Sweather weather

10/13/2016


Konečně na ně došlo. Svetry patří k podzimu a to je je jedno z mých nejoblíbenějších období. Tohle jsou fotky ještě kousek zpátky, kdy nebyla zima na holé nohy. To ale nic nemění na tom, že si užívám hřejivých svetrů z kvalitních materiálů. Tenhle je z mohéru a je tak příjemný na nošení, že bych v něm klidně i spala :D Zase jeden poklad ulovený v seconhandu. Tam opravdu najdete občas vintage kousky, které jsou z vlny, mohéru nebo kašmíru. Stačí jen hledat.

V čem jsou svetry tak super? Tak hlavně si s nimi můžete stylově opravdu vyhrát. Můžete sáhnout po svetru s kulatým, véčkovým výstřihem, s rolákem, uplém nebo naopak maxi střihu, s vyplétaným vzorem nebo jinými detaily. Je to prostě kousek, který má mnoho podob. A když se zaměříte na přírodní materiály, tak vás i zahřeje. Takový propínací svetr užijete místo slabšího kabátku přes šaty nebo jako další vrstvu pod kabát. Dlouhý cardigan vypadá super pod krátkou koženou bundou společně se skinny džíny. Roláky užijete na všechny možné způsoby. Hodí se do kanceláře, když musíte držet dress code, ale dají se využít kreativněji pod ramínkové nebo šifonové šaty, klidně i místo topu pod košili nebo áčkové šaty, kdy necháte vykukovat rolák a dlouhé rukávy. Oversized svetry si zamilujete, když začne jít do tuhého a teploty venku jdou pod nulu. Zahřejí vás pod kabátem, bundou, trenčkotem nebo bomberem. Hodí se k úzkým kalhotám, ale i krátkým sukním a kraťasům. Doplňte je vysokými kozačkami  a zůstanete pěkně v teple. Véčkové svetry užijete akorát teď, kdy je na ně počasí. Líbí se mi ty s hrubě pleteným vzorem a volnějším střihem, kdy necháte vykukovat límec a dolní okraj košile. Oblečte k němu klasické oblekové vlněné kalhoty nebo naopak koženou mini sukni. Kontrasty materiálů a délek jsou tím pravým :)

Kam se pro ten dokonalý svetr vydat? Já ty své poklady našla v seconhandech, V zahraničí se mrkněte na bleší trhy. Tak jsem v Berlíně narazila na kašmírový rolák, který mám už pár let a pořád vypadá jako nový. Koukejte i na aukce online, lidé se často zbavují starých vintage kousků. V obchodech se podívejte např, do HM a M&S, které mají v nabídce i kvalitnější složení s více než 50% přírodních vláken. Van Graaf, COS a Other&Stories je taky další možnost. Na netu zabruste na The Outnet nebo J. Crew, kde mají celou kašmírovou sekci. Kam chodíte pro kvalitní svetry vy..?


vintage sweather, Lindex shirt, DIY asymetric skirt, Chloé Faye bag, Toms loafers (Urbanlux.cz)

You Might Also Like

3 komentářů

  1. Sveter je perfektny a sukna tiez :) Kupujem si len vlnene alebo kasmirove svetre, vacsinou v sekaci, obcas H&M alebo COS. Moherove svetre ma "kusu", tak tym sa vyhybam :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mám jeden jediný kašmír a je ze sekáče. Je tak úžasný, že bych jich měla nejraději plnou skříň. Mám jeden angorák z Asosu, ale ten mě zklamal, protože hodně pouští chlupy. Jinak jsem hodně na roláky, jen škoda, že se pak člověk nemůže vůbec vyřádit s halenkami, protože všechno nemilosrdně uplácnou.

    OdpovědětVymazat
  3. Akorat se chystam nejaly si poridit a asi omrknu COS.
    Jinak mam dva z kasmiru a hedvabi a nejen, ze hreji, ale jsou prijemne i na hole telo.

    OdpovědětVymazat

Like us on Facebook

Flickr Images