Beauty tip: Jalupro drink

3/06/2019


Čím víc roků mi přibývá v občance, tím víc se snažím zaměřovat na péči o sebe a své zdraví, protože to je něco, co se mi jednou vrátí.
Proto se pravidelně hýbu, snažím se dostatečně spát a jím denně několik kusů zeleniny a ovoce. Alkoholu moc neholduju a hlavně se snažím vyhýbat stresu. Kromě vhodné kosmetiky se snažím hledat i jiné způsoby péče o sebe zevnitř.

Proto jsem díky holkám z International Medical Expert narazila na Jalupro drink. Jde o potravinový doplněk na bázi aminokyselin, které mají podporovat tvorbu kolagenu. Kolagen se nám v těle postupně snižuje od 25 let věku. To je taky důvod, proč kůže postupně zrácí elasticitu a objevují se vrásky. Má ale vliv samozřejmě na kvalitu vlasů a nehtů. A protože moje vlasy jsou kapitola sama pro sebe a mám dojem, že jim chybí výživa spíše zevnitř, začala jsem testovat Jalupro drink. 

Na trhu existuje nespočet přípravků s kolagenem, ale ve většině případů jde o marketingový tahák, protože už málokdo z výrobců řeší jeho vštřebatelnost. Často se vyrábí z ryb nebo dobytka, jenže tykto získaný kolagen má jinou molekulární strukturu a pro naše tělo je takový kolagen nevstřebatelný nebo jen v malé míře a ještě musí v těle dojít k tomu, že se ona molekula přes naše trávení dopraví k buňkám v takové formě, ve které ji buňka těla rozpozná a přijme za svou.

Jalupro drink oproti doplňování kolagenu naopak stimuluje tvorbu toho našeho vlastního, protože poskytují fibroblastům, buňkám v kůži podněty pro jeho tvorbu. Může za to složení drinku ze směsi aminokyselin glycinu, L-prolinu, L-lysinu v přesně definovaném poměru, pořadí a struktuře molekul. Ve zkratce to znaměná, že tělo má v kůži dostatek látek, ze kterých dokáže vytvořit nové kolagenové vazby.  Aminokyseliny kompenzují sníženou aktivitu fibroblastů, ke které dochází vlivem stárnutím a taky životním stylem. Čím více je aminokyselin obsaženo v kůži, tím větší je životaschopnost a počet buněk tvořících kolagen. Kolagen je pojivo, díky čemuž se naše tělo i pleť regeneruje, kůže má svou pružnost, rány se hojí, jizvy se postupně ztrácejí, nehty i vlasy jsou zesílené a méně padají.

Výrobce má na složení drinku dokonce patent. Přípravek využívají i po estetických a chirurgických zákrocích pro lepší léčení jizev a poranění. Pravidelné užívání by mělo prodloužit i účinek výplní v obličeji a laserové ošetření.

Min. doba, aby byl vidět větší účinek jsou tři měsíce. Já jsem teď na prvním a už za tu krátkou dobu pociťuju pevnější nehty než jsem měla doposuď. Nehty jsou ve většině případů to první, kde se rozdíl objeví. U vlasů to jsou opravdu ty tři měsíce. Vzpomínám si, že když mi po vysazení začaly padat, tak to bylo práve 3 měsíce po vyasezí, takže tahle reakční doba je fakt pravdivá. U pleti zatím takový viditelný rozdíl nevidím, ale po téhle několika měsíční kůře vám dám vědět, jak jestli na sobě pozoruju rozdíl. 

Každopádně mám z tohohle přípravku dobrý pocit a za tu investici do sebe to stojí. V balení je 30 sáčků, pije se jeden denně. Ředí se s vodou, zchladlým čajem nebo se šťávou. Sám o sobě má nasládlou chuť, takže se dá vypít snadno. Jsem na výsledek sama zvědavá.

Co vy a kolagen, řešíte u sebe jeho postupnou ztrátu? Podle mě to nění důležité jen kvůli kvalitě vlasů a plěti, ale třeba i kloubů při sportu nebo pohybu. Strava nám sice dokáže nedostatek kolagenu doplnit, ale to bychom museli každý den jíst hovězí maso, proto si tuhle metodu přes jídlo nemumím moc představit. 


You Might Also Like

3 komentářů

  1. Zajimavy clanek - ja se ale domnivam, ze dopnky stravy nejsou nutne, pokud se stravujes vyvazene. Na to dnes existuji i appy treba food data base- ti je schopny rici, kolik zivin do tela dostavas. Je vedecky podlozeny, ale vzhledem k tomu, ze je zdarma, tak muze obsahovat nesrovnalosti. Navic i zinek (cocka etc, orechy, vlocky) napomaha s tvorbou kolagenu ci vitamin C. Co se tyce intenzivniho sportu nebo namahy podivej se na hypotone napoje napr peereton, aby si doplnila elektrolyty Na, K, Mg a Ca a dalsi ziviny Fe, Zn a Se v kombinaci s Kohlenhydraty funguji.
    xx Vera
    https://simplelivingstylebyvera.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc za tipy. Věřím, že strava by měla být hlavním zdrojem, ale dneska je dost rozdíl v tom, kolik živin potraviny obsahují versus, kolik škodlivých látek se v nich vyskytuje. A rozdíl vidím i v tom, že každé tělo pracuje jinak i co se týče získávání látek, které je schopno vstřebat nebo podmínky, za kterých je využije.

      Vymazat
  2. To je sice pravda, ale existuji regionalni a sezonni produkty, ktere muzes koupit od farmaru z Ceska. Pokud ten produkt nevyrostl ve skleniku, nebyl transportovan do CR, tak se chovas pratelsky i ke klimatu. U zeleniny mas velky vyber, u ovoce je to tezsi - jablka nebo zavarovat v lete. Pokud ti nesedi mlecne produkty jako me tak hodne bilkovin je i v tofu, lusteninach etx. Navic je dulezite, jak kombinujes i urcite vitaminy - Fe und C (zadne kafe, alkohol, bile pecivo etc - hodinu pred a po) nebo Mg se nesmi s Fe, Zn, a P brat dohromady). Je to trochu alchymie. Dobre je treba i vysetreni krve a promluvit si s lekarem i treba privatnim. Ja tohle udelala v lete.
    vera

    OdpovědětVymazat

Like us on Facebook

Flickr Images