my favorite breakfast

1/06/2015


Snídaně je mým nejoblíbenějším jídlem. Hlavně o víkendech a kde jinde než v posteli, kde si ji můžu dlouho vychutnávat a klidně ještě na nějakou chvíli zalézt pod peřinu :) Nejraději mám sladké snídaně, protože jsem milovník sladkostí. Vajíčka jsou taky super, ale sladkých variací existuje mnohem více. Aby to nebyla taková nuda, připravila jsem si pro vás několik tipů na mé oblíbené ranní delikatesy, třeba je taky vyzkoušíte a zachutnají vám.Ostatní dobroty najdete na mém instagramu :)

1) čokoládový krém s ovocem - stačí rozmixovat zralé avokádo, přidat neslazené kakao, lžičku medu a naředit kokosovým krémem. Pak stačí posypat oblíbeným ovocem, s višněmi je krém dokonalý.

2) tvaroh s granátovým jablkem - smíchám nízkotučný tvaroh (Milko je nejlepší) se lžící jogurtu a přidám zrníčka granátového jablka. Tvaroh občas vyměním za neochucený cottage sýr.

3) čerstvé ovoce - moje nejrychlejší snídaně. Miluju to exotické, jako papaju, mango, granátové jablko, pytayu nebo kiwano

4) palačinky s džemem - ty klasické mám nejraději s nutelou nebo fíkovým džemem. Do těsta přidávám trochu skořice, chutnají pak mnohem lépe

5) paleo palačinky. Jsou z avokáda, banánů a vajec. Krém je z kakaa a rozmixovaného avokáda, recept jsem popisovala tady. Ta chuť je výborná.

6) řecký jogurt s fíky - jogurt doslazuji medem, v poslední době jsem si oblíbila kaštanový med a fíky posypu špetkou skořice

7) chia pudink - chia semínka nechám přes noc nabobtnat v mléce, nebo je ráno nasypu do ohřátého mléka a až nabobtnají, promíchám je a přidám k nim třeba kiwi a hrozny nebo jiné šťavnaté ovoce.

8) dýňová kaše - rozmixuji oloupanou máslovou dýni a kokosové mléko na krém, dochutím skořicí, vanilkou a v misce posypu pekanovými ořechy. Kaše chutná i lehce ohřátá a je pěkně sytá.

9) zelené smoothie - kombinace banánů, jablka, avokáda a špenátu je moje oblíbená. Více variací jsem přidávala tady.

Jakou sladkou nebo jinou snídani si děláte rádi vy? Budu ráda za tip na něco nového :)

You Might Also Like

6 komentářů

  1. Páni, všechny ty snídaně vypadají skvěle, mňam .)

    Lucieswlife

    OdpovědětVymazat
  2. nom nom..vše vypadá úžasně! ♥

    Check my blog YOKO NGUYEN BLOG

    OdpovědětVymazat
  3. To jsou nádherné fotky a úžasné snídaně :-) Já jsem na něco takového strašná lemra :-) S. Sororessa

    OdpovědětVymazat
  4. Nadhera. Ja takovou fantazii nemam a jsem docela lina, ale mne zas tak nevadi jist porad to same zdrave na snidani. O vikendu to je jina. Mohla bych se ale donutit a neco pripravit i v tydnu. Prosim, jak delas kokosovy krem? Diky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten kupuji v plechovce, prodávají buď kokosové mléko, to je řidčí nebo kokosový krém. Na foo2u.cz jsem ho teď našla i v Tetrapaku a byl zatím nejlepší :)

      Vymazat
  5. Samé dobroty. U mě přes týden z časových důvodů vyhrává bílý jogurt a musli.
    O víkendu nejraději krajíc chleba, máslo a avokádo <3

    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovědětVymazat

Like us on Facebook

Flickr Images