysazení HA se moje tělo pozvolna čistí a všechny tyhle nezdravé dobroty mu v tom moc nepomáhají. Večer už proto jím jen nějaké lehčí věci, jako je salát nebo třeba jen pokrájená zelenina s hummusem nebo ajvarem, který miluju. Super jsou i zeleninové polévky a krémy. Prostě nezpracované potraviny. Někdy třeba už ani nevečeřím, pokud nemám hlad. Půst mě naučil, jak moc ošemetný tenhle pocit hladu je. Pokud vás tohle zajímá, sepsala bych vám k tomu na blog moje zkušenosti. Pro očistu střev, které jsou základem nejen zdravé pleti, neexistuje snad nic lepšího.



3) relaxace
Pokud se o sebe staráte, sportujete, dobře jíte, ale jste v neustálem stresu, nemůžete se divit, že vám to dá pleť vědět. Já v takovém režimu žila několik let zpátky a už nikdy více. Zjistila jsem nejen u sebe, ale i kamarádek, které na tom byly ještě hůře, jak moc velký strašák stres je. Stres je původcem všech různých nemocí a problémů, včetně pleti, problémy s trávení, nespavostí nebo oslabených vypadávajích vlasů.

Naučila jsem se stres ze svého života postupně vyřazovat. Vyměnila jsem práci, celkově jsem se zklidnila, neřeším hlouposti a nevyšiluju kvůli zbytečnostem, které za to rozhodně nestojí. Místo toho jsem si nastavila režim, který mi naprosto vyhovuje. Mám čas na sebe i na druhé, dělám co mě baví a jsem tak šťastná. A věřte nebo ne, méně stresu, méně vrásek a hlavně mnohem hezčí pleť. 

Večer si ráda napustím vanu s horkou vodou, vonnými oleji nebo bylinkovou solí. Občas i na tu sklenku červeného vína dojde. Ale to je taková moje pohoda, kterou si v tu chvíli úplně vychutnávám. Vanu bych za nic nevyměnila! Když se necachtám ve vodě, jsem už dávno zalezlá v posteli a čtu, brouzdám po netu nebo poslouchám nějaké zajímavé podcasty. Nechávám zapnutou už jen lampičku nebo světýlka nad postelí a na monitoru a telefonu mám nastavené žluté světlo, které je večer před spaním mnohem příjemnější. Navíc se mi díky tomu po tom i lépe usíná.


4) správná péče
A jak o pleť vlastně pečuji? Moje zkušená kožní mi dala jednu důležitou radu. Dneska existuje takové množství kosmetiky a všech různých metod v péči pleť, že máme tendenci ji přepečovávat. A mně se to potvrdilo tehdy, když se mi po létě rozjel ekzém skoro po celém obličeji. Přiběhla jsem k ní celá zoufalá, ona na se na mě podívala a předepsala mi jen jednu tinkturu a mastičku. Nic víc. A za týden byl ekzém skoro pryč. Problematická pokožka reaguje přecitlivěle, a proto je lepší nechat ji v klidu.


Každý večer se důkladně odličuji. Někdy i dřív, jakmile vím, že už nikam nemusím. Nejraději bych se ven nelíčila vůbec, ale když máte nedokonalou pleť, cítíte sem mnohem lépe s trochou makeupu. 

Na odlíčení nepoužívám nic extra. Řasenku smývám nejdříve pod vodou a pak dvoufázovým odličovačem. Tím šetřím jak přírodu o množství vypotřebovaných tamponků, tak i svoje řasy. Obličej čistím přírodními mýdly nebo těmi lékárenskými s obsahem síry nebo ichtamolem. Ty se mi osvědčily nejvíc a vždycky mám po nich ráno hezčí pleť. Občas požívám i Soniccare na hlubší čištění a odstranění odumřelých buněk. Ale zase to s ním nepřeháním, abych pokožku neměla ještě citlivější.

Místo tonika používám Jarischův roztok, který je skvělý na akné a ekzémy. Obsahuje kyselinu boritou a glycerin. Na pupínky, které nechtějí mizet, se mi osvědčila i tahle tyčinka s kyselinou salicylovou. 


