Sweater weather 1#

10/15/2018


Miluju tohle aktuální počasí. Nejen proto, že moje ideální teplota je nějakých 25 stupňů, ale hlavně i proto, že můžu kombinovat takové kousky jako jsou hedvábné ramínkové šaty a lehké kašmírové svetry.
Tohle jsem nejvíc já, jednoduchost a trocha minimalismu s dotekem kvalitních materiálů. A ta jednička znamená, že svetry budou hlavní téma i v dalších outfitových postech jako je tenhle. Ten můj do véčka jsem ulovila v holešovickém Textilhouse. Zrovna měli nové zboží, a tak jsem ho vzala do ruky, váhala nad větší velikostí, ale složení z vlny a kašmíru rozhodlo. Navíc je to můj první svetr s výstřihem do V, ideální na tohle příjemné počasí. Krásně prodlužuje šíji a můžete vystavit své oblíbené řetízky, jako mám ten svůj z Mooyyy.

A hedvábné čaty v kombinaci s pleteninami jsou můj podzimní must have. Mám moc ráda míchání textur a tohle je přesně ono. Taky máte takovou radost, když si v hlavě vysníte nějaký dokonalý outfit a ono to ve skutečnosti vypadá dobře..? Ještě k šatům...jsou ty z loňského roku, které jsem si narychlo ušila (jak jinak u mě :D)). A vytáhla ale až někdy v lednu nebo únoru, kdy na ně byla celkem zima. Ale teď si je hodně užívám. Jediná nevýhoda, že se mačkají, ale zase jsou z hedvábí, které je příjemné na nošení, takže jim to promíjím. Pokud byste chtěli podobné ramínkové jednoduché někde sehnat, koukla bych i do oddělení spodního prádla, kde hedvábné košilky mívají. Takový Etam, Intimissimi, Lisca nebo občas i HM podobné košilky mají.


DIY silk satin dress, vintage cashmere wool jumper, Massimo Dutti loafers, Chloé bag, Mooyyy necklace

You Might Also Like

4 komentářů

  1. Moc ti tato kombinace sluší, líbí se mi sladění tón v tónu. Mám dotaz k šatům, jsou podšité? Jestli ano tak čím? Krásný den :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou, ten satén je spíš prádlový a mohla bych je nosit max. doma. Nechtěla jsem kupovat další metry hedvábí navíc, ani umělou podšívku, která by nebyla na tělo příjemná, tak jsem sáhla po bavlneném batistu. Na holé tělo fajn, ale se silonkami se trochu chytá, jak je ta bavlna počesaná a ne úplně hladká...

      Vymazat
  2. Čistý a krásný, jako vždy! :)

    www.zivotskojencem.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc, to mě asi nejvíc vystihuje. Nemám ráda přeplácané kombinace, utápím se v nich. Takže jednoduchost vždycky vyhrává :)

      Vymazat

Like us on Facebook

Flickr Images