Maxi sweater dress

1/14/2019


Dneska bez dlouhého povídání, jelikož práce je hodně a času málo, takže na hluboké články není tolik prostoru. Ale jedna věc mi přece jen proletěla nedávno hlavou. Na Instagramu jsem se zmiňovala o tom, jak naše oblečení odráží dost nás samotné. 

Mám pocit a třeba mi dáte za pravdu, nebo taky ne, že etrovertnější povahy sáhnou častěji po výraznějších barvách a ty méně naopak po těch tlumenějších. Co si o tom myslíte, když se rozhlédnete po vašich blízkých? Sedí to? Za výraznou barvu považuju jakoukoliv, které si všimnete i z dálky. Třeba celo tmavý outfit s červenou čepicí, apod. 

Co tedy oblečení vypovídá o mě..? Že asi nemám ráda extrémy, že si raději hrajou s texturou, střihy a materiály, tudíž mi není moc vlastní prvoplánovitost. Mám ráda skryté a zajímavé detaily. Asi to souvisí i s tím, že nad věcmi obecně ráda přemýšlím a nechávám si prostor pro představivost, rychlé soudy už mi nejsou vlastní. A i když by se mohlo, že moc nevybočuju z řady (alespoň tímhle outfitem), zdání může klamat. Ráda nosím to, co mi sedí a ne to, co je zrovna strašně moc trendy a musí to mít každý druhý. Dám na kvalitu a dobré střihy, to je pro mě důležitější, než všechny trendy dohromady. To mi je vlastní i ve všem dalším. A pak ráda nosím kousky, které jsou nadčasové, nerada totiž plýtvám svými penězi, místem u mě ve skříni (už žádné skoro nemám) a energiemi na výrobu takového oblečení. Nerada plýtvám ve všem i v jídle, i energií svou vlastní na chybná rozhodnutí, špatné lidi a tak celkově. Vidíte, jak v tom jde krásně najít ty souvislosti?

Co dalšího by o mě moje oblečení prozradilo... že jsem se našla, že vím, co mi sluší a hlavně, že mám ráda pohodlí a uvolněnost. Žádné ultra krátké minisukně a extra vysoké podpatky. Z toho už jsem vyrostla a k životu mi to nechybí. Místo toho, abych upozorňovala na své tělo, raději připoutám pozornost k sobě samotné. Snažím se, aby mě oblečení nepřebilo, ale abych se v něm cítila svá. Proto si na ty křiklavé barvy a etravagantní kombinace moc netroufám. Necítila bych se v tom. Nebyla bych to já a hlavně už vím, že to nepotřebuji zkoušet. Takže to, co máte na sobě, dost často vypovídá i o vašem sebevědomí a aktuálním rozpoložení. 

Ale jednu poslední věc bych ráda zdůraznila. Nesuďte lidi kolem sebe podle toho, jak vypadají. Nikdy neznáte celý příběh a co je za tím, jak člověk vypadá. Tím, že jsme naučení dělat rychlá rozhodnutí, pak existují i lidé, co tohohle umí využívat. Anebo tím naopak trpí lidé, kteří jsou srdcem skvělí, ale nechodí zrovna trendy oblíkaní a ostatní se na ně dívají skrz prsty. Prostě oblečení není všechno a když ve většině případů skutečně odráží nás samotné, nikdy to neplatí ve 100 % případů a proto je fajn dát každému stejnou šanci :)

Když kouknete na moje outfity tady na blogu nebo třeba na IG, co dalšího by o mě prozradily? Našli byste něco? A co by řeklo vaše oblečení o vás...?

Asos knit dress, Cos belt bag and coat, Gino Rossi suede boots

You Might Also Like

5 komentářů

  1. Super šaty, kabát, ledvinka, ... všechno :) Já se hlavně v zimě balím do šedé a jejích odstínů. Je to taková moje jistota, když se chci cítit dobře. Také preferuji pohodlí a vím, které střihy mi sluší. A chci kvalitu. Takže jsme na tom stejně. Myslím, že tě tvé outfity vystihují (jak se to řekne česky? ;)) Hezký den :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Peti, jj, máš pravdu. Každý trend, který zkusím, si přeberu po svém a nekopíruju ho slepě a tak to mám prostě ve všem ostatním...a šedá je láska. Společně s béžovou a hnědou tuhle zimu vedou.

      Vymazat
  2. Ti jen předem chci upravit tuhle větu, protože ti tama si vypadlo slovo "zdát": A i když by se mohlo, že moc nevybočuju z řady
    ;)

    Já bych o tobě řekla, že si dokážeš vybrat ty trendy tak, aby ti sekly a není to na první pohled tak násilně předaný, jako u některých jiných blogerů/vlogerů/influencerů. A vzhledme k tomu, že jsem tvůj blog našla díky tvému šití, bych řekla, že mnoho tvého oblečení o tobě i vypovídá, že jsi zručná!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, opravím. Tak ono, když netušíš, co jsem si ušila, tak to ani nepoznáš, protože to zapadá do těch mých padnoucích a kvalitnějších kousků. A šití je super v tom, že mi dává svobodu chodit v tom, co se mi líbí, takže se nemusím smířit s tím, co je v konfekci, když chci třeba kvalitní vlněný kabát nebo hedvábné šaty.

      Vymazat
  3. Hezky outfit, ale je to az moc svetly. Tu ledvinku bych vymenila asi za kabelku. Zajimavy pohled na vec. Ja lidi neposuzuji podle vzhledu ci obleceni uz delsi dobu. Kazdy nemusi chodit ve znackovych vecech a ukazovat napisy na obleceni. Obleceni o tobe sice hodne vypovida, ale kdyz je clovek upraveny, prijemne voni, tak je to v pohode. Urcite veci, jsem si o tobe myslela. Ja treba rada chodim v tmavych barvach, a diky vlogu od das weisse Reh jsem si oblibila hedvabny satky a jelikoz mam rada zelenou, cervenou, tak to rada privatne nosim. Barevne vrstvy obleceni na sobe moc nemusim - myslim, ze to ma co delat s poradkem a prehledem. Zajimave ale je, ze se mi libi veci od Desiqual a par uz jich mam ve skrini. Ve volnym case maluji, a v posledni dobe i barevne. Ale chaos a kriklave barvy v byte nesnesu.
    xx Vera
    https://simplelivingstylebyvera.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat

Like us on Facebook

Flickr Images