Fresh shoe brands

7/11/2020


Dlouho se tu neobjevil nějaký článek s tipy na nové značky, které u nás nejsou až tak známé. Tentokrát jsem se zaměřila na boty, protože těch přece není nikdy dost. Alespoň u mě ve skříni to tak vypadá :D Ale poslední dobou nakupuji hlavně nadčasové modely, nebo s originálním detailem a kvalitně zpracované. 

I když mi můžete tvrdit, že do bot se nevyplatí investovat, protože se přece obnosí, tak s vámi nebudu souhlasit. pokud jsou kožené, při správné péči mohou vydržet krásné dlouho. A pokud se na nich během nošení přece objeví nějaká ta vada jako škrábanec, rozlepení, nebo ošoupaná podrážka či podpatek, tak to není nic, co by se nedalo opravit u šikovného ševce. 

Za sebe doporučuji třeba opravnu La Marche v Panské ulici. Dokáží tu s obuví a kabelkami doslova zázraky a umí perfektně renovovat staré a obnošené kousky. Já si tu nechala spravovat jednu vintage kabelku, která měla rozlepený řemen a vypadá teď jako nová. Takže se nebojte investovat i do dražších značek. Podle mě za to stojí a o to víc, pokud jsou vyráběné přímo v Evropě.  Jdem na ty tipy...



Mám od nich již nějakou dobu semišové pantofle se sponou ve tvaru střice, což byl pro mě jeden z jejich ikonických znaků. Mají krásné minimalistické boty se zajímavými detaily, tvary a strukturou. Skandinávská značka, která své kousky vyrábí myslím v Evropě. Používají nadčasový design a minimalizují plasty. Boty vám přijdou společně s látkovou taškou, kterou můžete využít i dál.



Aeyde jsem objevila díky online sekáči Unimoda, kam občas koukám na oblečení, ale tentokrát jsem hledala boty, protože tu mají celou sekci Premium značek a Aeyde byla mezi nimy, tak jsem hned koukla na stránky a hned si ji zamilovala. Berlínskou značku založili v roce 2015 Luisa Dames a Constantin Langholz-Baikousis. Fungují jen online a svou kolekci nechávají vyrábět v Itálii.



Londýnskou udržitelnou značku se španělskými kořeny založila v roce 2010 Laura Villasenin. Baví mě jejich nadhled, styl komunikace,  použité materiály a hravý design, který v sobě spojuje tradici a umění. Jejich boty nejsou z nejlevnějších, ale vyplatí se počkat na slevy. Co vím, tak jde o kvalitní kousky, které opravdu vydrží. Všechny použité materiály pochází z Itálie, nebo Španělska. Výroba se přesunula do španělského Alicante, které je tradičním místem pro obuvnické značky.



Značku LOQ jsem objevila díky instagramu. Kromě krásných bot u nich najdete i nadčasové kabelky., do kterých se snadno zamilujete. Studio funguje v Los Angels a boty jsou vyráběné ve Španělsku. Název je složen ze jmen zakladatelů  Keren Longkumer + Valerie Quant, kteří brand založili v roce 2015. Jestli bych si od nich chtěla někdy něco v budoucnu pořídit, tak by to byly ty kroko kozačky v hořčicové, ty jsou top. 



Tuhle francouzskou značku jsem objevila díky Funda Christophersen, kterou sleduju již delší dobu na IG a moc mě baví její minimalistický styl. Eleme pochází z francouzské konjugace „Elle aime“, což znamená „Ona miluje“. Sídlo má v Paříži a jejich obchod najdete v ulici Rue Ferdinand Duval, v srdci kreativní čtvrti Le Marais, na křižovatce nejslavnější pěší ulice Paříže, Rue des Rosiers. Pantofle na první fotce jsou láska.


DEAR FRANCES

Základní barvy, minimalistický styl, hranaté podpatky a špičky, rafinovné detaily. To je milovaný styl od Dear Frances, který nezná rok ani sezónu. Výroba probíhá v řemeslných dílnách v Itálii, kde se každý pár vyrábí ručně a precizně. Značka navíc podporuje neziskové organizace, které se zaměřují na chudé v třetích zemích. Za každé dva páry bot, věnuje jeden pár potřebným.


JONAK PARIS

Jonak Paris, to je nadčasová elegantní klasika v modermím podání s francouzský šarmem. Ani nevíte, jakou jsem měla radost, když jsem v Paříži narazila náhodou na jejich butik a mohla jejich boty vidět naživo. jen škoda, že jsem si tenkrát nic nevybrala. Sledujte jejich web, mívají fajn slevy, ve kterých se dá dobře vybrat.


Znáte některou ze značek? A máte tipy na nějaké další designové skvosty, které bych měla znát?
























You Might Also Like

2 komentářů

  1. Fascinuje mě, jak tyhle styly kopíruje fast fashion značky...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to tak, bohužel je to jedna z jejich prodejních strategií. Rychle okopírovat to, co je originální a po čem je poptávka. Za minimální cenu a v nevalné kvalitě.

      Vymazat

Like us on Facebook

Flickr Images