fashion shows report

9/07/2016


Je o tady. Malý report z přehlídek, na kterých jsem se byla podívat v rámci MBPFW. Pro mě je to už po třetí v řadě, tak mám možnost srovnávat. Lokalita podzemního parkoviště v Kotvě byla super, hlavně kvůli vzdálenosti. Mám to se z práce a bytu jen nějakých 10 minut. Což se hodí, když chcete mezi přehlídkami třeba střídat outfity. A navíc, je kam po přehlídce zajít, protože je v okolí dost příjemných podniků... co nás tedy čeká další jarní sezónu?

Jakub Polanka
Polanka byl podle mnohých reakcí favorite pražského fashion weeku. Já si své nej ještě chvíli ponechám. Ale některé modely se mi moc líbily. Stejně jako kontrast flitrových a kožených doplňků. Ostrá modrá barva nebo naopak čistě bílá. Pleteniny a vzdušné splývavé látky. Polanka má za mě jednu z nejnositelnějších kolekcí. Každý kousek sám o sobě můžete střídat a využít v jiném outfitu. Já si nejvíc zamilovala průsvitné vzorované kousky z první fotky.


Zuzana Kubíčková
Zuzanka je pro mě český Valentino. Kouzlí ze šifonu a krajek.Obléká něžné panenky do závojů. Prostě krása na koukání. Umím si od ní představit svatební šaty. Její modely jsou něžné a využijete je nejen na slavnostní příležitosti. Jako jedna z mála nezapomíná na opravdovou krejčovinu a propracovanost do posledního detailu.


Odivi
Iva obléká moderní dívku. Stylovou a nezávislou, co si nenechá nic diktovat. Mně se její kousky moc líbí, ale sluší spíše hubeným postavám než někomu, kdo má vysportovaná ramena, jako já. Přesto obdivuju, s jakou lehkostí se dá Odivi nosit. Takový ten nenucený look, přesto naprosto stylový street style, který známe ze zahraničí.


Chatty
Návrhářské duo pro mě bylo milým překvapením. Nevím, jak to přesně popsat. Chatty je odvážná, nespoutaná a prostě svá. Jednou vezme dokonalé černé jindy vyšperkovanou teplákovku. Od Chatty bych si vybrala asi nejvíc věcí, líbí se mi detaily a jednoduché efektní kombinace. Chatty umí sportovní módu v nové neokoukané podobě, jak ji nikdo u nás nedělá. A to mě na nich neskutečně baví.



La Formela
U československého tria se můžete vždy těšit, že každou sezonu přijdou s něčím jiným a novým. Tentokrát to byla rovná silueta se zajímavými detaily. Kombinace strohých střihů a něžných detailů, jako plisé, volány a šifon. La Formela je neotřelá a kombinuje v sobě víc stylů, díky tomu objevíte vždy něco originálního, ikdyž to vzešlo z již známého základu. Třeba swingové šaty v úplně jiné podobě nebo pouzdrový kostým jinak...



Kateřina Geislerová
V kolekci od Katky byste našli od každého kousek. Jednou je to čistá bílá s krajkovými detaily, jindy vzorovaná inspirace alá Missoni nebo jednoduché minimalistické linie. Všechno ale zůstává v jednoduchých střizích, bez zbytečného plýtvání látkou a přikrášlování detaily. Vynikne materiál a zpracování.


Lukáš Macháček
Lukáš se inspiroval v arabských zemích, tam kde nosí sárí a zahalují se do vrstev látky. Mně se tenhle trend docela líbí, ale nesluší každému a rozhodně ne tolik menším postavám. Jestli ale hledáte opravdu pohodlné šaty na nošení, v jeho kolekci jsou takové snad všechny. 


Příště druhý look, který jsem oblékla první den přehlídek. Napište mi, kde je váš letošní oblíbenec a který model se stal favoritem :)

You Might Also Like

2 komentářů

  1. Za mě určitě ODIVI, Polanka a Chatty :) u všech bych si z aktuální kolekce vybrala hned několik kousků ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, to je trojka, která u mě taky vede. Jen bych měla problém vybrat jen jeden kousek :D

      Vymazat

Like us on Facebook

Flickr Images