Autumn outfits

11/02/2019


Takové malé shrnutí mých posledních outfitů do jednoho článku. Budu doufat, že ty teploty blížící se nule se ještě nějakou chvíli neukážou a budu si moct ještě užít hezký slunečný podzim.
Letos to totiž vyšlo parádně a bylo fakt krásné počasí. Podzim je pro mě nejbarevnější období, miluju barvy spadaného listí a jak se příroda barvách do všech podzimních odstínů. Ale na druhou stranu já sama barvami šetřím a nepřeháním, baví mě splynou s přírodou a hlavně, kdo mě zná, ta ví, že miluju béžovou, kterou teď nosím nejčastěji. Víc už v samotných outfitech.

Whistles trench coat, vintage bag and silk shirt, Massimo Dutti loafers, About You skirt 

Po trenčkotu s kohoutí stopou a kostkou jsem koukala už minulý rok a ne a ne najít ten správný, až letos koncem léta jsem narazila na tenhle poklad od Whistles na Zalandu. Od té chvíle je to jeden z mých neojblíbenějších kousků vůbec. A na podzim je jako dělaný. Oblékla jsem k němu hedvábnou košili ulovenou na blešáku v Holandsku a leopardí áčkovou sukni. Oba vzory mi díky jiné velikosti jdou k sobě a nebijou se. Takový nenásilný mix, když neholdujete výrazným a křiklavým barvám, ale nechcete být za myšku. 

Vintage blazer and denim (cosmickids.cz), satin skirt (Lula vintage Prague), Mando sneak boots, vintage bag

Poslední trendy, které mě hodně baví...oversized pánská saka a saténové košile. K tomu vintage denim. Miluju totiž džíny z pevné džínoviny a rovnými nohavicemi. Baví mě a sedí mi mnohem líp než strečové džíny, které obepínají nohy. Mám pocit, že rovnější postavě dodají hezké ženské křivky a zadek v nich bude vždycky vypadat líp. Schválně to příště v kabince porovnejte :)

Whistles trench coat, vintage denim (1981 secondhand), Jaqcuemus t-shirt, Gucci belt, vintage bag, Massimo Dutti loafers 

Nekomplikovaný outfit na celodenní pobíhání po městě. Trenčkot, světlé džíny a tričko s potiskem. Tohle mě asi vystihuje nejvíc, když nevím, po čem ráno sáhnout. Máte taky svoji osvědčenou kombinaci, která vždycky funguje..?

Vintage blazer and denim (cosmickids.cz), cashmere vintage turtlenech, leather trousers (Vinted), Massimo Dutti loafers

Tenhle outfit jste už tady na blogu viděli. Ale ráda si ho sem přidám znovu, protože je jedním z nejoblíbenějších. Kožené kalhoty jsem sháněla snad věčnost, až jsem na ně narazila na Vinted. Jsou super, i když možná trochu rozšiřují. Mně na nich totiž baví právě to, že nejsou upnuté jako legíny, ale že jsou to prostě kalhoty. Oversized sako s rolákem a mokasíny po vzoru stylových Francouzek mě poslední dobou hodně bere za srdce.

Burberry trench coat, Lindex shirt, Sergio Rossi boots, vintage bag, leather trousers (Vinted)

Podzim je u mě ve znamení trenčkotů. Je to univerzální kousek, který se řadí mezi můj základ šatníku. Nedám na něj dopustit. Miluju hlavně ty maxi dlouhé délky, které umí postavu ještě víc prodloužit. Stačí pod něj obléct bílou košili, kožené kalhoty i i takový sebe obyčejnější outfit vypadá prostě stylově. Zase platí, že méně je někdy více :) 

Burberry trench coat, Lindex jeans, H&M boots, Zara bag 

TAM ARA cashmere top,  leather trousers (Vinted), Sandro Paris boots, Chloé bag


Tenhle kašmírový top od TAM ARA je láska na první dotek. Miluju takovéhle střihy a měkké vlněné materiály. Sama jsem si něco podobného po vzoru Totême chtěla ušít už dávno. Jestli máte rádi minimalistické střihy a kvalitní přírodní materiály v přirozených barvách, tak sledujte Tamary tvorbu. Zakládá si na kvalitě a univerzálních nadčasových kouskách. 


 Whistles trench coat, vintage denim (1981 secondhand), F&F turtleneck, Gucci belt, Whistles trench coat, &OtherStories loafers

Trochu podzimních barev v mém podání. Miluju hnědou a camel. Tyhle teplé odstíny sluší všem typům. A dokud ještě není venku taková kosa, vyvětrávám ke zkráceným džínům moje oblíbené klasické mokasíny. Na podzimní procházky spadlým listím nejlepší outfit.

H&M turtleneck, The Row trousers (More than Fashion), Adidas sneakers, Lindex scarf 

Tenhle outfit jsem odkoukala jako fashion inspiraci na Zalandu. Tón v tónu mě pořád baví a nikdy se mi neomrzí. Je to takové pohlazení. Jak ale na něj, aby to nebyla nuda? Střídejte různé struktury a střihy. U mě zafungoval hrubě pletený oversized svetr a k němu hladké rovné kalhoty. Tenisky jsou ideální na procházky městem, ale stejně dobře by zafungovaly o nízké kozačky s úzkým kotníkem. 

Burberry trench coat, DIY silk dress, Zara turtleneck and bag, Bimba y Lola boots 

I na šaty se letošní podzim dostala řada. I přesto, že jsem raději vklouzla do kalhot, tyhle ušité hedvábné šaty jsou láska a pořád se k nim vracím. A protože jsem teď den nechtěla mrznout u krku, oblékla jsem pod ně tenký rolák v barvě šatů. Takový tip, když nechcete mrznout, ale zároveň si chcete obléknout šaty z jemného šifonu. Aby outfit nepůsobil zase moc žensky, což byl můj záměr, nazula jsem na nohy kozačky ve stylu Martensek. A takhle mě to baví...

H&M turtleneck, DIY wrap skirt, Adidas sneakers, Chloé bag

Outfit z posledního víkendu, kdy jsme si ve slunečný den udělali výlet na konopiště a podívejte, jak krásně bylo. Do kabátu jsem se nemusela soukat, stačil svetr a moje ušitá zavinovací sukně. Nic komplikovaného, opět rychlooutfit, nad kterým nemusíte dlouho přemýšlet. 

Baví vás tenhle typ outfit postů, kdy shrnu více kombinací najednou? 

You Might Also Like

2 komentářů

  1. Moc hezké, děkuji za inspiraci a ano, takhle shrnuté mi to přijde lepší, můžu se k jednotlivým outfitům vracet a třeba porovnávat. Moc se mi líbí kousek od TAM ARY. Hezký den :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když se zadaří za nějakou kratší dobu nafotit více outfitů, tak udělám podobný souhrn, s mým tempem bych to ale dala občas dohromady až po podzimu, tak proto takových inspo článků zatím tolik není, ale když se zadaří, tak bude následovat ten zimní :)

      Vymazat

Like us on Facebook

Flickr Images