how to DIY bracelets

7/16/2012


Konečně jsem si pro vás připravila návod na instantní bižuterii...budete potřebovat pár surovin a trochu trpělivosti. Doufám, že z fotonávodu vyčtete, jak na to...pokud ne, pište mi dotazy do komentářů. Nutně si už potřebuji pořídit objektiv na makro snímky, příště budou fotky v lepší kvalitě :) 


Na tenhle náramek budete potřebovat tři stejně dlouhé díly řetízku (lepší je silnější), barevnou plochou šňůrku (asi 70cm), dvě očka, užší kousek řetízku na zapínání (cca 5cm), jedno zavírání a kleštičky. Provázek rozdělte na půlku, udělejte smyčku a jednu polovinu postupně protahujte očky dvou řetízků, stáhněte je, aby řetízky byly co nejblíž u sebe, takhle provažte první půlku až ke konci a pak se pusťte do té druhé úplně stejným způsobem, jenom přidáte poslední díl řetízku. Konce provázku zauzlíkujte. Na prostřední řetízek přidělejte pomocí kleštiček očko a na očko pak slabší řetízek na zapnutí náramku. Na druhý konec, kde je smyčka z provázku, přidělejte na smyčku kovové očko a na něj zapínání. A máte náramek hotový, je to to nejjednodušší, co zvládnete za pár minut...


Na druhý náramek vám stačí dva stejně dlouhé díly řetízku (délka podle zápěstí), jedno zapínání, dvě kovová očka (kulatá), štrasové kamínky a koženou šňůrku. Řetízky položíme vedle sebe, koženým provázkem svážeme poslední očka dohromady a  doprostřed navrstvíme štrasové kamínky, všechny tři části svážeme dohromady, vždy z jednoho očka řetízku, přes mezeru mezi kamínky do druhého očka a stáhneme,aby byly natěsno u sebe. Druhý konec náramku zauzlíkujeme koženým řemínkem Aby se konce nerozvazovali, můžete je zalepit lepidlem k sobě, nebo zajistit kovovými koncovkami (mají v korálkách). Na konce náramku přideláme kovová očka a na ně za pomocí kleštiček oba jednotlivé konce zapínání.


Neonový náremek chce asi nejvíc trpělivosti, jeho výroba je trochu náročnější. Budete potřebovat cca 1,5 metru saténového provázku, tenký kovový náramek, štrasové kamínky, jehlu a nit, lepidlo na textil a kůži. Celý obvod náramku ovážeme pomocí smyček, tak jako na fotkách. Konce provázku buď můžete zastrčit pod smyčky nebo ještě líp zalepit do vnitřku náramku, tak aby nevykukovaly. Štrasové kamínky navrstvíme na obvod náramku a přišijeme. Strefujte se do mezer mezi kamínky, šijte raději dvojtou nití, ať lépe drží a rovnoměrně utahujte, ať se nehýbaji a drží pevně na nármku. Takhle obšijte celý náramek a máte hotovo :) Super návod najdete i tady u Simonky.


Poslední náramek máte taky za chviličku. Budete potřebovat jemný řetízek, očka by měl mít široká tak, aby se jím dala provléknout kožená šňůrka, zapínání a dvě kovová očka, kterými připevníme zapínání k náramku. V půlce řetízku uvážeme smyčku a pak oba konce provlékneme očky řetízku až ke konci. Konce řetízků spojíme pomocí kleštiček dohromady, kleštičkami připevníme očko a na něj první část zapínání. Na druhý konec náramku (tam, kde je smyčka provázku), pak připevníme druhou část zapínání stejným způsobem.

You Might Also Like

25 komentářů

  1. Pěkné, některý z nich určitě vyzkouším, nejvíc se mi líbí ten žlutý :)

    OdpovědětVymazat
  2. Nejvíc se mi líbí ten poslední, jsem ráda, že je i nejjednodušší :D

    OdpovědětVymazat
  3. to je pecka! moc hezky jsi to nafotila a vysvětlila :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak na toto som cakala uz dlho, dakujeeem :) ... a otazocka- kde nakupujes suroviny? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. všude možně, něco v galanterii, zapínání a očka v korálkárně a řetízky v Obi, mají dobrý výběr...

      Vymazat
  5. Jee, to je super :) Mně přijde nejjednodušší asi ten žlutý, tam se dělají jen takové uzlíky..to bych mohla zvládnout :D
    saras-island.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  6. Všechny vypadají fantasticky! ... Díky za návod ;)

    OdpovědětVymazat
  7. Úžasné návody:) Jsi moc šikovná, patří ti můj obdiv:))

    OdpovědětVymazat
  8. Šikulka, parádní náramky! Mě tento typ letos zatím neoslovil, ale takhle u tebe jsou opravdu skvělé a o to raději je určitě budeš nosit, že sis je sama vyrobila :)

    OdpovědětVymazat
  9. Páni ty jsou nádherné!!!! Ten neonový a zelený! Nechceš je vyrábět na zakázku? :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Ten poslední budu dělat, jen si ještě musím koupit zapínání. Koupím normálně v korálkách takové to zapínání, co máš u toho druhého náramku? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A ještě jedna otázečka - jak prosímtě uštípneš požadovanou délku náramku? My na to asi doma nemáme ty správné kleště :(:D

      Vymazat
    2. buď si je nech naštípat přímo v prodejně, nebo to chce víc síly při rozevírání oček...

      Vymazat
  11. wow, to je naprosto dokonalý! :) určitě to vyzkouším, ale ty jsi přece jen mnohem všikovnější než já ;)

    OdpovědětVymazat
  12. Na tohle se chystám už dlouho, tak snad se mi to podaří alespoň z poloviny tak jako tobě:))

    OdpovědětVymazat
  13. jsi skvělá! děkuju mockrát za návody, fotky jsou super, vysvětlení postupu taky!!!

    OdpovědětVymazat
  14. To chce pevné nervy a ruku!:) Nejvíc se mi líbí ten poslední, je takový jednoduchý a navíc jsem neonkám na chuť nepřišla. Nejspíš se do výroby nepustím, ale tenhle návod je nádherně detailní, skvěle nafocený a úplně jednoduchý. Víc takových! Veronika

    OdpovědětVymazat
  15. Prosim te, muzes napsat adresy obchodu v Praze, kde se da co sehnat? Dekuju moc

    OdpovědětVymazat
  16. skvelé určite to raz skúsim :)

    OdpovědětVymazat

Like us on Facebook

Flickr Images