how to wear over the knee boots

10/18/2014

Stuart Weitzman
Kozačky nad kolena jsou trendem, který se pravidelně vrací každou zimu. Je to ultra ženský prvek, který je věčný, a proto se do nich vyplatí investovat. Ty od Stuarta Weitzmana jsou pro mě symbolem dokonalosti. Nejjemnější semiš ve světle šedivé vypadá na první pohled nevině, ale na dlouhonohých modelkách je strašně sexy. Jak docílit podobného looku? Tento typ kozaček se hodí hlavně pro dlouhé a štíhlé nohy. Pokud máte to štěstí, budou vám extra slušet jak na rovné podrážce, tak i s podpatkem. Pozor na tenkou hranici, co je ještě sexy a co už působí lacině. Pro inspiraci si vemte několik looků, které jsem si pro vás připravila. Kate i Olivia přesně ví, s čím takové boty budou vypadat dobře. Pokud můžete, zapomeňte na silonky. Není víc chic kombinace, než dlouhý svetr s vykukujícím lemem sukně a kouskem holých nohou zabalených do semišových kozaček. Skvěle budou vypadat i s kraťasy a dlouhým cardiganem nebo pončem, která jsou teď hodně aktuální. Pro nekomplikovaný basic look oblečte pletené šaty s kabelkou na řetízku. Vypadá to jednoduše, ale přitom stylově. Moc se mi líbí outfit laděný jen do jedné barvy. V tom případě si pohrajte se strukturou materiálů. Hladké kožené kozačky s huňatým svetrem, nebo semišové boty ke kožené sukni. V případě, že vlastníte ultra úzké nohy jako např. Miranda, můžete si je dovolit obout i přes džíny. Pokud se jako já neřadíte k těm, které takové dokonalé nohy vlastní, ale nechcete se tohoto trendu vzdát, hodně vybírejte. Velmi důležitý je samotný tvar kozaček. Musí být co nejvíce úzké a pevně přiléhat kolem kotníku a stehna, jinak vám z nohou vykouzlí dva špalíčky. Ideálně aby byly na podpatku a v černé barvě, která opticky zeštíhluje. Vyvarujte se modelům, které mají nad kolenem volný střih jako mušketýrky. Sluší jen málokomu. Noste je se sukní nebo šaty, které nejsou příliš upnuté na tělo. Tím si zaručíte, že vaše nohy budou stále působit štíhle. Dodejte celkovému looku trochu ležérnosti dlohou šálou nebo rozpuštěnými vlasy. Střídejte délky, krátká sukně nebo šortky s dlouhým kabátem a botami. Co vy a tento trend, líbí se vám kozačky nad kolena, nebo naopak?

1) Topshop, 2) Topshop, 3)Asos, 4) Zara

You Might Also Like

8 komentářů

  1. Já po takových kozačkách toužím už pár let, ale najít ty pravé a cenově dostupné vážně není jednoduché. I tak doufám, že jednou seženu ty svoje vysněné :) Pěkný článek, moc se mi líbí ty fotky co jsi vybrala jako inspiraci :)

    Lucieswlife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, já se po nich akutně sháním. Chci je ve světle šedivém semiši, ale nikde nic. Takže asi půjdu nakonec do těch černých ze Zary. Omrkni ještě e-shopy jako River Island, Asos, Nelly, Warehouse. Sice u tohoto typu bot je lepší je vyzkoušet, vrátit se ale dají vždycky :)

      Vymazat
    2. Ty cerny ze Zary mam, ale bacha na ne, silene nici puncochace, kery muzes rovnou hodit do kose :-(

      Vymazat
    3. Špatně udělaný zip nebo něco jiného?

      Vymazat
  2. Jo to je sen! Světle šedé by byly pro tebe dokonalé. Černé jsou také krásné.

    OdpovědětVymazat
  3. Takové boty jsou určitě krásný a zajímavý kousek, ale jak píšeš, je skoro nemožné sehnat pěkné, padnoucí a ještě za dobrou cenu... moc velký výběr takových bot totiž není...

    OdpovědětVymazat
  4. Světlé šedé semišové bych chtěla, ale obávám se, že na mě nebudou vypadat dobře... Takže asi zůstanu u černé klasiky těsně pod kolena....
    Ty od Stuarta Weitzmanna jsou úžasné a na tobě by vypadaly skvěle!

    OdpovědětVymazat
  5. Stuart Weitzmann je módní ikona. Koho zajímá jeho příběh tak prosím zde:)
    http://magazin.svetbot.cz/14-pro-krasu-se-nemusi-vzdy-trpet-aneb-stuart-weitzman.xhtml

    OdpovědětVymazat

Like us on Facebook

Flickr Images