5) hydratace
Po odlíčení a čištění přichází na řadu hydratace. Ta je důležitá i v případě, že máte mastnější pleť se sklonem k akné. Každá pokožka potřebuje hydratovat, jen je důležité zvolit správnou konzistenci krémů. Čím sušší pleť, tím hutnější a naopak. Mně vyhovují spíše lehčí krémy, které zbytečně neucpávají póry. V tuhle chvíli přichází na řadu sérum. Jak jsem psala na začátku, s Advanced Night Repair jsem už hodně dlouho spokojená. Vyzkoušela jsem několik různých značek, ale tohle od Estée Lauder je podle mě nejlepší. Taky se o tom přesvědčují kosmetické redakce magazínů, kde se sérum každý rok objevuje v best výběru toho opravdu nejlepšího. 

Sérum bojuje proti všem známkám stárnutí. Vyhlazuje jemné linky, tonizuje, hydratuje a chrání pleť proti volným radikálům. Já ho používám večer i ráno pod makeup, kdy ho vetřu a nechám pár minut vstřebat do pleti. Je bez parfemace, má příjemnou konzistenci a neucpává póry. I když mám problematickou pleť, tak tohle sérům snáším úplně bez problémů.


Sérum si nakapu na konečky prstů, vetřu jemně po celém obličeji a pak ho vmasíruju za pomocí jade rolleru. Tuhle jednoduchou pomůcku jsem objevila docela nedávno, ale od té doby na ní nedám dopustit. Je vyrobený z minerálních kamenů a má oblé tvary, kterými se skvěle masíruje celý obličej. Příjemně chladí, zmírňuje otoky a díky masáži prokrvuje pokožku a pomáhá proti drobným vráskám. Je to stejné, jako byste si pravidelně masírovali obličej pomocí prstů. Já jsem ale lenoch a tahle metoda mě baví mnohem víc. Jestli byste roller chtěli taky domů, mrkněte sem

Potom přichází na řadu můj oblíbený Revitalizing Supreme, který má moc příjemnou konzistenci a skvěle hydratuje a DayWear Eye, který mi vyhovuje i na noc. Když mi dojdou, střídám je s přírodními krémy od Clathy nebo oleji od Onest. Až toho z přírodní kosmetiky vyzkouším více, připravím si pro vás článek s tipy na produkty.


6) spánek
Spánek je alfa omega všeho. Díky němu regenerujeme a získáváme dostatek energie. Byla jsem zvyklá chodit spát pozdě a vstávat brzo ráno na tréninky, které mi začínaly už v sedm ráno, abych to pak zase stíhala na devátou do práce. A takhle jsem to měla několik let za sebou. Spávala jsem přes týden v průměru šest hodin denně. Když mi přítel naznačoval, že to není ideální stav, hrála jsem si na hrdinku. Díky tomu jsem pak po obědě v práci klimbala nad počítačem, doháněla to kafem a měla chuť na sladké. Takže ta práce v tělocvičně přišla trochu nazmar.

S novým režimem jsem zapracovala i na spánku a teď spím minimálně 8 hodin denně. Jsem po ránu svěžejší, vyspalejší, mám více energie a nedochází mi ani během dne. Už nemám stavy, kdy se mi chce po obědě spát a ty silné chutě na sladké jsou taky pryč. Při cvičení díky spánku lépe regeneruji, udržuju si lépe svou váhu a pleť je odpočatější a nevypadám v obličeji tak unaveně. Spánek je stejně důležitý jako hydratace a rozhodně vám pomůže ubrat pár let. 


Co říkáte na tyhle obecné tipy? Já vím, že spoustu věcí z toho máte asi u sebe zavedených, ale víte, co se říká...opakování je matka moudrosti. A třeba máte taky nějaké své jednoduché tipy na krásu, které fungují a já o nich ještě nevím. Budu ráda, když se o ně taky podělíte. 

A sladkou dobrou noc pro ráno krásnější :)


You Might Also Like

2 komentářů

  1. Krásný článek :) A ještě hezčí fotky!

    www.mummysweetbaby.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, to fotky se mi taky líbí a to jsem na ty svoje vždycky dost kritická :)

      Vymazat

Like us on Facebook

Flickr Images