My choice

10/18/2017


Blíží se volby...i když sem na blog politiku vůbec nepletu, teď je ta chvíle, kdy to poruším. Musím! Kdy jindy motivovat a positivně olvivňovat, než teď? Jdetě k volbám a pokud víte o někom, kdo nemá v úmyslu jít volit, snažte se ho dokopat taky.

Proč? Protože máme tu možnost vyjádřit svůj hlas. Existují národy, kde ženy volit nemůžou, dokonce řídit auto. Nebo země, kde něco jako demokratické volby neexistují. My je máme a máme si z koho vybrat. Je tu tolik stran, pro které se můžeme odpovědně rozhodnout. Stačí si projít jejich programy a vybrat tu, která nejvíc odpovídá vašim hodnotám a názorům. Pokud někdo netuší, koho volit, je to spíš lenost se tímhle rozhodováním zaobírat.

Protože jinak za nás ekonomicky aktivní a produktivní bude rozhodovat početná skupina důchodců a sociálně slabších skupin. Vážně chcete, aby o budoucí podobě našeho státu rozhodoval někdo, kdo žije úplně jiný život a pro které jsou rozhodujícím bodem pouze sociální dávky? 

Já potřebuji, aby u moci byly strany, které vidí dál, než za horizont pěti let. Chci ve vládě mladé lidi, zcestovalé, s nahledem a jasnou vizí, kam se posouvá svět a kam se můžeme posunout i my všichni. Jedině tak máme šanci někdy dohnat západní země a být na ekonomicky stejně. 

Protože jsou strany, které chtějí vystoupit z EU nebo NATO. A pokud s tím nesouhlasíte stejně jako já, nedejte jim ve volbách šanci. Já nechci přijít o svobodné cestování, možnost pracovat v cizině, možnost studovat mimo ČR, kupovat volně zboží po internetu a spoustu dalších výhod. Je jasné, že těm ekonomicky slabším unie nic moc neříká, protože jejích výhod nemohli využívat. Ale na rovinu, to není můj problém. Já chci v EU zůstat, i když může mít v budoucnu odlišnou podobu než má teď. Společně jsme prostě silnější.

Protože každý hlas se počítá. Vemte si skupinu lidí, kteří nejdou k volbám jen pro to, že neveří, že jejich jediný hlas něco změní. Nebo ho dají straně, která má v preferencích vyhráno, aby ten hlas nepřišel vniveč. Jenže ono to změní hodně. Někdy je to totiž přesně ten rozdíl, který dostane progresivní stranu přes magickou hranici 5 %. A o to jde. Hlasujte pro toho, komu chcete tu vaši důvěru skutečně dát. Nehrajte jen na vítěze. Touhle taktikou se v té aktuální politice nic nezmění a zůstanou tam stále stejné tváře.

Jaká témata jsou u politické strany důležitá? 
Je to na každém člověku, aby si individuálně zodpověděl, jaké zájmy strana hájí a s čím souzní jeho hodnoty. Za mě je extrémě důležitá transparentnost státní správy a její digitalizace. Reforma školství, bez které se nehneme. Stejně jako investice do vědy a výzkumu. Odbourání zbytečné administrativy a jednoduchý systém zdanění. Plus efektivní soudní systém a vymahatelnost práva. Tenhle komplex má pak positivní dopad na spoustu dalších oblastí a to mi jako rozhodovací základ pro mě jako voliče stačí. 

Tip pro zodpovědného voliče
Pusťte si třeba postupně všechny díly DVTV, které pozvalo do reportáže všechny kandidáty do poslanecké sněmovny. Docela dobrý průřez vším, co strany hájí a zastupují. Třeba vám to napoví, kdo bude tím pravým a hoden vašeho hlasu. Stejně jako vyplnění Volební kalkulačky. A ještě takového průvodce pravdami a nepravdami politiků objevíte na Demagog.

Napište mi v komentářích, jaká témata jsou pro vás ta nejdůležitější a podle kterých se ve volbách rozhudujete vy. Zajímá mě váš pohled na věc. :)

Zara blazer, Mango jeans, Gucci belt and bag, Chic Grace Tee, Ritmo shoes

You Might Also Like

4 komentářů

  1. Je to ošemetné téma. Jeden z důležitých bodů je pro mne to, aby to u nás na ulici nebylo jako v Drážďanech, kdy při mých třech posledních návštěvách na mne hulákali neslušné výrazy a nebo na mne na ulici mlaskali ti s tmavou pletí. Nechci mít strach, který jsem zažila v uličce u velkého obchodního domu v 18.30 večer v prosinci. I bohužel zahalené ženy se ke mně chovaly neuctivě. Bojím se, že se vytratí evropská kultura a křesťanské hodnoty.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Toho bych se nebála. nemáme tak štědrý sociální systém jako v Německu. Z našeho rozpočtu bychom na to ani neměli kde vzít. Já spíš chci jasné transparentní účetnictví srátu, aby tak nevznikal prostor pro korupci a šedou ekonomiku. Chci aby v politice byli odborníci na danou věc a ne podnikatelé, kteří tak můžou lépe tahat za nitky.

      Vymazat
  2. Kabelku som komentovala už na insta, je uplne uzasna :) No a je to velmi motivačný článok, takže dufam, že pojdu ludia voliť...je to na nas..vela ludi sa len stazuje a stazuje ale nic pre to neurobi, ked je sanca.. :)

    www.sinnamona.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju. Pokud ta nejmladší generace teď nepůjde k volbám, tak je to zase na 4 roky ztracené, ale ve vývoji státu je to zase min. deset let v pytli, pokud se teď nic nezmění. A to by si všichni měli uvědomit.

      Vymazat

Like us on Facebook

Flickr Images