D&G vintage shirt

8/31/2015


Zase jsem nějaké době shlédla film věnující se módnímu byznysu a jeho dopadům. Jedna scénka mi, kromě jiných známých faktů, uvízla v paměti. Tři youtuberky, které se chlubily nakupovacím haulem. Děs, to oblečení nebylo ani hezké, ani stylové. Nikdy se ze mě nestal shopaholic a asi už nikdy nestane. Jsem za to fakt ráda. Vždycky přitom používám mozek a hlavně si vydělávám. To vám opravdu pomůže vytříbit styl. Najednou víc přemýšlíte, do čeho své vydělané peníze investujete. Já se nad každou novou věcí dost dlouho rozmýšlím. Přijmu riziko, že mi daný kus vyprodají, ale co. Hlavně si všechno nejdříve vyzkouším a dost často přijdu na to, že mi to ani nesedí. Takže mám hned jasno. Nedělá mi radost plácnout celou výplatu za plný šatník. Raději vymýšlím, jak zvelebit naše bydlení. Tomu se říká transformace, nebo dospělost..? A pokud si se mnou budete chtít sednout na kafe a pokecat, tak raději vynechte nové úlovky. Vážně mě móda baví, ale beru ji jen jako jednu součást života. Moc nerozumím dnešnímu stylu blogování, kdy se blogerky ženou jen za spoluprácemi. To jim vážně ty designérské kabelky vydělají na nájem, přivolají přítele, nebo dají pocit štěstí. OK, asi na to budou argumenty, ale já si život naplňuji něčím hodnotnějším, něž sou materiální věci.
Když už jsem u toho nakupování, sahám po věcech, u kterých vím, že patří ke klasice. Jako tahle džínová sukně, Áčkový střih pořád zůstává a zapínání na knoflíky jí dodávají retro nádech. To mě na ní baví. Nude sandálky jsou nepostradatelné. Mají podpatek vysoký akorát tak, že se v nich dá vydržet celý den. Barva se vám bude skvěle kombinovat. Když se k něčemu nehodí černé boty, nude to určitě spraví. Posledním přírůstkem je vintage D&G, našla jsem ji v jednom secondhandu. Hedvábná s květinovým vzorem a prošíváním. Klasika jak vyšitá. Vypadá dokonale k áčkové sukni. Ale láká mě ji zkombinovat i s dlouhou splývavou nebo nabíranou sukní. Všechno to jsou kousky, které na mě určitě ještě uvidíte. Žádá rychlá móda. Jaký postoj k tomu máte vy?

D&G vintage silk blouse, Zara denim skirt, HM sandals, Rebecca Minkoff bag

You Might Also Like

11 komentářů

  1. Ach ta je kouzelná! Já naprosto souhlasím...a také proto šijeme, že? Mám věci i dvacet.
    No ale za plný šatník bych se nestyděla :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju. Ani ne tak styděla, spíš je to něco, čím se nemám chuť chlubit. Jednou bych chtěla mít v šatně jen polovinu věcí, ale kvalitních, nadčasových v perfekním provedení, které je rozpoznat na první pohled...

      Vymazat
  2. Taky souhlas, to přichází s věkem..
    Moc nechápu holky 30+ který si nakoupí plno levnejch hadříků, hlavně když je toho hodně.. Ach jo. A taky mám módu ráda, ale celkem nerada se bavím o nákupech atd. Moc inspirativních lidí, se kterými by se o tom dalo bavit, aby to mělo přínos, není..
    Takovou sukýnku jsem měla ve čtrnácti a už je to tu zas :-) Bohužel už jí nemám. Tobě ale sluší moc! A halenka krásná a doplňky super! :-)
    A.

    OdpovědětVymazat
  3. Naprostý souhlas. Sluší ti to! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Halenka je moc pěkná a se článkem jsem za jedno :)
    Chtěl bych se zeptat..na název filmu z úvodu článku?

    Lukáš
    blog AJ LAF FEŠN

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. http://www.csfd.cz/film/51245-true-cost-the/

      Film je dobrý, ale stejně tam nikdo neřeší jednu základní otázku, a to že je Indie přelidněná. Na plochu země má třikrát víc obyvatel, než Čína. S tím by se mělo začít něco dělat. Je jasné, že najít práci pro všechny obyvatele je skoro nemožné a tak nadnárodní společnosti využívají toho, že je tu obrovská poptávka po práci a tím pádem i extrémně levná pracovní síla. Podle mě je to bod, o kterého by se mělo začít, všechno na to následně navazuje. Od chemikálií použitých při výrobě, nedodržování bezpečnosti a nulových předpisů, zákonů, apod.

      Vymazat
  5. košile je úžasná, sukni jsem tedy na chuť nepřišla, nosila jsem ji jako dítě a ty devadesátky mě děsí ještě teď :)
    růžová giveaway

    OdpovědětVymazat
  6. Košile je úžasná a těším se na další kombinace s ní.
    Dávám přednost slow fashion a nákupy si v drtivé většině případů rozmýšlím, koukám hlavně na kvalitu.

    OdpovědětVymazat
  7. Můžu se zeptat, kde jsi film našla/viděla? Slyšela jsem o něm už dřív a ráda bych ho také viděla. :)

    Ela

    OdpovědětVymazat
  8. Super outfit! Moce hezká blůzka!

    OdpovědětVymazat

Like us on Facebook

Flickr Images