just me

5/06/2015


Pro tenhle outfit platí jedno slovo, přirozenost. Je přesně takový, jak jsem se zrovna v té chvíli cítila a chtěla cítit. Neumím se nasoukat do věcí, ve kterých mi není příjemně, ve kterých to nejsem já. To je pravidlo, kterým se řídím nejen v oblékání. Nedostávám se do situací, kdy bych se měla stylizovat do někoho jiného a přetvářet se. S lidmi jednám na rovinu a jediné, co očekávám, aby se stejným způsobem chovali i oni ke mně. Je to ale náročná disciplína, to vám řeknu. Občas mi až hlava zůstává stát, kolik hereckých rolí si střihnou lidé kolem mě. Jednání s takovou osobou mi není příjemné, protože můj empatický radar hlásí, že skutečnost je někde jinde. A já odmítám hrát něčí hru. Stojím si za tím, že pokud se budu chovat a jednat čistě podle toho kdo skutečně jsem, budu mít kolem sebe lidi se stejným uvažováním. To samé teď aplikuji při hledání nové práce. Dospěla jsem do bodu, kdy hledám práci, firmu, která funguje podobně jako já. A co se mi podle mojí zkušenosti osvědčilo je, být prostě přirozená. Není lepší pocit, když z pohovoru odcházíte s tím, že to byl příjemný rozhovor a že jste strávili čas s člověkem, se kterým jste se dokázali dostat na stejnou vlnu. Tenhle pocit mi říká, že to je pro mě to správné místo. A stačilo mi k tomu být sama sebou. Možná je to pro vás něco naprosto samozřejmého, ale zkuste se někdy víc zamyslet, jak se chovají lidé kolem vás a podle čeho jednají...

Mám univerzální trenčkot. Není černý, ani šedý, modrý nebo fialový. Je prostě něco mezitím a díky tomu mě hrozně baví. Je to jedna z těch dražších koupí, které určitě nelituju. Materiál je příjemný, splývavý a přitom se skoro nemačká. Ideální přítel do dní, kdy jsou jsou rána i večery ještě chladnější. Ve větru taky dobře odstojí. Můžu ho nosit ležérně s džínami, jako v tomhle outfitu, ale i přes večerní šaty a pořád bude vypadat skvěle. Máte taky ten svůj dokonalý svrchník?

Promod trench coat, DIY skirt and fur bag, Zara jeans, Zara chain loafers

You Might Also Like

14 komentářů

  1. Perfektní outfit!!! Nejvíc me dostala ta kabelka!!! A s tou upřímnosti to mam podobne, jen je někdy opravdu těžké tu pravdu mile říct.:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, už ji mám dlouho, ale nosím jen výjimečně. Tak důležité je tu pravdu směřovat tam, kde o to druhá strana stojí. Já svůj názor necpu nikomu, kde vím, že by to nemělo smysl, protože by mě ten dotyčný stejně nepochopil...

      Vymazat
  2. Vyzeráš krásne! Topánky sa mi veľmi páčia :))

    OdpovědětVymazat
  3. No, nejsi sama, kdo se občas podivuje, jaké lišky ryšavé dokážou lidé být..kolik podob na sebe dokážou vzít..mám to přesně jako ty..přirozenost, na nic si nehrát, být přímočarý..a stejné jednání pak očekávám samozřejmě i od protější strany..málokdy se s ním ale setkám..nicméně..rok od roku se to pomalu zlepšuje =)

    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to mám hlavně dané s věkem. Vím, kdo jsem, nebojím se to ukázat a lidé kolem mě to naštěstí mají podobně, takže si díky to mu rozumíme.

      Vymazat
    2. Já to mám hlavně dané s věkem. Vím, kdo jsem, nebojím se to ukázat a lidé kolem mě to naštěstí mají podobně, takže si díky to mu rozumíme.

      Vymazat
  4. Hezky napsáno, kéž by tak uvažovali všichni.

    Ela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejlepší je začít u sebe a rozšiřovat to dál...prostě nakazit je přirozeností :D

      Vymazat
  5. Na té poslední fotce ti to neuvěřitelně sluší. Outfit je parádní a jsi to přesně ty. Trenčkot je parádní, podobný bych brala také. :)
    Jinak jsi to napsala pěkně, je důležité být sám sebou a dřív nebo později člověk, který se přetvařuje je stejně prohlédnut a pozná se jeho pravá tvář.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju. Jasně, pokud umíme vnímat, není to problém...

      Vymazat
  6. V práci trávíme osm hodin denně, to je jedna třetina našeho života. Není divu, že si vybíráme. Každý, kdo je na svém místě nešťastný má možnost změny. Někdo odejde a někomu stačí mluvit. Být svá v práci je pro mne polovina štěstí. Přeji ti, ať najdeš místo, kde jsi šťastná a sama sebou.

    OdpovědětVymazat
  7. Jsi prostě boží! Nejen outfitem.. .-)
    A.

    OdpovědětVymazat

Like us on Facebook

Flickr Images