Silk dress

3/25/2018


Tenhle tip šatů je pro mě must have. Proč? Protože jsou tak univerzální a dají se skvěle kombinovat. Navíc střih není nijak složitý, tak jsem se jedny takové rozhodla ušít z hedvábí.
Což je ten oříšek. Hedvábí je krásný materiál, ale musíte s ním mít při šití docela trpělivost, je jak živé. A stříhání našikmo taky není nic easy pro šití. Ale je to ten rozdíl, díky kterému šaty sedí i bez prsních záševků a krásně splývají. Musím se s tímhle tipem materiálu ještě skamarádit, aby to příště bylo více profi. Rozhodně to ale nebyly poslední lingerie šaty, v látkách se mi totiž vedle téhle stříbrné šedivé zalíbil odstín více do béžova. Kdybyste mě viděli, nemohla jsem se asi hodinu rozhodnout, kterou barvu vzít. Nakonec to vyhrála tahle, protože jsem je chtěla unosit s tímto dokonalým cardiganem z vlny a mohéru. Zase nadčasový a kvalitní kousek, do kterého se vyplatilo investovat. Jestli máte rádi značku All Saints, mrkněte sem, tahle slečna nabízí super kousky za příjemné ceny, které tolik nebolí :) Škoda, že jsem v ten den, kdy jsme byli na super obědu v Chateau Mcely neměla s sebou už novou zrcadlovku. Ty fotky by byly jinak o level výš. Nevadí, zase důvod sem zajet příště. Jak se vám tenhle outfit líbí? Chtěli byste outfitovou inspiraci, jak tenhle typ šatů nosit?


DIY silk dress, All Saints cardigan, Chloé bag, Sandro Paris boots, Tlustý leather works bracelet

You Might Also Like

10 komentářů

  1. sluší ti to :) ale aj tak si neviem pomôcť :D vypadá to, ako keby si z postele narýchlo vybehla, lebo zazvonil pošťák :D asi si na tento druh šiat nikdy nezvyknem :P

    My Supercalifragilisticexpialidocious Diary | Live Better, Love Harder & Cure Hangovers

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Počkej, chystám outfitovou inspiraci, jak tyhle šaty nosit. Třeba tě přesvědčím, že nejsou jen do postele :D

      Vymazat
  2. Máš můj obdiv, šít z hedvábí (je to jak z hadích ocásků :)) Moc se ti povedla délka, lichotí ti. A souhlasím s Viki, já bych si připadala jako v noční košilce (doma ani takovou nemám :D)) Uvidím, třeba mě přesvědčíš ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to fakt jen první dojem, stačí přidat vhodné doplňky, kabát, svetr a ani nemáš pocit, že jde o střih, který se často používá pro noční košilku. Dost často stačí použít jen vzorovanou látku, takové jsem třeba viděla u Ganni. Super kousek na večer i na den:
      https://www.ebay.com/itm/MIC-Ganni-Elmira-Silk-Dress-in-Brick-Rose-Size-34-36-38-40/263272485385?_trkparms=aid%3D555017%26algo%3DPL.CASSINI%26ao%3D1%26asc%3D20180214111925%26meid%3De2d37d1aac9140d1975c3b5a86c51ace%26pid%3D100505%26rk%3D1%26rkt%3D1%26%26itm%3D263272485385&_trksid=p2045573.c100505.m3226

      Vymazat
  3. Šaty sú super! Si veľmi šikovná. Tiež obdivujem, že si sa do tak náročného materiálu pustila. Sama s tým mám skúsenosť a boli to teda nervy :)
    Inak sa mi veľmi páči kombinácia ľahúčkych splývavých šiat s vlneným svetrom <3

    MargiFashion

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mi povídej. Na další se budu muset nějak posilnit, ale stále nevím, jak to stříhat našikmo a při šití vychytat tak, aby se ten boční šev pak nekrabatil. Pořád to není 100%, ale aspoň jsou hedvábné a moje vlastní. Kolikrát i ty ušité s chybičkama vypadají pořád lépe, než ty kupvané z konfekce :D
      A přesně tahle kombinace s huňtaým svetre mě baví.

      Vymazat
  4. Jani, ty saty se povedly a uz se tesim na inspiraci s nimi.
    Z hedvabi jsem uz taky sila a bylo to tedy o nervy. Saty by se mi libily, ale s tim strihanim nasikmo by asi brzy letely oknem. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono to chce tu látku při šití nahrnovat pod jehlu, aby se nenatahovala, jinak s eti to bude vždycky krabatit. I já budu na další hedvábí hledat odvahu, není to easy a zvlášť, když metr látky taky není nejlevnější :)

      Vymazat

Like us on Facebook

Flickr Images