Spring cosmetic news

4/11/2018


Zase se mi doma nastřádalo do sbírky několik nových kosmetických produktů. A tak jsem tu zase s kosmetickým článkem, ve kterém vám popíšu moje dojmy.
Dávám si vždy čas na otestování, abych vám mohla produkty doporučit. Pokud sledujete nějaké beauty blogerky, mezi které se já vážně neřadím a ty chrlí jednu kosmetickou novinku za druhou, tak vážně nechápu, jak tak rychle zvládají všechny produkty otestovat..? Já si musím dát na čas, vlasovou kosmetiku střídám tak max. jednou za měsíc a krémy nestřídám, dokud je nespotřebuju. Časté střídání kosmetických produktů může na pleti i vlasech udělat neplechu a já už si tak s tou svou problematickou pletí musím dávat velký pozor. Takže i když jde o produkty, které jsem do recenze získala barterem, můžete si být jistí, že doporučuji opravdu jen to, co mi skutečně sedne. A ještě k těm barterům, chtěli byte na IG všechny takové posty označovat speciálním hashtagem? Bylo by to pro vás přehlednější? A změnilo by to váš pohled na doporučené produkty? Napište mi, jak to máte.


Clinique je moje oblíbená značka již dlouho. Stejně jako Estée Lauder, mám jejich péči i dekorativku moc ráda. Poslední novinku, kterou jsem otestovala, je hydratační krém Moisture Surge. Jde o lehounký krém s gelovou strukturou. Snadno se roztírá a vstřebává do pleti, nelepí a nemastí. Myslím, že bude teď ideální do teplejšího počasí, protože pleť super hydratuje, ale nezatěžuje a neucpává póry. A podle mě, by ho mohla snést i citlivější pokožka. Doporučuju vyzkoušet celou tuhle růžovou řadu. Já se v Palladiu zamilovala do Supercharged koncentrátu s perličkami. Po použití máte dokonale hladkou a hydratovanou pokožku. Pokud zvažujete nákup Clinique produktů, tak si počkejte do pátku, stratuje totiž Shopping Fever víkend a můžu prozradit, že Clinique bude mít 20% slevu na všechny produkty.


O balíčku z Avéne jsem se vám už zmiňovala na IG, ale dala jsem si chvíli na otestování, abych vám mohla popsat moje dojmy. Termálku jsem už používala kdysi, je skvělá na refresh během dne i přes makeup, v kanceláři, kde máte suchý vzduch od klimatizace a horko od monitor, nebo na podrážděnou pleť třeba po sluníčku. Jeden tip, jak ji používat, na rozdíl od jiných sprejů, se nemá protřepávat. 

Emulzi Tolérance používám nejčastěji po ošetření pleti a po peelingu, kdy jí mám podrážděnou a červenou. Je lehká, rychle se vstřebá, hydratuje, zklidňuje a neucpává póry, naopak nechává pleť dýchat. Vyzkoušela jsem z téhle řady i masku, která má podobné účinky. Nechává se působit na pleti 5 minut, můžete ji setřít nebo ji vmasírovat do pleti a zbytek odsát papírovým kapesníčkem, ať nejste moc mastní. Já si tuhle masku dopřávám tak jednou týdně. Nejlepší jsou ty jejich vychytané balení, které udržují kosmetiku sterilní. Mají speciální uzávěr, přes který dostanete krém ven, ale dovnitř se již nedostane nic, ani vzduch. Díky tomu jsou krémy a séra v bezpečí, protože se v nich nemnoží bakterie a zůstávají do spotřebování stejně kvalitní jako při nákupu.

 S dekorativní řadou jsem doteď neměla žádné zkušenosti. Ale ten mozaikový pudr je pecka. Baví mě, že si na štětci můžu namíchat odstíny, jaké mi sedí a dohromady tvoří hodně přirozený odstín. Zmatňuje tak akorát, má opravdu jemnou konzistenci a je bez parfemace a konzervantů. Zkoušeli jste z dekorativky Avéne něco jiného? Doporučili byste mi něco zkusit..?


Díky mým beauty kamarádkám jsem narazila na vlasovou značku DSD. Jde o volně prodejnou kosmetiku, která má ale účinnost odpovídající lékárenským produktům, protože obsahuje vysoké množství účinných látek. Tahle obnovující maska s keratinem je takový malý zázrak. Maska obsahuje komplex stimulátorů např. s obsahem kofeinu, který při aplikaci prokrvuje vlasovou pokožku a tím usnadňuje vstřebávání účinných látek, které vyživují kořínky vlasů. Stimuluje vlasy a obsah keratinu a lecitinu napomáhá zlepšit strukturu poškozených vláken. Maska má vysokou koncentraci látek, proto ji na vlasech nepotřebujete mít půl hodiny, ale 5 minut úplně stačí. Moje dojmy? Nevěřila bych, že si ještě nějaký produkt poradí s mými suchými délkami, každý mi říkal, ať se raději nechám ostříhat, že na to nic jiného nepomůže. A hle, tahle maska si s nimi podle mě očividně poradí. Délky mám uhlazené, lesklejší a vypadají mnohem živější. Kdybych ten rozdíl sama neviděla, tak vám ji sem ani nezařadím. Takže...pokud se nechcete stříhat, zkuste nejdříve tuhle masku a doporučuju od DSD zařadit do péče i šampon a kondicionér, ať máte ucelenou řadu péče.


Poslední novinkou na vlasy je tahle původem česká značka Brazil Keratin. O keratinu a jeho důležitosti nejen pro vlasy jste už možná slyšeli. Pokud ne, tak malé opáčko. Keratin je stavební bílkovina obsažená jak v kůži, tak i nehtech a vlasech. Ve vlasech její umístění např. určuje, zda máte rovné vlasy nebo vlnité. Brazilský keratin je čistě přírodní produkt, který má doplnit ten přirozeně chybějící. Molekuly keratinu pronikají při péči do vlasu a napravují jeho poškození. Pokud jste někdy viděli vlas mnohonásobně zvětšený, mohli jste vidět takové šupinky, otvory mezi nimi se dostávají látky do středu vlasu a zacelují ho a uhlazují jeho povrch. Díky tomu je vlas potom na dotek hladší a lesklejší.

A co jsem z jejich produktů vyzkoušela? Protože mám jemné vlasya nemám na hlavě žádnou hřívu, sahám po produkte na podporu objemu. Brazil Keratin má v šamponech ten s marulovým olejem. Marulový olej hydratuje, zaceluje vlas, dodává mu lesk a tím působí i proti krepatění, což se mi poslední dobou na konečcích děje.

Vyzkoušela jsem i BIO Volume koncicionér s keratinem a panthenolem. Tohle kombo můžu na jemné vlasy bez života jenom doporučit. Vlasy po umytí vypadají mnohem vyživenější a po vyfénování jsou hladší a lépe se upravují. Konce jsou méně krepatější a společně s tou DSD maskou mi zachraňují už nějaký týden vlasy. Pro snazší rozčesávání používám i kondicionér ve spreji, který stříkám jen na konečky na ještě vlhké vlasy a už ho nesmývám. 


You Might Also Like

2 komentářů

  1. Všetky produkty vyzerajú skvelo, väčšinu značiek som ani nepoznala ak sa mám priznať :)
    THE NOELA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se k nim taky dostala přes doporučení a díky barterovým spolupracím. Těch značek a produktů je na trhu tolik, že to nikdy člověk nemůže za svůj život vyzkoušet všechno...

      Vymazat

Like us on Facebook

Flickr Images