quiche with salmon and arugula

4/06/2014


Miluju slané quiche všech chutí a variací. Už ani nevím, kde jsem ochutnala svůj první, ale vím, že byl s kozím sýrem a byl výborný. Tak jsem si doma udělala zase radost a jeden si upekla. Pokud i vy máte rádi tenhle slaný koláč, můžete si ho snadno připravit.
Budete potřebovat: 1 balení křehkého těsta na koláč (Wewalka), 1 kelímek čerstvého kozího sýra, 1/2 vaničky polotučného tvarohu, 3 lžíce zakysané smetany, 4 vejce, 100 g uzeného lososa, hrst sušených rajčat, 2 hrsti rukoly, sůl a pepř. 
Těsto vyválejte a rozprostřete do koláčové formy o průměru 28 cm, dno propíchejte vidličkou. Pokud máte formu s teflonovou vrstvou, nemusíte ani vymazávat a podkládat pečícím papírem. Připravte si vajíčkovou směs. Celá vejce rozklepněte do mísy a rozšlehejte metličkou, přidejte kozí sýr, tvaroh a smetanu. Znova rozmíchejte, aby se ingredience spojily do směsi. Dosolte a opepřete. Na těsto vyskládejte lístky rukoly (můžete natrhat), pokrájená rajčata na kostičky a natrhané kousky uzeného lososa. Ve zalijte vajíčkovou směsí. Pečte v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 20 minut, na posledních pět přesuňte koláč do horní části, aby se ze shora zapekl a zbarvil dozlatova.
Můžete ho hned podávat, třeba s listy čerstvé rukoly. Je skvělý jak za tepla k obědu, tak i studený  s acidofilním mlékem ke snídani. Nechte si chutnat :)


You Might Also Like

3 komentářů

Like us on Facebook

Flickr Images