currant cake

8/06/2013


Máte rádi rybíz? Jestli vám piíjde, že je moc kyselý, tak z něj udělejte koláč. Nebo místo něj použijte černý, který je o něco sladší. Tenhle koláč je výborný a ještě ten samý den byl pryč :) Budete potřebovat 170 g změklého másla, 150 g cukru (ale můžete sladit i méně), 6 vajec, 220 g hladké mouky, 1 sáček vanilkového cukru, 250 g zakysané smetany, 400 g rybízu. 
Předehřejte si troubu na 180 stupňů. Mezitím smíchejte máslo, cukr i vanilkový cukr, 3 vejce, hladkou mouku dohromady. Přidejte 4 velké lžíce zakysané smetany a vypracujte hladké těsto. Těsto přendejte do koláčové formy. Tu mojí ani nemusím vymazávat, těsto se nepřichytilo. Dejte péct do trouby na deset minut. Smíchejte očištěný rybíz se zbytkem zakysané smetany a doslaďte, pokud ho chcete mít sladší. Ze zbylých vajec oddělte bílky a ty našlehejte společně s 5 lžícemi cukru do tuhého sněhu. Na mírně předpečený korpus naneste rybízovou směs a zakryjte vaječným sněhem. Koláč vraťte do trouby na nižší úroveň, aby se těsto zespodu dobře dopeklo a sníh jemně zezlátnul. Pak už jen čekat než vychladne a můžete se do něj pustit :)

You Might Also Like

10 komentářů

  1. myslím, že jsem na něj dostala šílenou chuť, babička umí perfektní :)

    P.S. Ráda bych tě pozvala na Giveaway na mém blogu :)

    http://estrella-2012.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  2. dokud jsme ještě měli rybíz, udělala jsem taky (a stačilo jenom jedno vejce:D a vlastně žádnej cukr)....výsledek vypadal podobně...a jestli ti to i podobně chutná, tak mi teče slina=) (bohužel rybíz už došel:((((()

    OdpovědětVymazat
  3. zrovna dneska jsme sklízeli rybíz tak tenhle recept zkusim asi :)

    OdpovědětVymazat
  4. tento robievame, je skvely!:)

    OdpovědětVymazat
  5. Já miluju rybíz jen tak !

    gabulka-lovelygirl.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Like us on Facebook

Flickr Images