Jak si zútulnit byt

5/04/2021

 

Bydlíme již několik let v pronajatém bytě a dlouho jsem u nás doma nic neměnila. Až s příchodem Jonáška jsem zase dostala chuť si to tu u nás více zútulnit. Kromě toho, že nám domů přibyl dětský kočárek a postýlka, jsem dala naší ložnici nové béžové závěsy, které víc ladí našim aktuálním neutrálním barvám a židle v kuchyni už potřebovaly nové čalounění. 

Neskončila jsem ale jen u toho a vybrala si krásné potisky a rámy ve skandinávském Poster store, kde najdete velký výběr všech možných obrázků a stylů od fotografií, grafiky, přírodních motivů, až po citáty a fashion styly. Osobně se mi nejvíc líbí abstraktní umělecké motivy, dokáží totiž v interiéru divy a umí zpříjemnit každou místnost. 

Já jimy zútulnila svou komodu, kde se ten zlatý rám a přírodní motiv suprově vyjímá. A perfektně zapadne mezi všechny mé drobnosti. Podle mě vypadají opřené obrazy o stěnu lépe, než ty pověšené. Dají se podle libosti obměnit, nemusíte si lámat hlavu s přitloukáním hřebíků a je to hned.  

Pokud se vám tenhle abstraktní styl domů líbí, mrkněte na celý výběr plakátů. Můžete pohodlně vyhledávat podle barev, rozměru i orientace na výšku, nebo šířku. Já si ty vybrané nejdříve označím jako oblíbené, abych je pak viděla pohromadě a postupně vybírám kombinaci motivů i barev, aby mi dohromady hezky ladily. Pokud si nejste jisti výběrem, zkuste to taky. Lépe si pak představíte rámečky vedle sebe, když je vidíte společně. 

Podle čeho obrazy vybírat?

Za mě je rozhodující určitě vaše oblíbená barevná paleta. U nás doma vede bílá, béžová, krémová, přírodní barva dřeva, a tak jsem sáhla po podobných odstínech. Pokud máte barevné stěny, vybírejte rámy, či vzory, které jsou kontrastní a lépe tak vyniknou. Nebo mají třeba paspartu, která se taky postará o kontrast mezi obrazem a stěnou. Skvěle fungují zlaté a stříbrné rámy, pokud je sladíte s dalšími doplňky. A místo věšení na zeď, jim dejte prostor klidně na nočním stolku, komodě, nebo poličce. Vypadají dobře jako solitér, ale i obklopené doplňky, třeba šperkovnicí, svíčkami, vázou, nebo lampičkou na nočním stolku. 


Do čeho jsem se hned zamilovala, jsou dětské motivy. Jsou prostě roztomilé a i když Jonášek ještě nebude mít nějakou dobu svůj pokojíček, vystavila jsem mu je alespoň na poličku. Těším se, až budeme příští rok už v novém bydlení a vybavím mu komplet dětský pokojík. Obrázky tam rozhodně nebudou chybět. Ještě mu tam pověsím určitě zvířecí abecedu, kterou taky najdete v Poste store a nějaký ten vymazlený metr, aby se mohl měřit, jak rychle roste do výšky. Nevěděla jsem, který obrázek vybrat dřív, jak jsou všechny hezké. Takže jsem si je zase všechny naklikala do oblíbených a objednala ty, co se k sobě hodí a ladí. Povedlo se, že? 

A mám pro vás nakonec super zprávu. Pokud se vám v Poster store něco zalíbilo, mám pro vás ve spolupráci slevový kód boulevard35 na 35% slevu na všechny plakáty, který platí od 5. - 6. 5. 




You Might Also Like

4 komentářů

  1. Naše bydlení také ladím v kombinaci bílé a zlaté, moc pěkné fotky, inspirace není nikdy dost ... :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkné hlavně ta kombinace zlata a bílá. My máme kombinaci doma většinou bílá a taková přírodní hnědá jako dubová a taky to vypadá moc dobře. Bydlíme teda v takovém podobném bytě v Pardubicích už nějaký pátek a taky už to tady máme pěkně zařízené.

    OdpovědětVymazat
  3. Super článek a ještě lepší tipy. My s přítelem si užíváme návštěvy, se kterými nejvíce času trávíme v obývacím pokoji, což už napovídá, že se především snažím zútulnit tento pokoj. A jelikož jsem tak vždy měla velmi blízko k Švédsku/Dánsku, tak u nás hraje prim velká sedačka ve skandinávském stylu a všechny dekorace jsou tomu také přizpůsobeny.

    OdpovědětVymazat

Like us on Facebook

Flickr Images