Autumn lover

9/26/2018


Mám pro vás zase po nějaké době outfit laděný do podzimních barev, který byste unosili ještě teď, protože se má zase na chvíli oteplovat. Ideální příležitost užít si ještě holé nohy bez silonek.

A mám pro vás taky pár řádků, proč nekafrat o počasí a naopak si ten nadcházející podzim užít, jak se dá. Vzpomněla jsem si totiž na příhodu z léta, kdy jsme v těch největších srpnových vedrech jeli přes Slovensko na dovolenou a poslouchali místní rádio. Místo toho, aby se jako u nás ozývalo od moderátorů samé stěžování na vedro a teploty, jsme dostali spoustu užitečných informací, kde se zchladit, kde všude jsou fontánky s vodou zdarma, otvevírací dobu koupališť, apod. A já nemohla v tu chvíli přijít na to, kde se stala chyba, že u nás to nemůže fungovat taky tak stejně pozitivně laděné.

A tak jsem tady s pár řádky o tom, abych vás možná přesvědčila, že podzim není na houby a dá se na něm najít spousta věcí, které si můžete užít.

Miluju podzimní barvy. Příroda se krásně zbarvuje do hnědé, žluté, červené a já mám tohle období moc ráda. Pokud fotíte, víte, že podzim na fotkách je kouzelný a nemusíte bojovat s jedovatou zelenou, která fotkám ani pleti prostě nesluší. Takové focení outfitu je s přírodními kulisami se spadaným listím prostě hračka. A co teprv to magické ráno, když je krajina zamlžená a vy to můžete zachytit do foťáku nebo jen tak vnímat. 

Podzim na horách...ideální čas vyjet někam na víkend, než na vrcholcích napadne první sníh. Hory jsou na podzim prostě nádherné. Ty výhledy na barevné lesy se jen tak neomrzí. Byli jsme minulý víkend v Jeseníkách a teď pro změnu zase jedem na chalupu do Beskyd, tak se na to vážně těším, Sice si s sebou mustíte zabalit více teplých věcí, ale je lepší být připraven, než pak mrznout. Takže čepice, šály, termoprádlo a kvalitní boty jsou základ.

Vrstvení. Léto je super, ale v outfitech si tak nevyhrajete jako na podzim. Vrstvení sluší a nabízí v oblékání spoustu stylových možností. Ráda kombinuju letní šaty třeba přes tričko nebo tenčí rolák, vypadá to super. Stejně jako kotníčkové kozačky na holých nochách. Dlouhé svetry s vykukující košilí nebo šifónovou sukní. Pojďme si tohle fashion období užít, než začne být doopravdy zima.

Horký čaj, dýňové latté, svařák...kdy jindy na ně mít chuť, než teď. Na podzim a v zimě vypiju tolik čajů, jako za celý rok. Aspoň dodržuju pravidelný pitný režim, protože na vodu si v zimě moc nevzpomenu. Navíc tak díky bylinkovým čajům dělám i něco pro imunitu. A dýňové latté je podzimní must have, které si dopřeju moc ráda zabalená někde pod dekou a s huňatými ponožkami. 

Oheň v krbu nebo kamnech. Na tohle se vážně teším. Až si na naší chaloupce zapálíme v kamnech, uvaříme horký čaj, cvrkneme trochu Tatra Tea a zabalíme se pod přikrývku s nějakým dobrým filmem. Nevím, jak vás, ale mě teplo z ohně strašně moc uklidňuje a můj sen je mýt nějaký krb na dřevo i doma. 

Saunování. V létě se tomu vyhýbám, i přesto, že to dost lidí doporučuje na lepší zvládání veder. Raději si saunu užívám v chladnějším počasí. Krásně mě to prohřeje a když navíc kombinujete saunu se studenou sprchou, otužujete organismus a nejste tak náchylní k nachlazení. Zkuste si někdy dát nejdřív saunu a pak si jít zaplavat, Je to úplně jiný pocit, který stojí za to. 

Běhání, při kterém nevypotíte duši. V těhle teplotách mě to baví úplně nejvíc. V létě mi to šílené vedro a suchý vzduch nedělá nejlíp, trpím u toho jako pes, ale na podzim se běhá jedna báseň. Dřív jsem nevytáhla paty ven, pokud nebylo nad deset stupňů, myslela jsem si, že při tom umrznu. Naštěstí jsem pochopila, že se stačí dobře obléct, aby mi nebyla zima, ani příliš vedro, zakrýt krk a klouby a jde to. A ten pocit, když přiběhnete domů a dáte si hrokou sprchu nebo vanu, je k nezaplacení.

Čas na relax. Když je za okny ošklivo, najdu si konečně čas na věci, které dělám ráda. Tvořím, šiju, odpočívám nebo se začtu. Díky tomu, že si umím užít pohodu i doma, neutratím tolik za kafe a obědy v kavárnách a to se před Vánoci hodí. 

Budapešť a její termální lázně. Sice jezdíme pravidelně kolem Vánoc, ale pokud plánujete návštěvu tohohle kouzelného města, doporučuju vynechat letní měsíce a zajet si sem až když se ochladí. Termální věnkovní bazény si užijete na podzim a v zimě mnohem více, než jindy. Věřte mi. 

A takhle bych mohla ještě pokračovat dlouho...Zkuste se zamyslet a najít na podzimu alepsoň pár pozitivních věcí, které vás baví. Budu ráda, když se sem o ně podělíte. 

Lindex shirt, DIY skirt, Mango sandals, J. W. Anderson bag

You Might Also Like

2 komentářů

  1. Krásny outfit ako stvorený na babie leto a na prechod do pravej jesene, uz len pridat nejake silonky a kotnikove cizmy a je to. :) Inak aj ja milujem jesen, vrstvenie, svetre, kotnikove cizmy, farby jesene a aj to dynove late! Super clanok. A veru, tiež neznasam tu negativitu..ved tento rok ste mali asi jedno z najteplejsich a najdlhsich liet.. ja som v irsku a nam tu stale prsi, fuka, a je zima alebo vsetko dokopy..a mali sme par týždnou pekneho tepla a strasne som bola za to vdacna..slovaci a cesi mali leto brutalne a strasne dlho, takze neviem naco sa stazovat! Ved jesen je krasna

    www.sinnamona.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za tvoje slova...občas je fajn si připomenout, jak krásně se u nás máme a není potřeba myslet negativně. Hlavně počasí fakt člověk neovlivní, může se na něj jen lépe připravit. A užít se dá kdykoliv, v létě i na podzim. Já třeba špatně snáším ty pekelná vedra, i když mám léto ráda, ale teploty přes 30 nejsou moc pro mě, takže jsem za tohle aktuální počasí ráda a je potřeba si ty slunečné dny užít, dokud to jde. Ideálně někde venku. A když se zatáhne a zaprší, tak se ty chvíle dají strávit taky zajímavě a produktivně. třeba si zajet na nějaký wellness, zajít do sauny, na bazén, masáž, nebo prostě něco tvořit.

      Vymazat

Like us on Facebook

Flickr Images