Moravia trip

7/02/2014


Jsou to už více než dva týdny, co jsme se vrátili z Moravy, ale hned bych si to zopakovala. Udělali jsme si s přítelem prodloužený víkend od soboty až do pondělí. Vyrazili jsme autem a za 3 hoďky jsme byli v kraji vína. Ubytovali jsme se přímo ve Valticích v nejhezčím rodinném hotelu ze všech. Zámeček La Veneria je opravdu kouzelné místo. Majitelka si dala záležet na všech detailech. Každý ze 4 pokojů je jinak barevně laděný. Náš květinový byl zařízen v něžných barvách, připomnělo mi to jedno přespání v Milánu, kde jsem se ocitla v dost podobném ubytování. Ze všeho nejvíc jsem byla nadšená ze zahrady. Všude keře, stromy, fontánka, lavičky a posezení. Neumím si představit lepší místo pro snídani a ranní kávu, než tady. Jestli se sem někdy chystáte, zámeček určitě navštivte. Nebude se vám chtít odjet, stejně jako mně. Přímo z hotelu se můžete projít zadním vchodem do parku, který leží hned u Valtického zámku. Sedli jsme si tu do příjemné kavárny Lichtenstein. Pokud si ke kávě objednáte jejich vynikající dezerty, raději se rozdělte, dají vám porci jako pro dva :) Večer jsme měli program daný. V podzemních sklípkách, které jsme měli kousek od hotelu, se ten den konaly slavnosti. Popíjeli jsme tak místní vína, ochutnávali všechny možné dobroty a degustovali až do pozdních hodin. Jak je možné, že moravská vína, která jsem měla doposuď kupovaná v Čechách, mě nikdy tak neoslovila jako tady...? V neděli jsme si zajeli do Lednice, prošli si zámek, okolní zahrady včetně výšplhu na minaret, odkud je krásný výhled. Určitě musíte navštívit i palmový skleník. Příliš jsem toho ten víkend nenafotila, měla jsem vypůjčený foťák a navíc jsem si chtěla víc užívat čas bez neustálého fotografování. Poslední den jsme si vyčlenili na památná místa Lednicko-Valtického areálu. Jestli se sem stihnu podívat tenhle rok ještě jednou, určitě vyrazíme na kolech. Všude v okolí je spousta půjčoven, takže si můžete nepřístupná místa autem projet na kole... :)


You Might Also Like

5 komentářů

  1. To se máš, musí tam být určitě krásně. Ještě nikdy jsem tam nebyla ale určitě někdy jednou bych tam chtěla zajet, je to takový jeden krásný pohádkový kus naší republiky :-)
    www.bokattyna.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Tohle je opravdu krásný! Děkuju za tip na ubytování! :) Sice jsem pořád v Brně a do Valtic to máme kousek, ale ještě nikdy jsme se tam nevypravili :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě se tam vyprav, je tam spousta věcí k vidění, k tomu hezké počasí, dobré jídlo a pití jako bonus :)

      Vymazat
  3. My jsme tam trávili dovolenou 2 roky zpátky na kolech, Je tam moc krásně. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Ubytování je opravdu krásný, díky za tip! Jinak na Moravě je vždycky parádně. :)

    OdpovědětVymazat

Like us on Facebook

Flickr Images