best looks from NYFW spring RTW 2015

9/14/2014

Na instagramu a internetu jsem každý den sledovala, co nového nám přinesou američtí návrháři na příští jaro. Nová sezóna se ponese v duchu různých stylů. Jako vždy se najde čistá elegance, strohost, barevná jednoduchost, ale i naopak ženské střihy, přiléhavé siluety, zdobení, barvy či aplikace. Vybrala jsem si pro vás 3 looky od různých návrhářů, kteří mě tuhle sezónu nejvíce oslovili. A proč vůbec sledovat jarní tredy už teď? Tak jako tak se totiž podobné kousky objeví v obchodech s konfekcí, tak abyste pak sáhli po tom pravém a stylovém kousku.

3.1 Phillip Lim
Líbí se mi, že se v této kolekci drží jednoduchých linií a čistého zpracování. Barevná škála je jen v bílé a několika odstínech tmavých barev. Vesta se šálovým límcem přepásaná vázačkou je dokonalá a bomber v bílé vypadá skvěle s kraťasy. Něco, co si musím na tu příští jarní sezónu pořídit.


Carolina Herrera
Carolina umí opravdu zdůraznit ženskost. Možná není tak originální jako jiní designéři, ale někdy opravdu není třeba až příliš experimentovat, když stačí zdůraznit vaše přednosti. Líbí se mi jak áčkové a rovné minišaty s přírodními motivy, tak i maxiróby se skládanými aplikacemi. Rozhodně chci podobné krátké šaty v jednoduché linii a barvách, naopak ale s výrazným celoplošným vzorem. Stačí přidat kožené sandálky a velkou kabelku a máte chic safari look, který se pokaždé vrací.


Delpozzo
Delpozzo je pro mě snová záležitost. Jeho šaty jsou jako z moderní pohádky. Sice bych neměla odvahu na tak výrazný model, ale třeba jen šifónová košile v pastelové barvě by byla skvělá k bílým kalhotům nebo kraťasům. 


Diesel black gold
Diesl v rámci fashion weeku jsem nikdy moc nesledovala. Když ale přidají modelů více glamouru, vzniknou univerzální večerní kousky, které bych rozhodně unosila na akce a večírky. Kožená bunda s noblesními šaty je věčná kombinace, která nenudí.


Donna Karan
Další návrhářka propagující smyslnou ženskost. V této kolekci se mi u ní nejvíce líbily dlouhé šaty s výrazným pasem. Ten zavinovací efekt ve výstřihu bude slušet drobnějším hrudníkům. Takové šaty si představím na večeři s partnerem nebo párty u bazénu.


Marc Jacobs
Marc dal podpis celé své kolekci a každý model zvýraznil aplikacemi v podobě velkých knoflíků. Použil siluetu přesýpacích hodin a dal ji do kontrastu s přírodními barvami. Modely mi připomínají vojenské uniformy s nádechem safari looku.


Michael Kors
Pro mě asi nejvíce nositelná značka z přehlídkových mol. Michael zbytečně nepřehání, dělá totiž módu pro ty, co ji budou denně nosit. Svetr s aplikací a pánskými kalhotami se mi moc líbí. Pokud nechcete nudný kancelářský dress code, jděte do tohohle. Šaty v safari looku, se objevují hned v několika kolekcích, takže se po jedněch takových určitě poohlédněte. Jako skvělý nápad mi přijde zkombinovat obyčejné bílé tričko s okázalou sukní. Pásek je dokonalou tečkou.


Narciso Rodriguez
Líbí se mi jak umí vytvořit nevtíravě a nenuceně ženské modely. Splývavé siluety, jemné barvy, úzká ramínka, výstřihy do véčka a rozevláté vlasy. Dokonalost.


Oscar de la Renta
Oscar je mistr řemesla. Používá luxusní materiály a rozhodně s nimi nešetří. Já si vybrala 3 modely, které nepůsobí tak honosně. Na jaro se vždy vracím k pastelovým barvám. Krajkové šaty nikdy nevyjdou z módy, už si musím konečně jedny koupit.


Proenza Schouler
Z celé kolekce mě nejvíc uchvátily modely s třásněmi. Je to trend, který se mi líbí už delší dobu, ale zatím ve skříni nemám ani jeden takový kousek. Jaká škoda. Vypadá to úžasně při chůzi...


Rag&Bone
Čistá sportovní elegance. styl, který se snažím osvojit. Ve spojení s několika ženskými prvky, jako boty na podpatku, rtěnka, dlouhé vlasy, to vypadá skvěle.


Vera Wang
Kromě svatebních šatů, které Vera skutečně umí, se mi líbí i její modely pro běžné nošení. Na jaro se od ostatních návrhářů odlišila hlavě tím, že celou kolekci navrhla jen v tlumených barvách. Proč ne, když její mini se zdobením vypadají perfektně. Maxi šaty s jemným potiskem se mi líbí hlavně kvůli výstřihu, který zdůrazňuje ramena.


Theory
Jednoduchost střihů, přírodní materiály jako len, bavlna a  kůže. Tohle se mi hrozně líbí, zvlášť ta vesta ve střihu trenčkotu ze lnu. Asi si takovou věc musím ušít. Bude sloužit jako šaty nebo právě vesta.


Všechny looky najdete na style.com, kde jsou k dispozici i úplné kolekce...

You Might Also Like

4 komentářů

  1. Skvělý výběr, mě nejvíc zaujali Delpozzo, Diesel a Michael Kors, úžasné modely :)

    Lucieswlife

    OdpovědětVymazat
  2. Krásný výběr, je vidět, že jsi si dala práci. Všechny modely jsou nádherné, některé však méně nositelné v běžném životě. Čím je člověk starší, tím ocení, pokud se dá rovnou z přehlídkového mola jít na ulici.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    2. Mám to taky tak, ale občas je dobré se těmi odvážnými modely nechat inspirovat, aby ta běžná móda nebyla tolik nudná...

      Vymazat

Like us on Facebook

Flickr Images